Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.06.2008, 21:33   #41
Martwy Kot
Guest

Domyślnie Odp: Dziwne bliźniaki

nie można powiedzieć, ze w simsach nie ma czegoś takiego jak geny recesywne i dominujące. Zwróć uwagę na włosy blond i czarne. (Dina Kaliente - genetycznie blondynka i jakiś tam frajer z casa- brunet. Ich dzieci: wszystkie miały ciemne włosy. Jedno z dzieci poślubiło rudą (której rodzice byli oboje rudzi) a ich syn był blondynem) Na dodatek nawet u simowych zwierzaków liczą się geny "dziadków". (Suka - klapnięte uszy, pies sterczące. Szczeniaki różnie. Jeden ze szczeniaków (imię: Posejdon, klapnięte uszy) został ojcem czwórki maleństw z których 2 miała uszy sterczące a pozostałe jedno jak Posejdon a drugie jak ich matka, Golden retriwer (czy jak tam... której uszy też były klapnięte, tylko trochę innego typu.)

Mnie też urodziły się bliźniaki, dwaj chłopcy. Dzieci Szczepana i bliźniaczki od Przyjemniaków czy -czków. Jeden był murzynem, a drugi bardzo biały jak matka.
Szczur - na podstawie własnych doświadczeń (a moja gra to głównie rozmnażanie simów) mogę z całą pewnością stwierdzić, że system dziedziczenia w simsach można rozpatrywać pod względem genetyki a nie totalnego losowania.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.06.2008, 22:55   #42
Szczur
Guest

No nie wiem. U mnie było blond dziecko, podczas gdy Simowie mieli zupełnie inne włosy i byli stworzeni, więc nie było żadnych przodków. Chyba, że stworzonym Simom gra przypisuje jakieś geny recesywne?

Jednak u mnie bardzo często rodzą się rudzi Simowie, mimo iż są w związkach z czarnowłosymi i brunetami. Nie zauważyłem, żeby system jakoś zwracał uwagę na to, które cechy są recesywne. Chociaż zwykle, faktycznie dzieci są podobne do rodziców i dziadków.

stare 09.06.2008, 13:27   #43
Fiorella

Reputacja: 10

U mnie bliźniaki były zawsze podobne, ale w sumie miałam je tylko dwa razy. Myślę, że to nic nadzwyczajnego, geny się wymieszały.
Fiorella jest offline  
stare 13.08.2008, 09:46   #44
nat9
Guest

To proste! Jak miała twoja simka romans z tym murzynem musiała sie z nim postarać o dziecko A jak się ożeniła znowu postarała się o dziecko z mulatem!

stare 13.08.2008, 10:20   #45
Lida
Guest

ej fajnie.
u mnie w grze zawsze dzieci dziedzicza karnacje i oczy po ojcu a wlosy po matce oO

stare 13.08.2008, 21:07   #46
AMSTA

różnie bywa z tym dziedziczeniem...to nie jest do konca tak jak byc powinno moim zdaniem...
AMSTA jest offline  
stare 14.08.2008, 09:10   #47
ultraviolence

Jak się coś komuś nie podoba, wystarczy zapisać grę tuż przed porodem i wyjść z niej bez zapisu, jeśli dziecko/dzieci (jeśli są to bliźnięta) nie spełnia/spełniają naszych oczekiwań (tj. ma/mają nie taki kolor skóry albo płeć). Trochę straszna perspektywa, że mamy AŻ TAKĄ możliwość ingerencji w życie simów

Ja tym sposobem co wyżej dorobiłam się pary uroczych bliźniaków - dziewczynki i chłopczyka Chłopczyk - karnacja Murzynka (po tacie), a dziewczynka - jasna (po mamie). Niestety w grze już ich nie posiadam, bo niedawno zrobiłam reinstalkę...
ultraviolence jest offline  
stare 14.08.2008, 21:51   #48
AMSTA

ja ostatnio mam szczescie do chlopcow...Dzisiaj wylegly mi sie blizniaki masakra!! a przed blizniakami byl jeszcze jeden chlopak ktory juz jest nastolatkiem... ufff jak teraz nimi przestudiowac ??!?!?!?! xD

wszyscy sa podobni do ojca - wlosy - krotkie i czarne, (matka brazowe) oczy cala 3 swieta tez ma po ojcu hahahahaha masakra!!
AMSTA jest offline  
stare 15.08.2008, 19:02   #49
agnieszka130187

Reputacja: 11

Hmmm a jak to jest jeżeli oczy i włosy ma się z dodatków z netu ??? Moje simy nie posiadają maxisowych oczy i włosów... Więc jak będzie wyglądało dziedziczenie, wie ktoś, mieliście już taka sytuację ???
agnieszka130187 jest offline  
stare 06.02.2009, 12:36   #50
aneta_zyleta
Guest

u mnie zawsze jak mam bliźniaki to nie wyglądaja na nie, maja inne oczy kolor wlosów, karnacje tez sie zdarza xD

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania