![]() |
#481 |
Reputacja: 17
|
![]()
Kondzio owoce niezależnie od pory roku zbierasz po jakiś 5 do 7 dni od zasiania, a owoce tzn. w okresie zimy drzewa zimują odradzają się latem i wytwarzają owoce do końca jesieni.
Kavala - na razie maożesz zasiać tylko pomidory, kiedy będziesz je pielęgnowała podlewała raz na 24 godz. to podczas wykonywania tych czynności nad głową sima będzie się pokazywała chmurka z plusikiem, jak uzbiera się ich dużo (po jakimś tam czasie) dostaniesz rangę brązową ogrodnika i będziesz mogła zasadzić ogórki i truskawki następnie jak zdobędziesz srebrną rangę będziesz mogła sadzić pieprz, fasolkę i bakłażany, gdy zdobędziesz złotą rangę to będziesz mogła rozmawiać z roślinami co poprawia ich stan czyli długo będziesz gadała simem to ze zdrowej rośliny zrobi się ona kwitnąca. Warzywa powinno siać od wiosny do jesieni (z nią włącznie). Tak w szklarni siejesz cały rok i zimę też. Przyczyną może być to, że nie masz postawionej budki (najlepiej 2) z biedronkami, które odpędzają/zjadają szkodniki i pielęgnuj roślinkę, jeśli nie wiesz to wiedz, że ciągłe opryskiwanie rośliny pogarsza jej stan.
|
![]() |
#482 |
Guest
|
![]()
Moje rośliny jednak ciągle chorują, mimo, że o nie dbam. Z niektórych coś kapie jakby woda, jak na to zaradzić? Często bywa tak, że roślina jest chora, a nie można nic zrobić.
Czy owoce należy zbierać zaraz gdy się tylko pojawią na drzewie? |
![]() |
![]() |
#483 |
Reputacja: 10
|
![]()
Najlepiej zaraz,bo potem nie są soczyste,przynajmniej ja tak mam
![]() |
![]() |
#484 |
Guest
|
![]()
Bo wydawało mi się, że na początku są zielone a potem dopiero nabierają kolorów. A co trzeba robić by były bardzo smaczne i żeby ich soki miały specjalne właściwości?
|
![]() |
![]() |
#485 |
Guest
|
![]()
Jak pojawią się słabe owoce na drzewie a Twój sim ma złotą rangę ogrodnictwa to niech pogada z drzewem i pozbiera. Będą lesze owoce.
A co do specjalnych właściwości to nie wiem. Sam się hodowlą niedawno zająłem. A złota ranga ogrodnictwa dosyć szybko idzie. |
![]() |
![]() |
#486 |
Reputacja: 10
|
![]()
Bo w Czterech porach roku nie można sie opalać tak na brązowo
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
|
![]()
Kavala, żeby owoce/warzywa były smaczne musisz podlewać je raz dziennie, plewić od razu jak pojawią się chwasty, postawić obok nich budki z biedronkami, które zapobiegają pojawianiu się pasożytów, jeśli masz rośliny w szklarni to nie musisz tam stawiać tych budek, ale na zewnątrz tak, co do szklarni to tam najlepiej byłoby kupić te specjalne lampy naświetlające rośliny w nocy.
![]() |
#488 |
Reputacja: 15
|
![]()
A może po prostu sadzisz je w złej porze roku?
![]() |
#489 |
|
![]()
Kavala co do specjalnych właściwości to jest tak, że im lepszy stan owocu/warzywa przy zbiorze tym, np. bardziej odżywczy sok z pomidorów.
Edit: sok jest wtedy bardziej "naładowany wartościami odżywczymi".
![]() |
#490 |
Guest
|
![]()
jest jakiś kod żeby sim miał złotą aspiracje do końca ?
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|