![]() |
#41 |
Reputacja: 22
|
![]()
Przeoczyłam nowy odcinek
![]() Ada ma bardzo ładny strój na spotkaniu z Iriną Wyszywa sama ubranka dla dziecka ![]() Gdyby jeszcze nie okłamywała Joachima.. Hania jest urocza.. Jak dobrze, że podobna do ojca ![]() Mikołaj ![]() ![]() Państwo młodzi jak zacnie rozchylili nozdrza na trzecim zdjęciu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie lubię takich długich włosów u małych dzieci. Ale mordeczka śliczna : ![]() No mi też jego słowa by głos odebrały.. No ja rozpaczać po Joachimie nie będę. Nie lubiłam go ![]() Teraz wszystko będzie piękne. Niech wezmą ślub, przeprowadzą się i po prostu ruszą dalej.. I niech Ada nie rozpacza bo ona nie umarła.. I czemu tak rzadko odcinki ![]()
|
![]() |
#42 | |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
No takt, gdy się patrzy na te zdjęcia Ady i Joachima to widać, że simka nie jest zbyt szczęśliwa
![]() Haha, Irina aż klasnęła w ręce ![]() Hahaha... Hania! ![]() ![]() Irina ![]() Biedny Joachim ![]() ![]() ![]() Awww, dziadek Gabryś ![]() Hania to mały słodziak ![]() Cytat:
![]() No i znowu taka ciekawostka a propos relacji: W mojej grze simka Hania jest mamą Olivii i babcią Mikołaja xD Pan Wojtaszek co wspaniały facet - teraz ojciec i przyjaciel, a może za jakiś czas i mąż Ady...[*] dla Joachima ![]() Smutno mi się zrobiło po przeczytaniu tego odcinka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Reputacja: 10
|
![]()
Ojejujejujakietofajne! Gabryś! Michaś! Cypuś!
Bardzo spodobali mi się Twoi Galonowie. Długo nie mogłam się zebrać, żeby tutaj zajrzeć, ale jak już to zrobiłam, przeczytałam jednym tchem. Nie ukrywam, że to dzięki Gabrysiowi, który bryluje w tym temacie. ![]() Cyprian też jest cudowny i nie mogę się napatrzeć na jego rodzinkę. W ogóle wszystkie dzieciaki Galonów świetnie razem wyglądają. Te imprezy rodzinne też są bardzo przyjemnie przedstawione. Jak ja się ucieszyłam, kiedy zobaczyłam noworodka na ślubie! Tylko jak Ty to zrobiłaś, że z nim przyszli? InSim czy coś innego? Fabian jest mi jakoś obojętny. Losy Ady bardziej mnie interesują. Mam nadzieję, że będzie z Mikołajem... I że Gabryś będzie się dalej pojawiał. I że nie będzie siwy. :c Btw. Cytat:
Chcemy więcej! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Reputacja: 33
|
![]()
Libby, podoba mi się twój tok myślenia odnośnie historii Ady
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tumtudum! Dzisiaj ostatni dzień wakacji, więc postanowiłam wstawić nowy odcinek. Planowałam zrobić to jutro, ale wiem, że będę zajęta lamentowaniem nad tym, że mam aż cztery WoS-y tygodniowo <to o cztery za dużo!> i dokupowaniem połowy potrzebnych rzeczy <pierwszy raz w życiu nie pozałatwiałam wszystkiego. Schodzę na złą drogę!>. Dzisiaj krótko, bo późno zabrałam się za pisanie ![]() ![]() Śmierć Joachima mocno się na wszystkich odbiła. Jedynie mała Hania nie za bardzo rozumiała dlaczego mama tyle płacze i mówi, że tata jest teraz w jakimś kamieniu, który jej uparcie pokazywała. Na szczęście obok był wujek Mikołaj, który sprawiał, że na twarzy mamusi od czasu do czasu pojawiał się uśmiech. ![]() ![]() Ada nienawidziła wracać z córką do pustego mieszkania. Nie chciała się zwalać rodzicom na głowę, szczególnie teraz, gdy ich życie obracało się przede wszystkim wokół małego Jimmy'ego i coraz mniej stabilnego małżeństwa Michasia. Ostatecznie przyjęła propozycję Mikołaja, który chciał aby z nim zamieszkały. Ciężko jej było odmówić zwłaszcza teraz, gdy Hania powoli zapominała o Joachimie, którego nazywała starym tatusiem i pytała coraz częściej, czy może mówić do Mikołaja "tato". ![]() I w sumie od tamtej pory było już tylko lepiej. Mieszkanie Mikołaja było co prawda małe, ale już niedługo mieli przeprowadzić się do większego domu, który Wojtaszek budował od dłuższego czasu (taki z niego przewidujący architekt ![]() ![]() No dobra, czas umilała jej także kuzynka Julita (córka Damiana, przyrodniego brata Ady), która mieszkała niedaleko ![]() ![]() A tu już zdjęcie z nowego domu ![]() Hania baaaaardzo szybko się w nim odnalazła, szczególnie, że tata zorganizował kilka nowych zabawek ![]() ![]() ![]() ![]() Adzie też było dobrze ![]() ![]() A teraz podziwiajcie szczyt mojej inteligencji! Chciałam zorganizować im ślub. Najpierw się głowiłam dlaczego nie mam w telefonie opcji zorganizowania wesela. Nie miałam jednak cierpliwości się nad tym zastanawiać, więc sprowadziłam sobie gości za pomocą InSima, spokojnie pousadzałam i zadowolona z efektu próbowałam kliknąć Wojtaszkiem na łuk weselny. I co? I się nie da! Ja blada ze strachu co też znowu naklikałam uporczywie próbuję zrobić cokolwiek. W końcu klikam nim na Adę, wchodzę w zaproponuj i co widzę? OŚWIADCZYNY ![]() Ostatecznie wszystko się udało ![]() Owe nieszczęsne oświadczyny: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz śluuuuuuub ![]() ![]() Od razu odpowiadając na pytanie: Nie wiem dlaczego Hania płacze! Może wystraszyła się gości? Chyba nie wszystkich zna dobrze ![]() ![]() Rząd po lewej, od dołu: Krystian Bogacki , następni: Gabriel i Emilia Galonowie, potem: Michał Galon i Diana Głowacka, na końcu o lewej: Damian Konieczny, Benedykt Rydel i Andrzej Martyniuk. ![]() Od dołu: Irina Bogacka (Piotrowicz), potem: rodzice Mikołaja: Janina i Robert Wojtaszek oraz siostra Oliwia. Na końcu od lewej: Monika i Paweł Adamczyk i Rita Konieczna (Fręch) ![]() Nareszcie stoją na przeciwko siebie pod łukiem ![]() ![]() ![]() ![]() Słodkie, nie? ![]() ![]() Przed wami już zupełnie oficjalnie: Państwo Wojtaszek ![]() ![]() Smile ![]() ![]() Ktoś chyba właśnie narobił w pieluchę... ![]() Dziecko zabrali dziadkowie, więc młodzi mogą zostać na trochę sami ![]() ![]() Jakiś czas później... Patrzcie jak mi Hania wyrosła! Hah, będą jutro rano wyglądać tak jak ona ![]() ![]() Jak słodko ![]() ![]() ![]() ![]() No tatku! Nie rozkładaj rąk tylko tłumacz dlaczego trzeba chodzić do szkoły! ![]() Ada tymczasem przygotowuje śniadanko ![]() ![]() Mikołaj, sądzę, że przekonywanie dziecka za pomocą funkcji (które i tak wyglądają podejrzanie) nie jest najlepszym sposobem. Mnie tym jedynie zraziłeś ![]() ![]() Mama próbuje załagodzić spór gadką o nowych przyjaciołach... ![]() Ale do Ady to chyba nie za bardzo przemawia. ![]() O sporze jednak szybko zapomniano ![]() ![]() ![]() I chyba nie tylko będzie miała kuchnię do ogarnięcia ![]() Tak, tak, mili państwo, Wojtaszkowie niedługo powitają na świecie nowego członka rodziny. Mogę wam nawet zdradzić, że będzie to chłopiec, tylko kompletnie nie mam pomysłu na imię ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Jak to dobrze, że po śmierci Joachima dziewczynom ułożyło się życie! Mikołaj jest na pewno świetnym tatą dla Hani
![]() Oświadczyny? Haha, też nieraz zdarzyło mi się o nich zapomnieć xD Swoją drogą... Ada jeszcze nosi żałobę po mężu i już bierze kolejny ślub? :< DLACZEGO GABRYŚ MA TWARZ JAK DIABEŁ?! ![]() Awww, to zdjęcie z roześmianą Hanią! ![]() Wiwat młoda para! ![]() ![]() Te warkoczyki ![]() No właśnie - dlaczego trzeba chodzić do szkoły? ![]() Spokojnie, ja będę się uczyć z wami - w końcu kampania wrześniowa mnie czeka! MATMAAAAAAA!!! Ale żeby do takiego małego dziecka z taką hardkorową funkcją wyjeżdżać? ![]() Ej, u mnie w grze Hania miała brata Konrada ![]() ![]() Sielankowo się u Ciebie robi, ojoj! A tak uwielbiałam historię Ady ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Administrator
Reputacja: 15
|
![]()
Po pierwsze: jak mogłaś pozwolić, żeby Gabryś posiwiał?! Miał się farbować
