Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.04.2011, 19:47   #561
kaka123

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

Ja tam bym wolała zrobić sobie w TS3 coś typu Mody na sukces ;p Wtedy byłby dopiero dramat. Jakby brali ten tasiemiec za wzór, to byłoby mnóstwo możliwości. Każdy gracz byłby zadowolony. Dziwne, że EA jeszcze na to nie wpadli.
kaka123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.04.2011, 20:07   #562
Levkoni

Bujacie w obłokach O to chodzi w tej grze, żeby samemu wymyślać historie, a nie żeby wszystko się automatycznie rozgrywało. Tutaj potrzeba trochę wyobraźni i kreatywności. Jak nie chcecie, żeby ojciec nie był zadowolony z dzieciaka, to mogą mieć zerowe kontakty, mogą się nie lubić, może się pokłócić z babą, której dziecko zrobił (a mówiłem Ci, zabezpiecz się! ) itp Mogliby jednak wprowadzić system alimentów No i ogólnie trochę więcej jakiejś ekonomii i zarządzania zasobami simów, jakieś podziały spadków itd.

Chciałbym też, żeby więcej wydawało się pieniędzy, bo w pewnym momencie jak moi simowie zarabiają już tak dużo i na koncie zbiera im się kilkaset tysięcy simoleonów to nie ma co z nimi robić. Rachunki wzrastają do pewnego stopnia, ale i tak są małe, mogłyby być dużo większe dla bogaczy tak, żeby ta kasa była jakimś wyzwaniem, mogłoby być więcej stałej służby do zatrudniania i dużo większe wynagrodzenia dla nich, żeby tą kasę gdzieś wciskać. Jakieś drogie koncerty, czy coś, tak, żeby ciągle zarabiać tą kasę i żeby się ona ruszała a nie stała w miejscu
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.04.2011, 05:37   #563
Saheli019
Guest

Buja,y w obłokach bo niby ta gra polega ną kierowaniu zyciem,ale zycie w niej jest jak bajka dla dzieci-wszystko jest super i idealnie a powinno byc troche dramatu by człowiek mógł się troszkę wyładoać i pomieszac w czyimś życiu-nawet tym fikcyjnym. To,że mój sim na siłe pokłóci się z partnerką nie daje takiej satyswakcji jakby to zrbił sam spontanicznie. Takie trzymanie w niepewności jak sim zareaguje na ;dziecko,zdradę,ciąże córki,odmiennośc orientacji syna. Simy nie mają żadnych trosk i problemów dlatego się nudzą po jakimś czasie.

Dziwi mnie że w trójce nastolatki nie moga legalnie w grze zachodzić w ciąże tylko za pomoca modów. Ze niby dzieci w to grają i nie powinno się ich demoralizować? Phi...to czemu nie zablokowali interakcji romansowania między simami tej samej płci?

W TS3 Pokolenia powinno byc więcej opcji,interakcji. Denerwuje mnie,że sim zakłada kapele,ale nie może urządzić koncertu w parku. Tłum simów,specjalna scena,wokalista itp. Przydało by się więcej wydażeń kulturowych,które moglibyśmy organizowac za pomoca naszych simów a nie tylko "Idz do teatru", "Idz na mecz".....to nudne.a nudne gry szybko się nudzą....
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.04.2011, 08:52   #564
Ejak

Za dużo wymagacie, oczekujecie "gry doskonałej", a takiej nie ma. Gdyby twórcy, chcieli zrobić bardzo dobrą grę, to by najpierw zaczęli od widzenia w sklepach itp. Wy chcecie jakiś zdrad, a to ma być przyjemna gra, gdzie życie toczy się miło i wesoło, a Wy oczekujecie dramatu. Po za tym twórcy się postarali i zrobili już w PZ takie pragnienie jak "Łamaczka Serc" i to powinno wystarczyć.
stare 13.04.2011, 09:12   #565
hellraiser
Guest

@up no sorry, ale takie spontaniczne rzeczy jak zareagowanie na zdradę partnera to już w podstawie powinny być. Grałeś kiedyś w The Sims 2? Tam to było ok! A nie jak w Trójce, że babka zdradza męża na jego oczach z innym facetem, a on tylko nogą tupie i raz machnie ręką i to wszystko. Za takie reakcje to ja dziękuję. Taka gra doskonała jest nudna, mnie na przykład nudzi taka monotonia w Simsach. A tak to jakiś romans na boku czy coś to urozmaici grę w jakimś stopniu. Bardzo też brak mi interakcji socjalnych w ogóle, w Dwójce było dużo fajnych na przykład romantycznych, w Trójce jest ich za mało.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.04.2011, 09:24   #566
Saheli019
Guest

@up. Zgadzam się. Może właśnie twórcy gry powinni przed stworzeniem TS3 zapytac ludzi czego by chcieli w nowej wersji gry a nie zrobią coś na odwal i kase zbijają. Ja wiem,wszyscy narzekamy a i tak niektórzy z nas posłusznie pójdą do sklepu po kolejne dodatki,ale na Boga! napewno ktoś z EA czyta recenzje gier pisanych przez graczy i orientują się troche w potrzebach ludzi. A jak amerykanom wszystko odpowiada to niech przerzucą się na polskie forum. Mi im wszystko dokładnie wyjasnimy....
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.04.2011, 09:39   #567
AMSTA

Grin Odp: The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

Cytat:
Napisał Saheli019 Zobacz post
@up. Zgadzam się. Może właśnie twórcy gry powinni przed stworzeniem TS3 zapytac ludzi czego by chcieli w nowej wersji gry a nie zrobią coś na odwal i kase zbijają. Ja wiem,wszyscy narzekamy a i tak niektórzy z nas posłusznie pójdą do sklepu po kolejne dodatki,ale na Boga! napewno ktoś z EA czyta recenzje gier pisanych przez graczy i orientują się troche w potrzebach ludzi. A jak amerykanom wszystko odpowiada to niech przerzucą się na polskie forum. Mi im wszystko dokładnie wyjasnimy....
hahaha no dokładnie... problem polega na tym, że nie mają już co wymyślać i biernie kopiują dodatki żywcem z poprzednich "epok" The Sims
AMSTA jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.04.2011, 09:44   #568
anulqa
Guest

Co do ciąży nastolatków to zgadzam się w 100%, nawet wymyśliłam, że jak dziecko małe to rodzice mają opcje "Porozmawiaj na trudne tematy" i przy pierwszym razie jest mniejsza szansa, że wpadnie.
Ale w którymś z wywiadów mówili a propo's tego dzielenia się przez fejsbuka o pierwszym bara-bara. Wątpię, że to młodzi dorośli będą mieli opcje "pierwszy raz", więc jest szansa...

Co do homoseksualizmu: przydałaby się opcja "homofob"
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.04.2011, 09:55   #569
anjanka

hmm homofob raczej w tej grze nie przejdzie bo zaraz by skandal EA wywołał he
anjanka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.04.2011, 11:12   #570
anie_1981

Skoro już robią dodatek o interakcjach i większych możliwościach dla różnych grup wiekowych, to mogliby już dopracować co nieco.Właśnie więcej dramaturgi, żeby ta gra nie była taka anemiczna. Jak ja wstawiałam w temacie ze zdjęciami z gry historię, o ciężarnej nastolatce, to musiałam na siłę tej dramaturgi dodawać. Nastolatka zaszła w ciążę, mówi o tym ojcu, a on jej gratuluje... nie no bez jaj!
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania