![]() |
#561 |
Reputacja: 10
|
![]()
Może masz w okolicy przedsiębiorstwa stare gazety i spleśniałe naleśniki ? Nic innego nie przychodzi mi do głowy...
|
![]() |
#562 |
Guest
|
![]()
A wiesz, że może
![]() ![]() Ale przychodzi prawie codziennie taka stara babka i jej się wyświetla, że jest głodna ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Guest
|
![]()
Wiem, że restaurację można mieć tylko na parceli publicznej, ale może istnieje jakiś kod, który umożliwi budowanie restauracji jako przedsiębiorstwa domowego.
Jeżdżenie na parcelę publiczną żeby sprawdzić funkcjonowanie restauracji jest irytujące, ładowanie parceli zajmuje mi dużo czasu. Chciałabym tego uniknąć. Z góry dzięki za informacje. |
![]() |
![]() |
#564 |
Guest
|
![]()
Jak masz przedsiębiorstwo domowe to możesz mieć chyba obojętnie jakie chcesz.
Ale to musi być twoje . ![]() Tak mi się zdaje ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Reputacja: 17
|
![]()
Z tym przedsiębiorstwem jest tak:
- Można mieć w domu jako (przedsiębiorstwo domowe) pseudo "restaurację", której tak w rzeczywistości zrobić się nie da myślę, że inne osoby potrafią, ale przy użyciu hacków bądź innych kodów, więc można w domu zrobić "cukiernię" sklep z daniami/potrawami ja raz tak zrobiłem robi się to tak: klika się na telefon wiecie co jest dalej mamy biznesik domowy i trzeba wygospodarować ciutke większe pomieszczonko i w nim oczywiście kasa fiskalna ale zamiast półek trzeba kupić w Tryb kupowania --> stoły --> półki/lady --> i wybiera się jakby taką oszkloną półkę która jest jak chłodziarka i tam wsadza się ugotowane potrawy przez siebie także nie można mieć tej kuchni wielkiej do potraw z restauracji tego gostka co sadza ani kelnera tylko taki sklepik z tą chłodziarką w niej jedzenie klienci kupują wychodzą i tyle. Mam nadzieję, że pomogłem.
![]() |
#566 |
Guest
|
![]()
1. Założyłam przedsiębiorstwo w domu. Zauważyłam, że w telefonie lub komputerze przy opcji 'Nieruchomości' jest tradycyjnie 'kup dom letniskowy' i 'kup parcelę publiczną'. Ale jest też opcja 'sprzedaj własną parcelę'. Jak bym to wybrała to co? Straciłabym dom i trafiła do skrzyni rodzin?
2. I jeszcze wkurza mnie to, że jak kupię coś do mieszkania to idzie mi to w przedsiębiorstwo :/ tzn. jest takie coś w wydatkach w przedsiębiorstwie (bo miałam na zielono już) a teraz mam znowu na czerwono :/ jeśli rozumiecie o co mi chodzi ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
|
![]()
Co do tej opcji nie wiem. Ale zawsze gdy masz biznes na parceli mieszkalnej, wskaźnik finansow bierze takż pod uwagę domowe wydatki, np. kupienie nowego krzesla, rachunki. Łatwo się tego pozbyć, kup w innej rodzince jakąś drogą rzecz, daj ją simowi, który prowadzi biznes w prezencie. Następnie wejdź do rodziny sima prowadzącego biznes i sprzedaj tą rzecz, którą dostał w prezencie, następnie kup rzeczy do domu, lecz ich łączny koszt nie może przekraczać ceny prezentu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
|
![]()
Mam pytanie czy można w jakiś sposób na parceli mieszkalnej stworzyć restaurację ? Strasznie mnie to denerwuje, że za każdym razem mój sim musi jechać na swoją parcelę publiczną i tam prowadzić biznes
![]()
![]() |
#569 |
|
![]()
Może to:
http://forum.thesims.pl/showthread.p...li+mieszkalnej ? Albo to: http://forum.thesims.pl/showthread.p...li+mieszkalnej ? Ostatnio edytowane przez Searle : 20.01.2009 - 20:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Reputacja: 17
|
![]()
Wiesz co Justinea4 gdybyś czytała co było napisane parę postów wyżej a dokładniej co ja napisałem nie musiałabyś zadawać tego pytania i pisać zbędnego posta. Nie ejstem zgryźliwy tylko przecież po coś to napisałem. No tak czy nie ?
![]() ![]() ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|