![]() Po drugie: to chyba do Hani nie docierała gadka o nowych przyjaciołach ![]() I najważniejsze: czemu tak krótko?! Cieszę się, że mój tok myślenia Ci się spodobał ![]() ![]() Fajnie, że Mikołaj i Ada się pobrali, tylko czy to nie było za szybko? Nie wiem, ile minęło od śmierci Joachima ![]() Hania wyrosła na ładną dziewczynkę ![]() Chwilę przed ostatnią fotą pomyślałam, że przydałoby się Hanuli rodzeństwo, a tu proszę ![]() ![]() Leniu, bierz się do roboty i wstawiaj częściej odcinki ![]()
![]() |
#47 | |||
|
![]()
Wiedziałam, że trzeba było pisać daty
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Reputacja: 10
|
![]()
Tiaaa, ja zaczęłam dzisiaj maturalną... I akurat cieszę się z czterech biologii i chemii, bo w zeszłym roku miałam ich po pięć! XD
Jest, Ada została z Mikołajem! Wiedziaaałam, że tak będzie. Oni po prostu zbyt dobrze do siebie pasowali, żeby tak to zignorować. ;p Hania robi się coraz ładniejsza i cudne ma te warkocze. Aż miło popatrzeć. Pogaduszka o szkole mnie rozbroiła. Nie ma to jak gadać do dziecka funkcjami kwadratowymi! XD Oby tylko synka tak Mikołaj nie katował. Nazwij go Gabryś. Haha, oświadczyny! ![]() ![]() Skoro na razie zakończyłaś wątek Ady, to może teraz przejdziesz do Michasia? W tym poście znowu wspomniałaś, że mu się związek sypie. Coraz bardziej mnie ciekawi, co dokładnie się dzieje w jego życiu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Reputacja: 22
|
![]()
Odkładam i odkładam te komentowanie, czas wreszcie się wziąć
![]() Mnie tam jego śmierć nawet nie zasmuciła.. nawet przez sekundę Jeju, ślub z przodu domu przy ulicy ![]() Ale strasznie nie podobają mi się włosy Hani jako dziecko ![]() Nowe dziecko? No widać ona również długo nie rozpaczała, no ślub dziecko.. Ale w sumie: We were born to die, try to have fun in the meantime ![]() Ciekawe czy Hani uda się z kimś zaprzyjaźnić. A może pozna tam swoją miłość? ![]() Chłopiec? Może Antek, Jarek, Kazik? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
|
![]()
Nie spodziewałam się, że dodam dzisiaj nową część. Naprawdę. Ale pewne okoliczności zwane m.in. Nudą i jakimś dołkiem psychicznym skłoniły mnie do tego. Mam wolny dzień, wczoraj miałam wolne popołudnie... Zaczynam świrować, wiecie? I nawet za bardzo nie mam co sobie zaplanować, bo została mi ostatnia jazda, która jest chyba egzaminem wewnętrznym, a ja czekam na SMS-a, jak tylko zwolni się jakiś termin, żebym mogła sobie poszusować. Już mnie trochę energia rozpiera, bo jeździć lubię i w zasadzie teraz akurat bym sobie pojeździła
![]() ![]() Chyba czas zacząć perypetie Michasia, które są trochę zawiłe i nawet ja momentami się zastanawiam co mi strzeliło do głowy jak nim grałam. ![]() Michaś, jak już wiecie, to drugie dziecko Emilii i Gabriela Galonów. Wydaje mi się, że jako mały chłopiec nie rozrabiał tak bardzo jak jego ojciec kiedyś ![]() ![]() Już jako dziecko wykazywał niezwykłe chęci do rządzenia. Od zawsze marzył, że będzie taki jak tata, a jego ulubionym miejscem w całym domu został gabinet Gabrysia. Klienci burmistrza czasami nieźle się dziwili, gdy siadając na krześle zauważali zabawki poustawiane w różnych miejscach. No cóż... Michaś przecież nie mógł się nudzić, gdy ojciec zajmował się dokumentami. ![]() Czasami jednak musiał iść zająć się sobą do własnego pokoju, gdy ojciec podejmował bardzo ważnych klientów. Michaś potrafił jednak pobyć przez chwilę sam i nie zdemolować przy tym pomieszczenia (Gabrysiowi w jego wieku to się zdarzało ![]() ![]() Poza tym miał bardzo dobry kontakt ze starszą siostrą i z wiekiem bynajmniej im to nie minęło ![]() ![]() ![]() Życie Michasia jednak nie zawsze było kolorowe. Choć uwielbiał się uczyć na przykład WoS-u, Przedsiębiorczości czy innych przedmiotów, które mogłyby mu się przydać w życiu, to nie potrafił przetrawić niektórych lekcji. Czasami myślał, że oszaleje, gdy miał rozwiązać jakieś skomplikowane zadanie z fizyki. ![]() Nie ominął go również bardzo ważny etap w życiu każdego Sima. Michaś po raz pierwszy się zakochał. ![]() Beatrice Howard niedawno sprowadziła się do Secretissimum i chodziła do równoległej klasy. Michał, który nigdy nie miał problemów z nawiązywaniem znajomości, nie mógł się zdecydować, żeby podejść do niej na szkolnym korytarzu. Pewnie i tak by to kiedyś zrobił, ale Beatrice najwyraźniej nie zamierzała czekać. To ona odezwała się pierwsza, gdy przypadkiem przechodziła obok domu burmistrza. ![]() W swoim nastoletnim życiu Michaś przeżył też jakiś bunt. Podejrzewam, że wpływ na to mogła mieć jego dalsza kuzynka – Aza Piotrowicz – której w tamtym czasie zmarła matka, a ojciec zatrudnił opiekunkę, która wtrącała się we wszystko. W każdym razie Michałowi troszkę się udzieliło i parę razy wymknął się z domu i skopał kosz na śmieci. ![]() ![]() Ale ogólnie był dobrym Simem i fajnym chłopakiem, co z pewnością może potwierdzić Beatrice ![]() ![]() ![]() Związek Michasia chyba jednak nie wszystkim się spodobał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie wydaje mi się, że miał całkiem przyjemne życie jako nastolatek ![]() ![]() ![]() Potem nadszedł czas studiów. Młody Galon trafił do akademika wraz ze swoją miłością – Beatrice, oraz kuzynką Mają. ![]() I o ile Majka przez całe studia solidnie przykładała się do nauki, to Michał i Beatrice znajdywali czas także na inne przyjemności ![]() ![]() ![]() Mimo wszystko czas nauki szybko im upływał ![]() ![]() ![]() ![]() Beatrice, tak jak się tego spodziewał, powiedziała tak. Mogła pochwalić się zaręczynowym pierścionkiem i narzeczonym przed koleżankami, a o ślubie nie musiała na razie myśleć. Mieli jeszcze dużo czasu ![]() ![]() I z pewnością nie musieliby powracać do tego tematu aż do końca studiów gdyby nie mała wpadka. I to dosłownie. Michał, który był już wyczerpany nauką, dziewczyną, która ciągała go na wszystkie imprezy w mieście i planami związanymi z objęciem posady burmistrza, nie był przygotowany na kolejną niespodziankę. Można powiedzieć, że momentami trochę świrował, ale szybko powrócił do siebie. ![]() Mimo, że czuł się trochę za młody na zostanie ojcem, to jednak nie wyobrażał sobie porzucenia Beatrice i maluszka. Z pomocą rodziny szybko zorganizowany został ślub, zanim brzuszek jego narzeczonej stał się widoczny. ![]() Z przodu rodzice pana młodego: Emilia i Gabriel Galonowie, za nimi babcia Marianna i kuzynka Majka, na samym końcu Damian i Sara Konieczni. ![]() Rodzice panny młodej: Edward i Sybil Howard, w kolejnym rzędzie siostra pana młodego wraz z mężem: Adrianna i Joachim Fręch, a z tyłu od lewej: Paweł Forteca, Dominika Galon, Aza i Bartosz Kosynier oraz znów Sara Konieczna. I takie małe zdjęcie zza kulis: ![]() Wydaje mi się, że Beatrice nie miała tego wszystkiego w planach ![]() Szybko jednak zrobiła dobrą minę do złej gry. ![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() Studenci niedługo potem ostro wzięli się do nauki. W końcu zostało im już naprawdę niewiele do końca studiów ![]() ![]() ![]() Do Michasia chyba dotarło, że naprawdę będzie ojcem ![]() ![]() Ostatnie zdjęcie przed opuszczeniem akademika ![]() ![]() ![]() Lupo bardzo się stęsknił za Michasiem ![]() A Beatrice? Ciężko powiedzieć, żeby była szczęśliwa. Czuła się ograniczona przez Michała i jego rodzinę. W dodatku już niedługo na świecie miało pojawić się malutkie dziecko, które z pewnością nie da jej odpocząć. ![]() Ona jednak miała plan, który już kilka razy wcieliła w życie. Niby czemu teraz miałoby się nie udać? C.D.N. Ps. Ostatnio zostałam uświadomiona, że choć nie da się cofnąć do tyłu, to w tył jak najbardziej. To taka mała ciekawostka z serii: "rozmowy Annetti z instruktorem prawa jazdy" ![]() Ps.2. Wiem, że krótko, ale naprawdę nic mi się nie chce, energia mnie roznosi itd. ![]() Ostatnio edytowane przez Annetti : 14.10.2014 - 13:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|