Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Videostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.10.2009, 18:30   #41
Gio

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: "Życiowe rozterki"

Cytat:
Napisał juzia234 Zobacz post
Sorry , ale co ma do tego WMM . ? Chyba chodzi o fabułę , wykonanie itd. A nie w jakim programie się tworzyło .?

Nawet w głupim programie można stworzyć pożądny film- tak jak zrobiła to Naroa. Ponadto też zgadzam się, że nie mam pojęcia jak można coś oceniać po czołówce- jestem pewny że w telewizji też oglądałabyś połowę mniej seriali, gdybyś spoglądała tylko na czołówkę

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.10.2009, 09:17   #42
Gold_Chocolate

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Giovánni Zobacz post
Nawet w głupim programie można stworzyć pożądny film- tak jak zrobiła to Naroa. Ponadto też zgadzam się, że nie mam pojęcia jak można coś oceniać po czołówce- jestem pewny że w telewizji też oglądałabyś połowę mniej seriali, gdybyś spoglądała tylko na czołówkę
O tej telewizji to jestem pewna ;D To tak jakbyś kupił książkę .... Okładka się nie spodobała i już do kosza .?

A tak wgl. jak chcecie krytykować to może jej powiedzcie co ma zmienić , a nie co ma źle i że już czołówka do bani .!
Gold_Chocolate jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.10.2009, 10:28   #43
Volturia

Cóż, po pierwszym odcinku nie byłam ani trochę pozytywnie nastawiona, Bogu dzięki, że trzeci już mnie bardziej zachęcił ;] Szczerze mówiąc, na początku myślałam, że to będzie klapa, bo naprawdę było nuudno, poza tym dialogi były mało ciekawe ( intro również ).
Chętnie zobaczę jednak co będzie dalej, bo zaciekawiła mnie postać Patrycji. Mam nadzieję, że impreza nie zakończy się typowo ( tak jak można by się domyślić, na korzyść Marty i jej obiektu westchnień )
Gł. bohaterka mnie nieco irytuje - jest mocno infantylna. Jeżeli chodzi o ruchy kamerą i przejścia - źle nie jest.

Hm.. mam jeszcze parę uwag, ale do wszystkich;
- filmu nie da się ocenić po czołówce, bo tak i już xp
- WMM nie jest zły, stworzyłam na nim około 22 filmy i wiele z nich jest b. dobrze oceniana na YT.
- Porządny film nie zależy od programu

mimo wszystko czekam na next i pozdrawiam . 6/10
stare 03.10.2009, 20:11   #44
Becia

Obejrzałam jeden jedyny odcinek, bo dalej nie mogłam, ponieważ YTB szwankuje. ; oo Więc tak, co mi kurde nie pasii.. Óh, óh. Beaatriiikkkszzz wchodziii w traaans. ; oo

Czołówka.
- Znaczki nad domkami - można zrobić tak iż wyprowadzasz, lub kręcisz te domy w których żaden sim nie mieszka.. Te znaczki na serio kompromitują.
- Brzydka czcionka, taka byle jaka, taka jaka ci wpadła w łapska, przez co sprawia iż film wygląda na odpieprzony. 8D
- Emh, gdy był napis "Życiowe rozterki" - nie dość że "Rozterki" napisane z małej litery, to się "zjeżdżały" z chmurami.
- Brzydkie efekty z napisami - takie WMM - I tu nie chodzi że jak się nie ma SV czy czegoś tam, to w WMM nie można zrobić czegoś mega. *-*
- Nudna ta czołówka - zero oryginalności, zero.. zeroo, zerrooo!.
- Badziewne przejścia WMM. ; x
- Brzydkie simy.
1. odc.
- Wszystko za szybko się dzieję..
- No helloooł, nikt nie czyta z prędkością światła, a ja na pewno nie będę co chwilę "pauzować" filmu. ^^
- Skaczesz tą kamerą. ; o
- Szła w płotku. O jak fajnie. *-*
- Zero zbliżeń twarzy - a to bardzo ważne, i zazwyczaj się tego zawsze czepiam.
- Nudno tą kamerą operujesz.. jedna scena potrafi trwać nawet 10 sekund. ;o
- Jak było to że tamta młoda gadała, że świetnie się gada, to tamta powinna powiedzieć "mi", a nie "mnie". oo'
- Hahah, co to wisiało w górze?, czyżby kolczyki?, trzeba było ich wcale nie zakładać. ;O
- Nie umiesz wyciszać, muzyka się nagle urywa. ;o
- Było widać niebo.
- Jak nie masz modyfikacji kamery, to wcale nią nie ruszaj... x_x
- Były literówki.
- Buhah, film trwał mniej niż, czołówka i napisy końcowe razem wzięte. ; o
- Brzydkie napisy końcowe. ; o Ten oczo***ny pomarańcz. ;o
- Dialogi są sztywne.. zero luzu. ; o
- Brzydka scenografia.

Ogółem film mi się nie podoba, ponieważ takich filmów o nastolatkach były miliony..
Fabuła jest całkiem oklepana. ;o

Cytat:
Z tego co wiem to w filmie chodzi o to, żeby były dialogi i żeby było ich dużo.
Cytat:
Z tego co wiem to w filmie chodzi o to, żeby były dialogi i żeby było ich dużo.
Cytat:
Po pierwsze Marta swoją historię opowiadała widzom. Chciałam użyć w tym celu syntezatora mowy, ale nic z tego nie wyszło, więc musiałam dać napisy. Zapewniam, że gdyby to było mówione na prawdę byłoby dużo ciekawsze.
Po drugie simka uśmiecha się do kamery, bo nie miałam żadnego hacku na pozy i nie wiedziałam jak zrobić, żeby była smutna, gdy będzie to mówiła.
A po trzecie to zupełnie się z tobą nie zgadzam Designer, że ten "zabieg" był zbędny, gdyż gdybym tego nie zrobiła to z pewnością nie wiedzielibyście, dlaczego ta Marta mieszka z ciotką i takie tam. Każdy wymyślałby sobie coś innego, a poza tym na pewno byście się dopytywali dlaczego bla bla bla ... a tak wszyscy od razu wiedzą czemu ona nie mieszka z rodzicami.
Cytat:
Czcionkę będę wybierała sobie taką jaka mi się podoba.
Cytat:
Jestem bardzo ciekawa jakiej ty użyjesz to swojego serialu.
Cytat:
TAB mam cały czas włączony i już nie wydziwiaj.
Cytat:
Nie rozumiem jak można oceniać film oglądając tylko jego czołówkę.
Dziewczyno, powiem ci jedno - naucz się przyjmować krytykę, bo jeżeli dalej będziesz tak postępować jak teraz postępujesz, daleko nie zajdziesz, mówię ci. Ty tylko czekasz aż ktoś ci powie: "O!, to jest supeerr, nie mogę się doczekać" - a jeśli jest inaczej, zawsze poszukasz jakiegoś głupiego "alee". Oo'
Cytat:
Nie obrażaj użytkowników, którym mój serial się podoba mówiąc, że są NIENORMALNI!
Nie są "nienormalni" tylko nie znają się na rzeczy - w tym problem. ; ]]
Cytat:
Sorry , ale co ma do tego WMM . ? Chyba chodzi o fabułę , wykonanie itd. A nie w jakim programie się tworzyło .?
Masz rację, to nic nie ma wspólnego, ale popatrz na dobre filmy dobrych filmowców którzy montują w WMM - ich filmy stają się hitami. ; o Ale jest jedno ale, WMM trzeba używać z głową, bez kiczowatych przejść i "efektów" które robią siarę twojemu filmowi.
Cytat:
Nawet w głupim programie można stworzyć pożądny film- tak jak zrobiła to Naroa.
Śmieszny jesteś. ; o Mwahah. XDD
Cytat:
A tak wgl. jak chcecie krytykować to może jej powiedzcie co ma zmienić , a nie co ma źle i że już czołówka do bani .!
A co twoim zdaniem oznacza krytyka dziecino?. Krytyka to takie coś, iż ktoś ci wytyka te błędy, a ty je starasz eliminować. Chciałaś napisać coś mądrego, ale niestety nie wyszło ci. ; D
Cytat:
Powiem ci jeszcze tylko, że na twojej opinii mi nie zależy i tak jak powiedział już Scherlock Holmes: chcesz wyjść na wielkiego krytyka, ale jakoś ci to nie wychodzi.
Hahah, to mnie rozbroiło. Ktoś ci się stara pomóc, a ty go masz brzydko mówiąc w dupie? - twój problem.. jak chcesz to stój w miejscu i nie rozwijaj swoich umiejętności. Lol, pewnie powiesz do mnie że ja się biorę za krytyka.. - a no to dobrze myślisz, właśnie że się biorę, jestem jedną z najlepszych i chwalonych reżyserów na CS, i każdy kto słucha i przyjmuję je z pokorą, jest coraz lepszy, i kto wie.. stanie się reżyserem?. ; )

To tyle ode mnie.

Ostatnio edytowane przez Becia : 03.10.2009 - 20:14
Becia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.10.2009, 20:33   #45
Merve
Guest

No to co mam zrobić by czołówka i napisy końcowe były ciekawsze?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.10.2009, 20:36   #46
papatka
Guest

No zgadnij Oo
Óó Beciu... ale miałaś trans xD Oczywiście - zgadzam się z tobą w zupełności, co do literki ;]
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.10.2009, 20:40   #47
Gio

Reputacja: 15

Cytat:
Napisał Naroa Zobacz post
No to co mam zrobić by czołówka i napisy końcowe były ciekawsze?

Po pierwsze niech będą krótsze.
Po drugie niekoniecznie musisz w czołówce pokazywać bohaterów- wystarczą same napisy kto występuje, a w tle mogą przeskakiwać jakieś simowe krajobrazy. To takie proste a ładne
Po trzecie napisy końcowe niech lecą na jakimś ładnym tle- albo np. na fragmentach z filmu albo na scenach usuniętych
stare 03.10.2009, 20:43   #48
Merve
Guest

Dzięki Giovanni. W piątym odcinku postaram się takie coś zrobić, bo czwarty mam już zrobiony, tylko muszę go na YT wstawić.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.10.2009, 20:49   #49
Becia

"No to co mam zrobić by czołówka i napisy końcowe były ciekawsze?"
Co do czołówki - To zależy już od Twojej inwencji twórczej.
Becia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.10.2009, 13:25   #50
Gold_Chocolate

Beatrix rzeczywiście niektóre punkty twojej wypowiedzi są słuszne ok.

Ale z niektórymi przesadziłaś :

- Brzydkie simy.

Co dla ciebie znaczy ładny sim . ?
Wg. mnie te simy są ładne. Więc o co ci z tym chodzi . ?
Gold_Chocolate jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania