|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Reputacja: 15
|
Szkoda, że to już koniec
.Trzeba przyznać, że FS jest genialne. Gratuluję pomysłu i wykonania.Dobrze, że napisałaś coś po odcinku, bo właśnie chciałam spytać, czy od początku Nancy miała być nosicielem. A teraz to od czego powinnam zacząć: jak mogłaś tak skończyć?! Nancy i Aladar mieli żyć długo i szczęśliwie. A Ty sprawiłaś, że ona go zabiła...! Źle! ![]() Choć trzeba przyznać, że fenomenalnie Ci to wyszło wszystko .Na pewno będę czytać Twoje nowe FS, którego już się nie mogę doczekać. Jakoś tak dziwnie, że już nie będzie odcinków "Otwórz oczy"... Skąd wziął się tytuł? Chodzi o przebudzenie Lucy ? Bo chyba nie o przebudzenie Nancy, skoro dość późno wyszło, że to ona ma być ostatnim jeźdźcem .Szkoda mi Aladara . Nancy już nie słyszała raczej jego ostatniego wyznania milości... ![]() Pisz, kobieto pisz!
|
|
|
#3 |
|
Reputacja: 10
|
Może nieco się rozpiszę...
Zakończenie jest piękne, smutne i naprawdę przejmujące, gdy ma się przed oczami albo raczej w wyobraźni, losy i stosunki obydwóch bohaterów. Nie domyśliłabym się takiego zakończenia i to mi się podoba. Chociaż przyznam, że to, iż Nancy jest nosicielem, aż tak mocno mnie nie zszokowało. Ciekawa jestem, co poczuła, gdy ocknęła się przy ciele Aaladara i czy coś wtedy powiedziała ( czy może umarła już jako człowiek?). Końcówka miała swój klimat, więc może by to trochę popsuło, gdybyś opisała uczucia Nancy nad leżącym Aaladarem. Chyba jestem trochę za głupia swoją drogą na takie tasiemcowe FS, bo mocno się wkręcam i gubię, potem oczywiście odnajduję drogę i może dlatego moje opowiadanie (Why me?) Również będzie miało ogrom wątków, jak tylko dam radę to ogarnąć. Potem mam w planach jeszcze 2 FS, jedno jest właśnie światem fantastycznym, gdzie istnieją demony, uzdrowiciele...itp. Podziwiam Cię, to niby taka fantastyka i kryminał jednocześnie, czego ja bym napisać już chyba nie potrafiła. Nawet nie wiem jak nazwać tego typu literaturę. Zastanawia mnie, czy gdybyś wydała książkę, zrobił by się z tego hit chociaż np. kinowy. Marzy mi się zobaczyć tę całą historię na wielkim ekranie. ;> Bardzo ucieszyło mnie to, że myślisz o kolejnym FS - i nie obchodzi mnie, że będzie miało inny klimat - może mieć jakikolwiek, ale na mnie możesz liczyć Tak naprawdę dzięki twojemu fotostory, teraz na forum spędzam czas, czytam a przede wszystkim piszę. To twoje opowiadanie wkręciło mnie w forum, za to również jestem Ci wdzięczna oraz za to, że miałam co czytać w chorobie, bo uwierz... Żadnego innego FS nie chciało mi się nigdy nadrabiać, nie w takiej ilości.Pozdrawiam i proszę o kolejne FS niedługo VOLT.Mi również się tak wydaję...
Ostatnio edytowane przez Volturia : 29.11.2009 - 10:35 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Administrator
|
Cytat:
Mam jeszcze pytanie, co do epilog: kto wymawia te słowa? Prawdopodobnie są skierowane do jeźdźców, ewentualnie do braci, którzy chcą złapać jeźdźców, choć to już chyba nie miałoby sensu...
|
|
|
|
#5 | ||
|
Guest
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Nancy i ostatnie wyznanie Aladara to Libby ma rację, w tym momencie jej już nie było. To był demon. Epilog jest nawiązaniem do prologu w pierwszym rozdziale i rzeczywiście są one skierowane do jeźdźców. Cytat:
Po prostu jakoś tak mi się nasunął. Teraz myślę, że lepsze by było "Przebudzenie", albo "Powrót" lub coś w tym stylu. Wiedziałam, że was zasmucę zakończeniem, no ale inaczej się nie dało. Żeby powstrzymać apokalipse musiałabym zabić Nancy, a wtedy biedny Aladarek by został sam... A poza tym osobiści jestem fanką nieszczęsliwych zakończeń. Zawsze pozostawiają jakiś niedosyt
|
||
|
|
|
#6 |
|
Administrator
|
No tak, Aladar zostałby sam, chyba że wymyśliłabyś inny sposób na powstrzymanie apokalipsy
.Przypomniało mi się, co chciałam jeszcze napisać :Jak w tekście wyskoczyłaś z tym Mirkiem, to już się wystraszyłam, że cała ta historia jest tylko filmem, który oglądają Matylda i Mirek o_O. Jednak okazało się, że ten cały Mirek, to kolejny jeździec. Spojrzałam na pierwszy odcinek i widzę, ż Nancy sporo się zmieniła podczas tego FS. Kiedyś nosila różne kolczyki(o tym w brwi kompletnie zapomniałam) i mocny makijaż .
![]() Ostatnio edytowane przez Libby : 29.11.2009 - 12:22 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
Koniec?! Już? Aż sie dziwnie czuję...
zakończenie jest jak już tu wspominano bardzo piękne i bardzo smutne...po ostatnim odcinku domyślałam się że tak będzie, ale miałam jeszcze nadzieję że może jakoś inaczej się to wszystko rozwiąże...może to i lepiej, bo to Twój styl. Co ja się będę rozpisywać , powinnaś napisać ksiązke
|
|
|
|
#8 |
|
Reputacja: 10
|
Podoba mi się sformułowanie '... Poszła rozwalać świat'
![]() Hm.. smutne zakończenia... u mnie na razie, mając w planach 3 FS i pisząc jedno z nich, ze zdziwieniem stwierdzam, że w każdym mam plan smutnego zakończenia. Może dlatego, że są one takie piękne.Mówiąc szczerze mi tytuł jak najbardziej odpowiada i jest lepszy od tych dwóch wersji, które podałaś. I a żebyś wiedziała, że mnie zmotywowałaś uzależniłam się od forum i podejrzewam, że będzie ciężko, bo... Nigdy już nie będzie momentu kiedy pojawi się odcinek, tak jak wcześniej - gdy ta chwila była zawsze. :] Szkoda, eh..Swoją drogą, muszę się skupić nad swoim FS-em, bo trochę daję ciała ostatnio ;p no i czekam na werdykt w konkursie - Storyteller listopada VOLT.
|
|
|
|
#9 | |
|
Administrator
|
Cytat:
.Jeśli chodzi o tytuł uważam, że pasuje idealnie do Nancy . Otworzyła oczy(zorientowała się, że jest jeźdźcem) choć może trochę za późno.Nie wiem, co zrobię bez tego FS...
|
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
Po prostu dziękuję. To fotostory jest czymś, co pobudza do działania. Na prawdę piękne
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|