Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.09.2011, 21:55   #531
CuteDream

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Einarr, nie nie korzystam z modów już rozwiązałam swój problem - gra mi się jakby zamuliła i nie widziała wszystkich opcji, restart komputera zadziałał
Absolem, miałam wszystko dobrze ustawione, tylko jak już napisałam gra nie chciała współpracować xD

sims3catherine, miałam podobny problem, który jak się okazało był wynikiem jakiegoś dodatku z internetu, który nie chciał się usunąć... Może spróbuj jeszcze raz pokombinować z dodatkami, lub faktycznie to problem ze słabym komputerem.
CuteDream jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.09.2011, 14:32   #532
Clever369

Post Brak strzałki i podświetlenia

Kiedy buduję ściany lub piwnice to nie widzę tej strzałki, którą się buduję.

A kiedy mam zadanie w podróży we Francji, to np. mam wyszukać dokumenty w w tym domu Langraaba, czy jak to tam, to zawsze mi się podświetla(takie kreski były co szły do skarbu) np. skrzynia gdzie te dokumenty są.

Kumacie i pomożecieee?
Clever369 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.09.2011, 21:24   #533
Spectrum
Guest

Mam problem, może nie do tego tematu, ale napiszę, w razie czego proszę o przeniesienie
Otóż pobrałem z oficjalnej giełdy wymiany miasto Los Aniegos pobrało się i zainstalowałem go (moja gra była wczoraj aktualizowana) Później wybrałem nową grę i czekałem jak miasto się załaduje, po kilku chwilach, kiedy pasek doszedł lekko przed połowę simsy mi się wyłączyły i wyświetlił się raport o błędach, moźe ktoś z użytkowniów miał podobny problem z tymi miastem?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.09.2011, 21:30   #534
deska22
Guest

Sad Mój sim nie może wziąć ślubu...

Cześć!
Mam taki dziwaczny problem, a mianowicie: mój sim nie może wziąć ślubu.
Postaram się wyjaśnić o co mi chodzi.
Otóż, jako że mój Jan był biedny, nie miał czasu na bieganie po mieście w poszukiwaniu swej ukochanej, toteż wykorzystałam opcję spędzania czasu z towarzyszami w pracy sima. Zaprzyjaźnił się bodajże z 3 simami z czego jedna to kobieta, niejaka Gala Ball (chyba tak to leciało).
Postanowiłam zrobić z nich parę, jednak po wieeelu randkach i wieelu interakcjach miłosnych mój sim wciąż nie miał opcji oświadczyn. Nawet wykorzystałam opcję kryzysu wieku średniego z punktów życia i zmieniłam jedną z jego cech na romantyka, jednak to nic nie dało...
Ja się pytam, co jest!
Jeszcze później chciałam zaprosić Galę na kolejną randkę, klikam na portret simki a tutaj, co! Okazuje się że jest ona w związku z jakimś kolesiem!! Jak to się stało?? Przecież od początku naszej znajomości Gala mówiła że jest singlem, a tutaj nagle spławia mojego sima i bierze ślub z innym? ;/
No ale nie poddałam się. Wysłałam sima do muzeum gdzie poznał jakąś inną simkę (nie pamiętam jak się nazywała), wydawała się całkiem przyjemna, więc postanowiłam związać ją z moim simem. Potem okazało się że i ona pracuje w tej samej knajpie co mój sim, więc miałam złe przeczucia. I słusznie! Mam identyczną sytuację co z Galą, nie mogę się oświadczyć ani nawet poprosić tej simki o chodzenie! Ludzie, mój sim niedługo zostanie emerytem a nawet żony ani dziecka nie ma...
Mam nadzieję że ktoś mi pomoże rozwiązać ten problem. Czyżby nie można było się wiązać z kolegami z pracy? Szczerze pisząc 1 raz mi się takie coś zdarza. Dość dawno temu grałam w simsy i nie miałam takiego problemu.

EDIT:
Problem rozwiązany, o dziwo w końcu udało mi się złączyć moją parkę simów.
Z tego wynika że nieźle trzeba się napracować żeby coś się ruszyło

Ostatnio edytowane przez deska22 : 04.09.2011 - 18:16
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.09.2011, 10:00   #535
Chloé

Reputacja: 11

1. Jak wyczyścić rejestr Sims 3 w Viście?
2. Skąd pobrać mesh included i jak go potem zainstalować?

Ostatnio edytowane przez Chloé : 04.09.2011 - 10:04
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.09.2011, 10:19   #536
jaja

mesh included oznacza ze mesh jest już załączony w pliku, który pobierasz; nic nie robisz z tym. Przy TS2 tak pisali, to miało sens, ale przy TS3 to niepotrzebne info, chociaż gdzieniegdzie je załączają, np w all about style

visty nie mam, wiec Ci tu nie pomogę
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.09.2011, 15:48   #537
Rmstn
Guest

Question Simka nie może umrzeć!

Witam, mam nietypowy problem:
Nadeszła śmierć naturalna mojej simki, odwiedził ją kosiarz, wszystko było tak, jak trzeba. Jednak powimo, że kosiarz odszedł, simka teoretycznie umarła, ale nadal jej duch unosił się na urną i była widoczna na liście członków rodziny jako duch. Skasowałam więc za pomocą kodu urnę, a ponieważ to nic nie dało - simkę-ducha. Po tym nie było jej już jako członka rodziny. Jednak gra zachowuje się tak, jakby simka była w czasie umierania.
Nie mam pojęcia, co mam zrobić - nie mogę przeprowadzić rodziny ani wejść w edycję miasta. Co mam robić? Może ktoś już się spotkał z takim błędem...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.09.2011, 21:37   #538
CuteDream

Einarr, ja tak miałam z poprzednim miastem. Przeinstalowałam miasto jeszcze raz i zadziałało... miałam wrażenie jakby gra "doinstalowywała" jakieś cosie, których nie zainstalowała wcześniej może u Ciebie to też pomoże
CuteDream jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.09.2011, 07:45   #539
Searle

Domyślnie Odp: Mój sim nie może wziąć ślubu...

Jeśli masz dodatek Pokolenia, to jest teraz ciężej zeswatać ze sobą simów.

Ostatnio edytowane przez Ilona : 05.09.2011 - 08:38
Searle jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.09.2011, 08:09   #540
deska22
Guest

Domyślnie Odp: Mój sim nie może wziąć ślubu...

Tak, mam...
Sądzę że przesadzili z tym stopniem trudności. Żeby mój sim mógł wziąć ślub musiałam wykupić chyba 2 rzeczy z sklepu za punkty życiowe (czy jak to się tam nazywa), dodatkowo musiałam zmienić jedną z cech na romantyka. Ciekawe czy w ogóle by mi się udało wziąć ślub bez tych rzeczy Dodam jeszcze że simce zostały 2 dni do stania się emerytem, ale o dziwo pasek znów idzie od nowa po zmianie wyglądu w lustrze
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 16 (0 użytkownik(ów) i 16 gości)

Zasady Postowania