Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.08.2013, 13:56   #461
Agor-ia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Damian Zobacz post
Sim w The Sims 4 będzie się lepiej czuł w pomieszczeniu z czerwonym romantycznym łożem z baldachimem niż w czarnym pokoju dla wampira
No właśnie mam nadzieję, że nie będzie to zrobione tak, że każdy sim w czarnym ubraniu/pomieszczeniu zaraz będzie miał depresję Albo, że tylko źli i złośliwi będą się dobrze czuć w czerni. Ja tam najlepiej się czuję w czarnych ciuchach i mam tylko kilka kolorowych szmatek, a jestem w miarę normalna, nie mam jakiegoś demonicznego charakteru
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.08.2013, 14:05   #462
Kenny McCormick

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał Kerbi Zobacz post
Jeśli chodzi o EMPiK, to ja mam zamiar zamówić grę dopiero wtedy, gdy pojawi się tam edycja kolekcjonerska, i o ile nie będzie miała ona kosmicznej ceny... Myślę, że tak do 200 zł jestem w stanie wydać
Mi sie właśnie wydaje, że edycja Premium, jest edycją kolekcjonerską.

Cytat:
Napisał EMPiK
Zawartość Edycji Premium:

· Przewodnik Twórcy w twardej oprawie – Przewodnik w twardej oprawie, który nauczy Cię, jak stać się mistrzowskim twórcą, a do tego zawiera grafiki z The Sims™ 4.

· Zestaw „Szalona noc” do pobrania – Zawiera laserowy pokaz świetlny, nowe imprezy, stroje, dekoracje i przepisy.

· Zestaw „Dusza towarzystwa” do pobrania – Zawiera płonący bar „Tiki” oraz spektakularne kostiumy imprezowe.
chyba właśnie to mialo w niej być, co nie?
Kenny McCormick jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2013, 14:06   #463
Agor-ia

Reputacja: 10

Jeszcze pendrive z tego co pamiętam ;>
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2013, 14:25   #464
Kenny McCormick

Reputacja: 12

A, no! : D Możliwe Pendrive, albo interaktuwny kryształek Fajna lampka swoją drogą
Kenny McCormick jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2013, 15:01   #465
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

no właśnie, ja też jestem Mroczny i chciałbym mieć czarny pokój, a jednocześnie jestem Skromny, także żadnych wygód, rylko najprotsze i najtańsze wyposażenie. Mam nadzieję, że to nie sprawi, iż mojemu Mrocznemu i Skromnemu Simowi odechce się żyć
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2013, 15:09   #466
Damian
Guest

Twórcy twierdzą że będzie to zależało od charakteru sima.
Jeśli sim zobaczy na obrazie tragicznego klauna zacznie płakać, jeśli będzie widział na obrazie słońce i dom będzie szczęśliwy.
Jeśli jest szczęśliwy namaluje dom, słońce, łąkę, a jeśli jest smutny namaluje coś smutnego.
Mi się to bardzo podoba w końcu simowie będą reagować na otaczający ich świat...

Samochody na pewno będą, jak ten chłopak płacze w gamepla'u w tle przejeżdża szybko samochód.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2013, 15:14   #467
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

nie, te przykłady właśnie potwierdzają obawy, że to nie będzie zależne od charakteru sima tylko od wystroju/otoczenia... Chyba, że przykłady to już oddzielna myśl, ale w taki razie nie wiem po xo je przytaczać po raz kolejny
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2013, 15:23   #468
Damian
Guest

To by było bez sensu z resztą było powiedziane że to będzie zależne od charakteru sima jaki styl umeblowania domu lubi.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2013, 16:04   #469
Shiver

Reputacja: 21

No dobra, ale jak ten charakter można określić? Zostają cechy tak jak w trójce, czy będzie jakiś nowy system. Bo na razie to nawijają tylko o tworzeniu sima i emocjach, ale niewiele o charakterze...
A poza tym, co jeśli chciałbym zrobić sima o demonicznym charakterze (który według twórców miałby lubić czerń i mrok), ale ubrać go na różowo i zrobić przesłodzony dom? Taką simową Umbridge dajmy na to.
Ja tu widzę tylko przeszkody... :/
stare 24.08.2013, 16:48   #470
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Napisał Qwerty
Trochę to bez sensu, bo co jeśli chciałbym zrobić takiego mrocznego sima, który dobrze by się czuł w takim wnętrzu? Jak dla mnie to będzie ograniczało graczy, którzy chcą zarówno grać simami i utrzymywać je szczęśliwe, ale też dopisać im jakąś historię, albo po prostu zbudować sobie dom jaki im się najbardziej podoba.
Hm, pewnie ten podział na grupy społeczne tez będzie miał tu coś do powiedzenia...
Ale... Jeśli ta gra ma polegać na tym, że simy mają większą kontrolę nad swoim życiem niż ja, to już pograłam
Cytat:
Napisał Agor-ia
No właśnie mam nadzieję, że nie będzie to zrobione tak, że każdy sim w czarnym ubraniu/pomieszczeniu zaraz będzie miał depresję
Depresję? Ja w czarnych ciuchach czuję się bardziej pewna siebie
Cytat:
Napisał Qwerty
A poza tym, co jeśli chciałbym zrobić sima o demonicznym charakterze (który według twórców miałby lubić czerń i mrok), ale ubrać go na różowo i zrobić przesłodzony dom? Taką simową Umbridge dajmy na to.
To by oznaczało, że twórcy popierają myślenie stereotypami. Nieładnie, nieładnie!

A propos katalogu - eeeee, myślałam, że to będzie ładniej wyglądało ;(
Nie będę z tego korzystać, już to widzę
Kurczę, a tryb budowania znowu tak dziwnie podzielony jak w trójce... Mnie bardzo wnerwiało klikanie na obrazek domku i wybieranie poszczególnych części...
Cytat:
Myślę, że problemem z narzędziem Stwórz styl w The Sims 4 jest, że to by nie współpracowało z tym jak obiekty (a nawet i ciuchy) wpływają na emocje Simów. W The Sims 3 narzędzie Stwórz styl nadawało jedynie estetyki, ale tym razem to może nie zadziałać z The Sims 4.
Rozwiązanie tego też jest bardzo proste, okazuje się.
Wyczytałam, że wystarczy zaprogramować przedziały kolorów, czyli np. #ff2121 i #f47777 również będą uważane przez simów za czerwony (#f00). Póki co to właśnie #f00 to simowa czerwień.
OJANIEMOGĘ FACET W CIĄŻY!!!!!!!

Dzięki za link do petycji. I think it needs to be singed by Polish fans as well

O, ceny w EMPiKu takie przyzwoite Mam nadzieję, że krótko po premierze nie będą wyższe!
Dopóki nie zagram, nie kupię

Ostatnio edytowane przez Liv : 24.08.2013 - 16:51
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania