Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.01.2005, 20:53   #51
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pinia
Mam do was bardzo ważne pytanie (dla mnie).
Otóż mój mały sim nie może odrobić zadania domowego, klikam na regał i nic takiego nie ma. Ktoś mi mówił żeby go nauczyć czytać. Ja moge mu czytać ale nie ma jakiejś opcji żeby go uczyć co mam zrobić?
Pinia, ja Cię bardzo przepraszam, ale zimonkujesz
nie klika si,ę na regał, a na zeszyt, który dziecko przynosi ze szkoły i kładzie na biurku, lub na wolnym jakims miejscu. następnie rodzicem (lub kimś starszym od dziecka) klika się na zeszycie, wybiera opcję "pomóż przy odrabianiu lekcji"... i odrabiają. przez co dziecko nauczy się czytać (o ile odrobiło z rodzicem pracę domową od początku do końca).
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.01.2005, 16:20   #52
ola_x_tbg
Guest

Cool

Co do dyrka, to tez kiedyś miałam 91/90 ale mi sie nie dostało dziecko do szkoły... Tak samo koiedyś nawet go nie zdążyłam przywitac a juz pojechał... poprostu chyba trzeba stac przy ulicy i czekac az sie zjawi i odrazy kliknac "przywitaj". I jeśli zaprosisz raz dyrektora a dziecko ci siem nie dostanie to on juz drugi raz do tej samej rodziny nie przyjedzie... dopiero jesli dziecko stanie sie juz nastolatkiem to masz jeszcze jedną szanse... przynajmniej u mnie tak jest
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.01.2005, 17:05   #53
ignis
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał patenka
A ja kiedyś zapraszałm dyrektora i on przychodził i wogule wszystko było o.k. a teraz jak go zapraszam to on wogule nie przychodzi
Ja miałam tak samo, głupio, po raz pierwszy przylazł i był zadowolony, a jak później próbowałam, to tylko mówił, że mu nie odpowiada, a świniak był przyjacielem rodziny!!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.01.2005, 18:23   #54
lay

Reputacja: 10
A ja mam mały problem. W jednej rodzince (chyba Kamasz z Dziwnowa) raz przyszedł do mnie dyrektor, ale chyba spalił się homar czy co innego i po prostu nie zajmowałam się nim. Poszedł sobie. Teraz, kiedy próbuje go powtórnie zaprosić, to pojawia się komunikat "będe o 17", ale nic nie przyjeżdża. Próbowałam już pare razy, ale się nie udło. Dodam, że jak chciałam, aby przyjechała opieka społeczna (adopcja) to także nikt nie przyszedł (może dlatego, że nikogo nie było w domu). Nie chce przeprowadzki, bo mam pare nagród zawodowych...
lay jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.01.2005, 18:25   #55
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał lid
A ja mam mały problem. W jednej rodzince (chyba Kamasz z Dziwnowa) raz przyszedł do mnie dyrektor, ale chyba spalił się homar czy co innego i po prostu nie zajmowałam się nim. Poszedł sobie. Teraz, kiedy próbuje go powtórnie zaprosić, to pojawia się komunikat "będe o 17", ale nic nie przyjeżdża. Próbowałam już pare razy, ale się nie udło. Dodam, że jak chciałam, aby przyjechała opieka społeczna (adopcja) to także nikt nie przyszedł (może dlatego, że nikogo nie było w domu). Nie chce przeprowadzki, bo mam pare nagród zawodowych...
ale jednak przeprowadzka, to jedyne w tym wypadku rozwiązanie, neistety. a nagrody zawodowe, możesz wziąć poprzez ściągnięcie hacku z modthesims2.com
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.01.2005, 19:01   #56
Maciek S.
Guest

