Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.09.2011, 13:36   #571
coraline

Reputacja: 10
Sad simka jest wyższa od sima

hej! w końcu postanowiłam się zarejestrować, bo przeglądanie forum bez możliwości pisania na nim to lipa w każdym razie - miło was poznać ^^

mam taki problem... otóż moja simka jest wyższa od sima. oboje są młodymi dorosłymi, ona jest młodsza (44 dni do dorosłości, on 36) a mimo to jakoś pokracznie większa ;/ nie wiem jak to się stało, ale... wyglądają ze sobą co najmniej komicznie, jak się całują to ona celuje mniej więcej nad jego nosem bo jest o tyle wyższa. w ogóle on przy niej jest jakiś taki malutki i drobniutki... uwielbiam ich przeokropnie a przez to tak mnie denerwują ;x wiem, że to może nie jest żaden poważny problem, ale może ktoś z was wie jak mnie uszczęśliwić i to zmienić? wiem, że w dwójce był taki kod, którym można było zmieniać wysokość sima... może da się coś takiego zrobić w trójce?

dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam!

Ostatnio edytowane przez coraline : 18.09.2011 - 18:34
coraline jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.09.2011, 20:14   #572
Levkoni

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Amusiaa Zobacz post
Jak poprawnie wgrać Nraas Master Controller? Wgrałam go jak inne pliki .packages,(The Sims 3/Mods/Packages ale nie ma go w grze. Tak samo jak modu na cenzurę. Inne dodatki z tego folderu (fryzury, ubrania) śmigają aż miło... Jeśli mam złą wersję to która wersja Nraasa jest kompabitylna z Pokoleniami?
Aha, i znalazłam jeszcze radę, by wgrać folder "Mods" do Simsów w Dokumentach, zrobiłam to, ale nie ma już wtedy żadnego dodatku w grze. Nraasa, fryzur itp.
Znakomity poradnik jak stworzyć folder mods nowym sposobem (od którejś aktualizacji, nie pamiętam której) jest na stronie pewnej, wpisz w google modujsimy i powinno Ci wyskoczyć. Podejrzewam, że sposób ten u Ciebie nie zadziałał bo zrobiłaś coś źle, bardzo prawdopodobne, że nie pobrałaś nowego pliku Resource.cfg (ten, który był używany wcześniej nie nadaje się do tego sposobu). Nie mogę wejść na tą stronę co Ci podałem, bo coś mi net szwankuje chyba i nie wyświetla tego co trzeba. Mógłbym napisać ten poradnik, ale nie pamiętam nazw plików, chyba, że na naszym forum gdzieś jest, szczerze to nie rozglądałem się. Po drugie wejdź w dział "Aktualizacje modów" i tam masz podanego linka do najnowszej wersji NRaas i paru innych modów.

Coraline - Twój problem po raz pierwszy spotykam i osobiście nie potrafię pomóc, nic kompletnie nie przychodzi mi na myśl. Jedynie co mógłbym zasugerować, to że jakiś mod chrzani Ci grafikę, ja tak miałem ale tylko krótki czas. Mogłabyś w takim wypadku spróbować przenieść wszystkie modyfikacje z folderu Mods do jakiegoś innego i sprawdzić czy sytuacja się poprawi. Jeśli tak, musisz metodą prób szukać, który mod jest za to odpowiedzialny.
stare 18.09.2011, 21:24   #573
coraline

http://************/r/ip3z2s/7

tak te moje pokraczniaki wyglądają... już sama nie wiem czy mam schizy czy ona naprawdę ma jakąś przydługą szyje i wielki łeb... tu jeszcze drugie zdjęcie, simka ma inne włosy...

http://************/r/wmm07m/7

myślę, że to z nim jest coś nie tak, bo do innych simek tez jest takim kurduplem...
stare 19.09.2011, 06:43   #574
Amusiaa

Cytat:
Napisał Absolem Zobacz post
Znakomity poradnik jak stworzyć folder mods nowym sposobem (od którejś aktualizacji, nie pamiętam której) jest na stronie pewnej, wpisz w google modujsimy i powinno Ci wyskoczyć. Podejrzewam, że sposób ten u Ciebie nie zadziałał bo zrobiłaś coś źle, bardzo prawdopodobne, że nie pobrałaś nowego pliku Resource.cfg (ten, który był używany wcześniej nie nadaje się do tego sposobu).
Wszystko fajnie, tylko ja instalowałam według modujsimy i pobrałam ten plik nowy. nraasa też mam nowego. Ale dziękuję za radę, pokombinuję cuś.
stare 19.09.2011, 14:13   #575
Levkoni

Amusiaa no musiałaś w czymś zrobić błąd bo ja też wg tego poradnika i wszystko mi gra. Może musisz usunąć cache? Ja tego nie robiłem, ale poradnik jest gdzieś na tym forum.

Coraline, no faktycznie, niezła heca, ewidentnie wyższa jest od niego O_O Nie mam kompletnie innego pomysłu co to może być. Ale to każda simka płci żeńskiej jest wyższa? Jak nie to zrób mu żonę inną albo zostaw tą i nie przejmuj się jaj gigantyzmem A tak mi przyszło do głowy, może masz mod, który pozwala na interakcje romantyczne z dorosłymi dla nastolatków? Może ten chłopak to nastolatek?

Ostatnio edytowane przez Levkoni : 19.09.2011 - 14:15
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.09.2011, 15:10   #576
Amusiaa

coraline - bardzo ładnie wyglądają, nie wiem, mi by to w grze nie przeszkadzało, może to jakiś bug, który podczas urodzin zostawił dorosłemu ciało nastolatka?
stare 19.09.2011, 18:27   #577
coraline

niestety oboje są młodymi dorosłymi i to on jest kurduplem, bo każda dziewczyna do niego tak wygląda ;x hmm, musze sprawdzic innych facetów do niej, tak się skupiłam na tym że oni są jedynymi simami dla siebie, że aż o tym nie pomyślałam ;D trudno, najwyżej będziemy z tym żyć, i ja i oni, chociaż... jak Bill może być niższy od Carol, no jaaaaak

edit: może to racja, że on to ciało ma od nastolatka? tylko że... on jest zrobiony z gotowego sima i jego brat też z tego samego... zobaczę, czy tamten i inni których też z niego stworzyłam (wyjątkowo fajny ten gotowy sim ;d) też mają taki wzrost...

Ostatnio edytowane przez coraline : 19.09.2011 - 18:41
stare 20.09.2011, 13:22   #578
Scheiße

hej, gdzie znajdę ten aparacik od póz? bo szukam, szukam.. XD
tzn. w grze. bo już go zainstalowałem, a nigdzie ni ma XD

e; haha, juz mam XD
stare 20.09.2011, 13:28   #579
Justyna0307

Cytat:
Napisał Scheiße Zobacz post
hej, gdzie znajdę ten aparacik od póz? bo szukam, szukam.. XD
tzn. w grze. bo już go zainstalowałem, a nigdzie ni ma XD

e; haha, juz mam XD
a możesz mi wyjaśnić gdzie go znalazłeś ?
Justyna0307 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.09.2011, 13:16   #580
Amusiaa

@up: taki "aparacik do póz" znajdziesz na MTS, nazywa się Pose Player. Problem Coraline pojawił się u mnie, ale to słodko wygląda. Mój problem z Nraasem rozwiązałam, Absolem miał rację, coś źle kombinowałam...

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania