Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.05.2012, 19:27   #551
Filleable

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Do co tego: http://forum.thesims.pl/showpost.php...&postcount=524.
Usunęłam zgodność, ale problem nadal występuje. Udało mi się jednak zrobić screeny:

Mam jeszcze problem z oknami dwupoziomowymi. Gdy je stawiam robi mi się takie coś z podłogą: i nie mogę potem dać innej, tylko jest ta dziura, dopóki nie usunę okna.

Piękna sygna by Lubie
Filleable jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.05.2012, 19:37   #552
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Filleable
1. Skanowałaś downloads clean installerem? Miałem kiedyś podobny błąd, który zniknął po przeczyszczeniu dodatków z neta.
2. To nie błąd, przy każdym dwupoziomowym oknie występuje coś takiego. Gdyby udało ci się położyć tam podłogę 'przecinała' by ona szybę.
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.05.2012, 08:37   #553
Filleable

1. Nie chce mi się instalować <leń> Clean Installera, więc wywaliłam downloads na pulpit.
I w tym momencie mam pytanie. Czy to, że nie miałam neta może mieć wpływ na to, że nie mogłam włączyć gry? Bo po wywaleniu downloadsu chciałam włączyć grę. Zaciął mi się launcher. Czekałam z dziesięć minut i nic. Więc wyłączyłam przez menedżera zadań. Włączyłam znowu. I od razu pojawiło się okienko, że przestał działać i wyłączył się. Spróbowałam jeszcze raz. To samo. Przy kolejnych pięciu próbach to samo. Zresetowałam komputer i nic. Przywróciłam downloads. Nic. Akurat dziś rano odłączyli mi neta, więc poszłam zapłacić, żeby do Was napisać. Wróciłam i włączyłam grę. Wszystko pięknie, ładnie, dopóki nie doszło do ładowania. Pięć minut czekałam i nawet nie zaczęło (chociaż wczoraj wieczorem grałam, nic nie instalowałam). Wywaliłam znowu downloads i włączyłam. Wszystko pięknie, weszłam do Klimków, żeby sprawdzić, czy nie ma już tych problemów z grafiką. Chyba już nie ma, ale muszę dłużej pograć. Za to zrobiło się chyba jeszcze gorzej. Gra cały czas mi się ścina i włączyłam ją jakieś dwadzieścia minut temu, a już sześć razy wywaliła do pulpitu. Wtf?

2. To po co są w ogóle te dwupoziomowe okna?

Piękna sygna by Lubie
stare 17.05.2012, 09:58   #554
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

1. Wystarczyło wejść do folderu, gdzie masz zainstalowana grę i uruchomić sims2ep[nr].exe. Aczkolwiek u mnie kiedyś, dawno temu launcher działał bez neta. Dziwne. Zrób reinstalację.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.05.2012, 14:25   #555
Filleable

Też później na to wpadłam. Ale już mi się nie przydało, bo działał potem. A reinstalki nie chce mi się robić, bo raptem przedwczoraj zainstalowałam. Bo odzyskałam moje Double Deluxe, więc musiałam wszystko wywalić i instalować na nowo. Ale zaraz spróbuję dłużej pograć, może będzie dobrze w miarę.

Piękna sygna by Lubie
stare 17.05.2012, 16:50   #556
Orzechowo

Reputacja: 11

2. No one są do wyższych, właśnie dwupoziomowych pomieszczeń, np galeria handlowa albo szpanerska rezydencja.

Orzechowo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.05.2012, 17:32   #557
Filleable

O, dzięki. Nigdy ich jeszcze nie używałam i nawet nie wiedziałam, że to tak. Myślałam, że to będzie takie sprytne, że od razu będę miała dwa piętra oświetlone.

Dobra, nie wiem, o co tej mojej grze chodzi. Grałam teraz ok. godzinę. Przez pierwsze 50 min było pięknie, a później znowu zaczęły się te problemy z grafiką, ale dużo mniejsze (teraz nie mam downloadsu). Instaluję Clean Installera, zobaczę co tam jest nei tak.

Piękna sygna by Lubie
stare 17.05.2012, 18:47   #558
LovettBon

Cytat:
Napisał Filleable Zobacz post
Dobra, nie wiem, o co tej mojej grze chodzi. Grałam teraz ok. godzinę. Przez pierwsze 50 min było pięknie, a później znowu zaczęły się te problemy z grafiką, ale dużo mniejsze (teraz nie mam downloadsu). Instaluję Clean Installera, zobaczę co tam jest nei tak.
Miałam podobnie, u mnie to był problem słabej karty graficznej i ogólnie komputera który był za słaby na Simsy Jeśli simom zaczynają wyrastać rogi z brzucha, a trawa robi się niebiesko różowa, to wiedz, że coś się dzieje. A konkretnie, że trzeba wymienić kartę graficzną
LovettBon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.05.2012, 19:54   #559
Malin

Reputacja: 11

Nie, wcale nie chcę pocieszać co niektórych... :> ale to jest dopiero hardkor (klik, aby powiększyć):

Nadal nie umiem sobie z tym poradzić, nie wiem, czemu tak wygląda obraz mojej okolicy (okolica, dobre sobie...). Najpierw mruga plansza ładowania, a gdy chcę znaleźć dom, to te wszystkie napisy, podświetlenia itp. po prostu już zostają. Poza tym, gra chodzi zwyczajnie i nic złego się nie dzieje, fajerwerki przy bara-bara się odblokowały i już je widać, w sumie innych problemów już raczej nie ma. Na tę chwilę to jest jedyna rzecz, jakiej nie potrafię rozwiązać.
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.05.2012, 21:11   #560
Filleable

Malin bez przerwy jakieś problemy ma.
U mnie to na pewno nie jest sprawa za słabej karty, bo mam nowego lapta i wszystko ma piękne. A poza tym. Usunęłam te wszystkie na czerwono zaznaczone w clean installerze i włączyłam grę i rodzinkę, którą gram. Nadal były te problemy. Coś mnie podkusiło, żeby zobaczyć, czy w innych rodzinach też tak będzie. Weszłam do Klimków i... wszystko ładnie chodzi! Czy to możliwe, że tylko ta jedna rodzina jest uszkodzona, czy cóś w tym stylu? Bo oni już się trzy razy przeprowadzali i w każdym ich domu tak się działo. A u innych nie wiem, bo tylko nimi gram.

Piękna sygna by Lubie
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 64 (0 użytkownik(ów) i 64 gości)

Zasady Postowania