Excl

Cytat:
Napisał Neroska
Przed 20 minutami grałam wtą rodzine i najlepiej przyszli dziadkowie i pukali ,pukali do tych drzwi na górze do Irmy(czyli do mojej simki)I usłysszeli coś takiego Cmok,Cmok .
A tu Irma całowała sie ze swoim chłopakiem na kanapie i nagle powiedziała''Co wy tu robicie'' i potem mama poiedziała jej żeby sie zachowywała .A ona potem uciekła przez oknoi spotkała sie ze swoim chłopakiem i wzieli cichy ślub .Mieliście coś takiego bo ja pierwszy raz
Neroska nie ściemniaj.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.01.2005, 19:29   #57
asiolin
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał rainne
Pinia, ja Cię bardzo przepraszam, ale zimonkujesz
nie klika si,ę na regał, a na zeszyt, który dziecko przynosi ze szkoły i kładzie na biurku, lub na wolnym jakims miejscu. następnie rodzicem (lub kimś starszym od dziecka) klika się na zeszycie, wybiera opcję "pomóż przy odrabianiu lekcji"... i odrabiają. przez co dziecko nauczy się czytać (o ile odrobiło z rodzicem pracę domową od początku do końca).
A co to am wspónego Pini z yematem?? Ijuz pytałąś się o to i Cio odpowiedzieli w innym etmacie...Zresztą małym dzieckeim chcącym pomocy też da sie klikać an ksiażki o prosic o pomoc..Jeżlei o tym mowa to mój mały sim ma zawsze nastrój platynowy i mówi,że nei bedzie sie uczył,bo zmęczony,a wszystko ejst ok,ale ma w argneiniach,że pragnei pomocy w nauce.
PS:To było tak o książkach,bo nei chciałąbym juz pisać o tym gdzie indziej i anbijać posta skoro juz psizę,ale to znaczy,że mój sim nei będzie mugł już sie dostać do szkoły prywatnej? Skoro jest anstolatkeim i jako nastolatek tam sie chciał dostac,a dyrek nei przychdozi od czasu tego homara...W dodatku już nei moge się przeprowadzic,bo gdy się pzreprowadzam to mi sie kasuje bviografia i zdjecia,a ja nei chce... I jakbyście isę pytli to ja mam oryginalne simsy2 pożyczane od koleżanki,więc jest cool...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.01.2005, 19:35   #58
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał asiolin
A co to am wspónego Pini z yematem?? Ijuz pytałąś się o to i Cio odpowiedzieli w innym etmacie...Zresztą małym dzieckeim chcącym pomocy też da sie klikać an ksiażki o prosic o pomoc..Jeżlei o tym mowa to mój mały sim ma zawsze nastrój platynowy i mówi,że nei bedzie sie uczył,bo zmęczony,a wszystko ejst ok,ale ma w argneiniach,że pragnei pomocy w nauce.
PS:To było tak o książkach,bo nei chciałąbym juz pisać o tym gdzie indziej i anbijać posta skoro juz psizę,ale to znaczy,że mój sim nei będzie mugł już sie dostać do szkoły prywatnej? Skoro jest anstolatkeim i jako nastolatek tam sie chciał dostac,a dyrek nei przychdozi od czasu tego homara...W dodatku już nei moge się przeprowadzic,bo gdy się pzreprowadzam to mi sie kasuje bviografia i zdjecia,a ja nei chce... I jakbyście isę pytli to ja mam oryginalne simsy2 pożyczane od koleżanki,więc jest cool...
tylko przeprowadzka... i nie rozumiem dlaczego miałaby Ci się skasować biografia i na dodatek zdjęcia... przeprowadzam rodziny i to zostaje.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.01.2005, 19:45   #59
asiolin
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał rainne
tylko przeprowadzka... i nie rozumiem dlaczego miałaby Ci się skasować biografia i na dodatek zdjęcia... przeprowadzam rodziny i to zostaje.
No mnei zazwyczaj zostawało jeżeli troche rodziny sie pzreprowadziło,a od keidy pzreprowadzam całą rodiznę to nei ma biografii i zdjęć,a to akurat w tych rodiznach potzrebuje,bo ajk arz grałam w pzreprowadzonej rodiznei to nawet nei zdążyłąm po dyra dzwonic,bo mi sie nei spodobało to,ze msuze małe dziecko do nowa uczyć paru rzeczy,bo mu sie z pamieci wymazało;(Wy etz tak amcie??
może ja mam coś eni atk w gzre,ale to tylko czasem. I tak jest super:smart:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.01.2005, 19:51   #60
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał asiolin
No mnei zazwyczaj zostawało jeżeli troche rodziny sie pzreprowadziło,a od keidy pzreprowadzam całą rodiznę to nei ma biografii i zdjęć,a to akurat w tych rodiznach potzrebuje,bo ajk arz grałam w pzreprowadzonej rodiznei to nawet nei zdążyłąm po dyra dzwonic,bo mi sie nei spodobało to,ze msuze małe dziecko do nowa uczyć paru rzeczy,bo mu sie z pamieci wymazało;(Wy etz tak amcie??
może ja mam coś eni atk w gzre,ale to tylko czasem. I tak jest super:smart:
hmmmm strasznie dziwne... u mnie nic sie nie wymazuje, zarówno jak przeprowadza się część lub cała rodzina. masz ściągniętą łatkę oficjalną?
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania