Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.05.2012, 14:04   #531
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cytat:
Napisał kalafjor Zobacz post
Sim przechodzi przez drzwi i po prostu się nie zamykają i zostają otwarte na wieki! XD
Już od kiedyś mam taki bug. Możliwe, że to dlatego, że niektóre drzwi musiały być ustawiane kodem, ale to trochę bez sensu.
A sprawdź czy tam gdzie są kratki drzwi nie wisi żyrandol? On też powoduje, że drzwi raz otworzone się już nie zamykają.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.05.2012, 15:57   #532
LovettBon

Reputacja: 10

Zrobił mi się w grze ciekawy błąd - wampir Bogdan hrabia Stal łazi mi po Przedmieściu i kąsa wszystkie simki które się da, muszę szybko ewakuować swojego sima z takiej parceli żeby nie mieć samych wampirów w otoczeniu. Kąsa nie tylko miastowych, ale też simy z maxisowych rodzinek, np. Eliza Noga stała się wampirem :/ Cieszę się, że nie było tam simów z moich rodzin, bo jak myślę o wchodzeniu do każdej rodziny po kolei i odwampirzaniu to olaboga I jeszcze jeden błąd dotyczący hrabiego Stali - moja simka miała z nim romans. Umówiła się z innym simem na parceli publicznej na randkę, pojawił się hrabia i strzelił focha, bo zobaczył że ukochana go zdradza. Teraz potrafi przyłazić do niej do domu nawet 10 razy dziennie, w dzień i w nocy. Wchodzi sobie po prostu do domu, ogląda telewizję, gra w miszuno itd. Już nie wiem co mam z nim zrobić.

I jeszcze pytanie - jak przenosić nagrobki z jednej parceli na drugą żeby nie wyskakiwał komunikat "ten sim zmarł na innej parceli, blablabla, jako duch powróci na miejsce swojej śmierci"? Zależy mi na duchach latających po domu, no i wkurza mnie że często ten komunikat wyskakuje :/
LovettBon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.05.2012, 19:49   #533
Dżiglipaff

co do pierwszego, to to pewnie taki kaprys wampira skoro masz już kilku miastowych wampirów, możesz go zwyczajnie zabić
ewentualnie, jeśli zależy Ci na NPCu z przedrostkiem hrabia, możesz zaprosić go do domu, wpisać kod boolProp TestingCheatsEnabled true , kliknąć z wciśniętym shiftem na hrabim i wybrać "cure wampire", stanie się zwykłym simem

co do drugiego, to nie mam pojęcia u mnie zachowajuą sie tak tylko najlepsi przyjaciele moich simów (może ten hrabia ją lubi?) musisz ich ze sobą skłócić. Nie polecam jednak atakować się zbyt ostro, czerwone tło w zdjeciu sima pojawiające się, gdy są na siebie wkurzeni ma głupie skutki - kiedy już minie, kontakty zaczynają rosnąć. Wczyscy moi simowie, których nawiedził kiedyś złodziej, mają z nim teraz bardzo dobre kontakty, bo same zaczęły szaleńczo rosnąć -_-
W którymś dodatku doszła też możliwość blokowania drzwi. Kliknij na drzwi wejściowe i spradz, czy masz opcje "tylko dla mnie" albo "tylko dla członków rodziny". Można to zawsze wyłączyć, gdy zapraszasz gości.

3. Duchy mieszkają w urnach/grobach, więc zawsze przenosząc je na inne parcele, pozbywasz się także i zjaw
stare 08.05.2012, 00:29   #534
LovettBon

Cytat:
Napisał Dżiglipaff Zobacz post
(może ten hrabia ją lubi?)
Hrabia zobaczył jak simka go zdradza i był wściekły. Od tego czasu ciągle do niej przychodzi :/

I dalej nie wiem co z nagrobkami - czyli jak przeniosę nagrobki simów, którzy zmarli na parceli A, z parceli A do parceli B, to duchy będą na parceli B?
stare 08.05.2012, 00:59   #535
Dżiglipaff

Cytat:
Napisał LovettBon Zobacz post
Hrabia zobaczył jak simka go zdradza i był wściekły. Od tego czasu ciągle do niej przychodzi :/

I dalej nie wiem co z nagrobkami - czyli jak przeniosę nagrobki simów, którzy zmarli na parceli A, z parceli A do parceli B, to duchy będą na parceli B?
dokładnie tak

ale musze ejszcze sprawdzic, ja odwiedzam cmentarz glownie w dzien xD
stare 08.05.2012, 10:11   #536
Malin

Reputacja: 11

Czy może mi ktoś rozjaśnić zasadę instalowania plików przez Clean Installera? Czy jeśli nie mam wszystkich EP, które są wymagane, to program zainstaluje tylko te rzeczy, które u mnie pójdą, a te z brakujących EP po prostu pomija? Ja to tak właśnie rozumiałam do niedawna, ale pytam, bo ściągałam jakiś czas temu bryłę domu na konkurs (z tego forum), zainstalowałam Cleanem, bo wymagała innych dodatków, ale przy próbie wejścia na parcelę wywalało mi błąd i gra się wyłączała, dlatego teraz już nie wiem, czy dobrze rozumuję tę zasadę instalacji. Chciałabym wiedzieć, bo mam chrapkę na kilka domków, ale nie chcę więcej błędów w grze.
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.05.2012, 11:26   #537
LovettBon

Cytat:
Napisał Dżiglipaff Zobacz post
ale musze ejszcze sprawdzic, ja odwiedzam cmentarz glownie w dzien xD
Ale ja nie mam na myśli przenoszenia nagrobków na parcelę publiczną (wiem, to weszło z NŻ), tylko z jednej parceli mieszkalnej na drugą. Czyli przeprowadzam rodzinę i chcę, żeby zabrali ze sobą prochy dziadków, o
stare 08.05.2012, 13:16   #538
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Czy jeśli nie mam wszystkich EP, które są wymagane, to program zainstaluje tylko te rzeczy, które u mnie pójdą, a te z brakujących EP po prostu pomija?
Tak.
Tzn. jeśli potrafi odtworzyć jakieś rzeczy z sims2pack w Twojej grze, to to robi. Tego, czego nie umie (bo nie może wczytać odpowiednich rzeczy z plików zawierających np. meble z jakiegoś EP), pomija.

A to, że nie wszystkie parcele się pokazują w skrzyni/wczytują niekoniecznie musi wynikać z błędu samego pliku sims2pack.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.05.2012, 11:29   #539
panna_p

Witam.
Niedawno zakupiłam nowego laptopa z widnowsem 7 x64. Gdy chcę zainstalować the sims 2 wyskakuje mi komunikat: Wersja tego pliku jest niezgodna z wersją używanego systemu windows. Sprawdź w informacjach dotyczących systemu na tym komputerze, jaka wersja programu jest potrzebna (x86 czy x64) a następnie skontaktuj się z wydawcą oprogramowania.
Bardzo proszę o pomoc, co w takiej sytuacji zrobić?
panna_p jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.05.2012, 17:40   #540
Chewbacca
Guest

Czy jest jakiś sposób by podmienić maxisowe skiny na te z mod the sims np? O miastowych też chodzi :/
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości)

Zasady Postowania