Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.09.2011, 10:14   #551
dżin.

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Ktoś może wie, jak spakować dom wraz z jego zawartością zmodyfikowaną(w sensie naładowanego dodatkami z neta), tak aby inna osoba mogła pobrać go wraz z zawartością.
dżin. jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.09.2011, 10:28   #552
Spectrum
Guest

Normalnie trzeba zapisać kopię parceli w bibliotece,a później ją eksportować, tam jest taka opcja później można spakować winrarem,
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.09.2011, 14:26   #553
minor00
Guest

Proszę o pomoc!
Moje oryginalne Simsy 3 z płytki działają strasznie wolno, zacinają się i wyłączają, a jak instaluję Sims 3 pirata to nawet na najwyższych opcjach gra jest super płynna. Co to może być???
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.09.2011, 17:46   #554
Arisane

Domyślnie

minror00 - nie jestem do końca pewna, ale może to być wina słabego komputera lub małej pojemności na dysku (nie jestem przekonana). Spróbuj coś usunąć z kompa, może pomoże. A tak co to tego usuwania, usuwaj takie nieprzydatne rzeczy, które wiesz, gdzie od nowa pobrać.

Wiem, to było kiedyś, ale piszę, gdyby znowu było coś takiego. Oki. No to zaczynam

Stworzyłam sobie małżeństwo, którym grałam bez kodów na kasę, gdy mieli gdziesz trójkę dzieci, portret jednej simki nie pokazywał mi się w panelu Simów, a sama simkka była niewidzialna. Później, również NIE DAŁO SIĘ KLIKNĄĆ na ten kwadrat. Ok, więc (chyba) wyjechałam w zagraniczną podróż i nagle... simka jest normalna. Potem DRUGA simka zaczęła się fiksować. Nie pamiętam co z nią było, chyba to samo co z pierwszą. Pograłam troche i było ok. Potem, gdy rodzina się rozrosła... maluchy zaczęły się psuć. Po zabawie klockami, jeden z nich siedział przy stoliku z klockami jak posąg i nic nie orbił, nawetsię nie ruszał. Nic już nie pomogło, więc byłam zmuszona usunąć zapis.

O co w tym chodziło?

@MOD: Nie piszemy posta pod postem!

Ostatnio edytowane przez Vanitas : 11.09.2011 - 06:42
Arisane jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.09.2011, 20:15   #555
matteom5

Cytat:
Napisał matteom5 Zobacz post
Pomoże ktoś?

Czy po wgraniu ubrań, potem rozpoczęciu nowej gry, to teraz jeśli wgram nowe ubrania będę musiał rozpoczynać nową grę? A czy te ubrania, jeśli nie będzie trzeba rozpoczynać od nowa, tylko grać dalej będą tam w tej mojej rozpoczętej grze?
Odpowie ktoś? I jeszcze to:

Cytat:
No niestety to nie działa. JBC. simy, te które pobrałem z neta znajdują się w: C:\Documents and Settings\user\Moje dokumenty\Electronic Arts , tam zainstalowałje Install Helper monkey.

I drugie pytanie. Czy idzie stworzyć rodzinę albo po prostu obu simów wprowadzić gdzieś do domów, żeby mogli ze sobą chodzić itp.? Chodzi mi o pobrane, oczywiście.
matteom5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.09.2011, 21:42   #556
jaja

Domyślnie

matteom5 możesz oczywiście instalować mody w każdym etapie gry, obojętnie czy to ciuchy, i grac dalej tym samym zapisem.....trochę bezsensowa bybyła inna opcja, nieprawdaż?

Twoje drugie pytanie jest nieco chaotyczne: jeśli chodzi Ci o to jak połączyć w rodzinkę sima i simkę ściągniętych osobno z neta to proszę, jedna z możliwości: z CAS po zmianach jednego z simow (bądź też bez zmian wprowadzasz go po prostu gdzie Ci się spodoba, znów wychodzisz do CAS (po zapisaniu gry z tym wprowadzonym simem) obrabiasz drugiego sima i nastęnie wprowadzasz gotową osóbkę do tego samego domu, w którym już mieszka jej/jego wybranek

minor00 a może masz zanieczyszczoną płytkę z oryginalną grą? albo wadliwą, tez się zdarza. Ale z Twoim kompem wszystko ok, skoro simsy tak w ogóle działają

Cytat:
Napisał Kasia440 Zobacz post
Stworzyłam sobie małżeństwo, którym grałam bez kodów na kasę, gdy mieli gdziesz trójkę dzieci, portret jednej simki nie pokazywał mi się w panelu Simów, a sama simkka była niewidzialna.......

O co w tym chodziło?
Miałam baaardzo podobny problem po instalacji pokoleń, "znikało" mi tak jak u Ciebie simka, każde nowe dziecko rodzince, pisałam o tym gdzieś na forum nie dało się tego nijak naprawić, co więcej im dłużej próbowałam grać tym zapisem, gdy chwilowo się poprawiało, zapis po krótkim czasie sypał się coraz bardziej; jak już coś drobnego zaczyna szwankować lepiej zacząć grę od nowa wcześniejszym zapisem/ z backupa;
na szczęście ten sam zapis zaczął dobrze działąć po instalacji kolejnego rozszerzenia, tj Miejskiego Życia....pewnie i u Ciebie to by pomogło.

@MOD: Nie piszemy posta pod postem!

Ostatnio edytowane przez Vanitas : 11.09.2011 - 06:43
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2011, 06:24   #557
Arisane

No tak, ale wtedy miałam chyba wszystkie dodatkii na stanie, a po kupnie
NA zdecydowałam, że więcej nie będę wywalać kasy na akcesoria.
Arisane jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2011, 07:06   #558
Fisia

Ja tak miałam z Simami sterowanymi przez komputer, ich dymki były nad podłogą i nie było zdjęcia w związkach. Musiałam im wtedy zmienić wygląd w tej toaletce z kariery (to znaczy tego co jest w salonach gdzie się robi np. tatuaże).
Fisia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2011, 08:13   #559
lady peach

Post Problem z samojezdnym barem

Otóż moim wampirem zobaczyłam samojezdny bar. No to, że był głodny zamówiłam mu zupę plazmową. Zjadł ją i podszedł znowu do tego baru i zamówił kolejną i kolejną. I tak za każdym razem jak zje jedną idzie po drugą. Kod resetsim nie działa. Czekanie jak kasa się skończy też nie bo on te zupki za darmo bierze.
lady peach jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2011, 10:17   #560
Horsez

A mi się wszystko pikselizuje i np. firnaki to robią sie takie długie kreski jedno kolorowe :/
Włosy zakrywają całą podłoge, tak stają takie długie słupy kolorowe o co chodzi?

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania