![]() |
#41 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
|
![]() |
#42 |
Reputacja: 11
|
![]()
Mi też już powoli nudzi się dodatek, ileż można grać mutantami. No i łatwiej jest odkryć nowości w grze dzięki wysypowi informacji przed premierą.
Zauważyłam, że niektóre eliksiry nie chcą działać, np. Esencja Magii wcale nie zapełnia paska mocy a Fontanna Młodości nie odmładza... |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Reputacja: 12
|
![]()
Mnie się dodatek nie nudzi jeszcze. Nie odkryłam wszystkiego wróżkowego , magią się jeszcze bawię.
Moja ocena dodatku to 9/10 odjełam punkty za miasto.
![]() |
#44 |
|
![]()
Generalnie podoba mi się wszystko (poza miastem). Dodatek spełnia moje oczekiwania, jednak tylko... czy tylko u mnie zombie są jakieś takie ciotowate? xD Nie gryzą innych, chodzą w jedną i drugą a jak już chcą zaatakować, to dostają pstryczka lub coś w tym stylu xD
![]() |
#45 |
|
![]()
Właśnie gra sie instaluje, mam nadzieje, ze mi sie spodoba. A jak nie to trudno bo i tak nic nie trace bo mam za darmo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
|
![]()
Ja powiem tak: dodatek naprawdę całkowicie różni się od tego, co dostawaliśmy do tej pory, jednak pupy nie urywa
![]() Nie oznacza to jednak, że jest zupełnie beznadziejny - o, nie! ![]()
![]() |
#47 |
|
![]()
Mnie się ten dodatek, o dziwo, spodobał - może dlatego, że wymyśliłam sobie dość ciekawą historię, którą na razie realizuję. Magiczne zdolności w tym wypadku dodają grze uroku. Wielu rzeczy jeszcze nie zobaczyłam, nie grałam wampirami i czarownicami, widziałam tylko jedno zombie, oczywiście nie gram kilku godzin dziennie, w przeciwnym razie pewnie znudziłoby mi się szybciej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
|
![]()
Ta nowa okolica wydaje mi się jakoś mało magiczna, czy też klimatyczna. I gdzie cholercia w takiej mrocznej miejscowości miejsce dla słit wróżek?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
|
![]()
Trykuu, z ust mi to wyjąłeś... Przez to piękne, malownicze tło, wyświetlające się podczas ładowania otoczenia, narobiłam sobie tyko nadziei (nie, nie oglądałam wcześniej screenów). Moonlight Falls wczytało się i... czar prysł. Wokół sama przygaszona zieleń i pełno nijakich domostw. Drzewko tu, drzewko tam... Wydaje się, jakby twórcy kompletnie nie mieli pomysłu, jak zagospodarować tę wielką przestrzeń. Parcele publiczne też jakieś mało specjalne... Myślę, że nie będzie to żadnym nadużyciem z mojej strony, jeśli powiem, że mocno się rozczarowałam. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że nowa okolica wygląda gorzej od Sunset Valley, które dochodzi razem z podstawową(!) wersją gry. Nawet Twinbrook, które z czarostwem ma niewiele wspólnego, pod względem klimatu bije Moonlight Falls na głowę - szczególnie, jeśli spojrzy się na część, w której ulokowane są bagna. Wprost idealne miejsce dla złej, nikczemnej wiedźmy, mieszkającej w domku na kurzej łapce :>
![]() |
#50 |
Reputacja: 15
|
![]()
Ja jestem neutralnie nastawiona do Moonlight Falls.
Sama w sobie "bryła" otoczenia jest bardzo ładna. Irytuję mnie, że parcele są porozwalane po całym mieście. Gdzie typowy rynek? Księgarnia obok ratusza, budynek przy budynku? Gdzie strefa domostw ulokowana na lekkim podwyższeniu terenu? To największa wada tego miasta! Gdy je załączyłam poczułam się jak...w the sims 2. W poprzedniej generacji typowym było, że parcele były porozrzucane bez ładu i składu. Moje wilkołaki chętnie poszłyby pobiegać po lesie...ale nie mają gdzie. Muszą poruszać się po praktycznie płaskiej powierzchni. To są najistotniejsze wady, które mnie wkurzają straszliwie. Co do plusów... Leniwe poranki, przytłumione światło w południe, zapierający dech w piersiach zachód słońca i noc. Może się mylę, ale wydaje mi się, że wraz z wydaniem NZTŚ, została poprawiona autentyczność pór dnia (jeśli w simach mówimy o autentyczności ![]() Stare budynki dodają miastu jeszcze większego uroku! Nowe parcele i królicze dziury są bardzo fajne - mają klimacik ^^ Jeszcze nie miałam pełni, ale zapewne po jej "przeżyciu", podzielę się z wami moimi doświadczeniami i wyżalę się na forum. ![]() Podsumowując: Po w miarę sporej przeróbce, tj. dodanie parcel, obiektów, remont kilku miejsc, dodanie drzew etc. (zrobiłam również las, wokół którego mieszkają wilki -.-), miasteczko Moonlight Falls zyskuje kilka dodatkowych punktów i w pełni nadaje się do przyjemnej rozrywki. Tylko komu z każdym zapisem zachce się od nowa je przerabiać? No właśnie. Jak na razie grałam wyłącznie wilkami i opisuję je jako...słodkie ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|