Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Konkursy - Archiwum
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.04.2012, 19:50   #41
lithium
Guest

Domyślnie Odp: MTU! - edycja urodzinowo-wiosenna - regulamin i pytania

ale mozna zmieniac brwi, w tym grubosc wiec wciaz nie rozumiem.

tak, na swiezym powietrzu, taki jest temat konkursu.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.04.2012, 19:55   #42
0lka

Reputacja: 10

dobra, ale co w tym takiego złego, że chcę komuś pogrubić brwi? to nie jest operacja plastyczna, przecież nie zmieni to jej rysów twarzy (nie wpłynie to też na optyczny wygląd, no chyba że dam jej jakieś mega grube brwi, a ja chcę je tylko troszkę pogrubić).
i sama pewnie wiesz, że te grube maxisowe nie są zbyt ładne.
0lka jest offline  
stare 19.04.2012, 10:16   #43
Malin

Reputacja: 11

Czy do zdjęcia z trybu gry można użyć poseboxów, czy postać musi zostać sfotografowana jedynie w czasie wykonywania oryginalnej, eaxisowej interakcji?
Malin jest offline  
stare 19.04.2012, 14:17   #44
ultraviolence

Cytat:
Napisał Malin Zobacz post
Czy do zdjęcia z trybu gry można użyć poseboxów, czy postać musi zostać sfotografowana jedynie w czasie wykonywania oryginalnej, eaxisowej interakcji?
Patrząc przez pryzmat poprzednich edycji MTU, korzystanie z poseboxów powinno być dozwolone - wszak nie ma to żadnego wpływu na wygląd twarzy sima. Biorąc jednak pod uwagę ostatnie okoliczności, warto byłoby poczekać na opinię Centy (w ubiegłych latach maski na nos nie były zabronione, a w tej edycji jednak są).
stare 19.04.2012, 15:00   #45
Filleable

Dobra, ja mam na pewno głupie pytanie. Czy te simki z pierwszego postu są jakieś specjalne, że są do ściągnięcia? Czy to te same, więc mogę po prostu przemienić tą z gry?

Piękna sygna by Lubie
Filleable jest offline  
stare 19.04.2012, 15:06   #46
Malin

Reputacja: 11

Ja ściągnęłam tę z forum, ale przy próbie zainstalowania wyskoczyło info, że nie posiadam wymaganego dodatku, więc użyłam Simki z mojej gry. Wydaje mi się, że to żadna różnica, bo "moja" Dina jest identyczna z wyglądu, jak ta ze zdjęcia w pierwszym poście.
Malin jest offline  
stare 19.04.2012, 15:35   #47
lithium
Guest

mozna uzywac poseboxow.

tak, to sa oryginalne simki z gry, wiec jezeli u swojej niczego nie zmienialas, to mozesz ją przerobic.
jak nie masz wymaganego dodatku to instaluj clean istallerem - tak na przyszlosc (chyba, ze chodzi o ts3 to nie wiem)

stare 20.04.2012, 16:18   #48
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Nie każdy ma (chyba ) zestaw kilkudziesięciu masek, diametralnie zmieniających wygląd Sima i pozwalających stworzyć bóstwo. To trochę wyrówna szanse.
... i z maskami czy bez, nie każdy jest w stanie wygrać konkurs, więc nie rozumiem sensu.
Ostatecznie można by zakazać płatnych włosów, bo one też są ładniejsze, a nie każdy ma do nich dostęp. Więc gdzie tu równość szans?

Co do brwi - po co pozwalać na pogrubienie (za pomocą suwaków), skoro można to obejść przez ściąganie takich oryginalnie grubszych?
Jeśli można sobie pozwolić na takie ułatwienie, dlaczego nie ma zgody na maski?

Cytat:
przecież nie zmieni to jej rysów twarzy
Zmieni, bo gdyby nie zmieniało, nie byłoby tego w edytorze rysów twarzy. A jest.

Konkurs dotyczy gry, więc dlaczego patrzymy na to z "ludzkiej" strony? Skoro twórcy postanowili, że zmienianie grubości brwi to jakby "modyfikowanie" simowego DNA, to z tego punktu widzenia też to powinno być zabronione.

MoD ma rację i w sumie szkoda, że w ciągu tych kilku dni dyskusja zamilkła (musiałam coś jeszcze napisać - zrobiłabym to wcześniej, ale nie miałam jak) i nie zostało to rozstrzygnięte na naszą korzyść i na logikę.

Centa, przemyśl to jeszcze raz, żeby przy następnej edycji było już wszystko bardziej oczywiste i zrozumiałe dla nas.

@down: dlatego też moja prośba odniosła się do następnej edycji, bo skoro ta jest od kilku dni w trakcie i Nysia już wstawiła już swoją pracę, to bardzo wątpiłam w to, że coś się w tym momencie zmieni.
Mam tylko nadzieję, że przestawienie naszego punktu widzenia w tych postach nie pójdzie na marne i zostanie rozważone. No a jeśli rzeczywiście nasze powody i wyjaśnienia są sensowne, to liczę na to, że regulamin następnego MTU będzie przerobiony na naszą korzyść

Ostatnio edytowane przez Liv : 21.04.2012 - 10:05
Liv jest offline  
stare 20.04.2012, 22:33   #49
ultraviolence

Masz wiele racji, Liv - rzekłabym nawet, że praktycznie cały Twój post zawiera bardzo dobrą argumentację. Zważ tyko na jedno - skoro Centa postanowiła, że będzie tak a nie inaczej, pozostaje tylko pogodzić się z jej decyzją. To w końcu ona jest organizatorką konkursu i ma prawo ustalić zasady, które jej odpowiadają. Świat się przecież od tego nie zawali Bez masek na nos również można stworzyć ciekawą i dobrze się prezentującą metamorfozę.
stare 21.04.2012, 10:14   #50
lithium
Guest

nie, nie wprowadze raczej mozliwosci uzywania masek, ale postaram sie nastepnym razem aby regulamin byl jasniejszy, choc pewnie i tak jak zwykle beda watpliwosci.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania