Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Konkursy - Archiwum
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.08.2007, 17:17   #51
Nasti
Guest

Domyślnie Odp: Pokaż mi swoje wnętrze! - pytania dotyczące konkursu

Bardzo chciałabym wziąć udział w konkursie ale chyba nie da rady ;( Najpierw jak ściągnęłam ten dom konkursowy to przy wgrywaniu go pokazywał się napis, że wymagany dodatek nie został zainstalowany. Później tak jak poradziła Eamane ściągnęlam sobie Clean Instalera i ten dom przez niego zainstalowałam. Lecz niestety gdy wchodzę w grze do tego domu, to wyskakuje mi okienko z napisem "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta" :1smutny: Czy jest jakiś sposób żeby ten dom u mnie działał? Dodam tylko że dodatki, które posiadam to NŻ, WB i Zwierzaki.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.08.2007, 10:18   #52
Kuba xD
Guest

Ok, żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr - nie dodam już mojej pracy konkursowej, bo zrobiłem dom i zdjęcia, ALE zapomniałem zmienić opcje kamery, a nowych nie zdążyłem zrobić, bo usunąłem całe Simy - niebawem dostane The Sims: Historie ze świata zwierząt...

stare 24.08.2007, 07:04   #53
Irbis

Reputacja: 14

Również interesuje mnie sprawa schodów. I mam jeszcze jedno pytanie: czy mogę dobudować troszkę fundamentów do tych istniejących i schody umieścić na końcu tych dobudowanych? Skoro można robić altanki i mostki, to może mogłabym? Chciałabym aby były częścią ogrodu. Mam nadzieję, że to co napisałam jest zrozumiałe.

I jeszcze jedno: czy mogę dostawić kolumny, które będą podtrzymywały dach?
stare 24.08.2007, 12:23   #54
vanity
Guest

Cytat:
4. Bryła, którą ściągniecie, to praktycznie same ściany. Nie wolno ich Wam ruszać – usuwać, dodawać, przestawiać. Zabronione jest także ingerowanie w kształt fundamentów. Reszta – dach, ściany, podłogi, drzwi, okna, schodki, meble – pozostaje do Waszej aranżacji.
To chyba raczej nie możesz dobudować fundamentów....Ale jeśli się myle, to niech mnie ktoś poprawi. A odpowiedzi na drugie pytanie nie znam.

stare 26.08.2007, 13:24   #55
Ariedale
Guest

Mam ten sam problem co Nasti. Mam tylko zwykłą 2. I też mi to wyskakuję help!

stare 28.08.2007, 07:39   #56
Irbis

Reputacja: 14

Nie ma odpowiedzi na moje poprzednie pytania, a ja już mam kolejne. Chodzi o dodatki: bo że nie wolno używać z dodatków z internetu to wiem, ale co z tymi bonusowymi maxisowymi dodatkami? Chodzi na przykład o telewizor - bonus do mini paku Szyk i elegancja. Czy ktoś wie, o co mi chodzi?
stare 28.08.2007, 09:25   #57
gruszka.
Guest

Oczywiście, że można ich używać

stare 28.08.2007, 09:32   #58
Darlene
Guest

Cytat:
Napisał Irbis
Nie ma odpowiedzi na moje poprzednie pytania, a ja już mam kolejne. Chodzi o dodatki: bo że nie wolno używać z dodatków z internetu to wiem, ale co z tymi bonusowymi maxisowymi dodatkami? Chodzi na przykład o telewizor - bonus do mini paku Szyk i elegancja. Czy ktoś wie, o co mi chodzi?
Przyłączam się do pytania...Chodzi mi też np. o te obiekty które dostawało się przy zakupie CPR w Merlinie np. ta huśtawka itd...

stare 29.08.2007, 11:10   #59
Delivered
Guest

Takie można, bo są maxisowe.
A tu tylko nie można używać dodatków z neta.

Cytat:
Również interesuje mnie sprawa schodów. I mam jeszcze jedno pytanie: czy mogę dobudować troszkę fundamentów do tych istniejących i schody umieścić na końcu tych dobudowanych? Skoro można robić altanki i mostki, to może mogłabym? Chciałabym aby były częścią ogrodu. Mam nadzieję, że to co napisałam jest zrozumiałe.
Chyba tak. Widziałem w pracach kilka przebudówek.

stare 30.08.2007, 07:40   #60
Eámanë
Admin Emeryt

Reputacja: 10

Wybaczcie, że tak długo nie odpowiadałam, miałam małe wakacje

Cytat:
Napisał konrad2310
Wiadomo że nie wolno ingerować w kształt bryły, ściany i fundamenty. Nie można dobudowywać i usuwać tych elementów. Z pozostałymi rzeczami możemy robić co nam się podoba, tak? Więc czy można usunąć lub przesunąć jedne schody? Co prawda nie są wymieniane jako rzeczy obok fundamentów i ścian których mamy nie ruszać i było powiedziane, że schodki można zmienić, ale czy skasować? Czy to nie jest zbytnia ingerencja w bryłę?
Można skasować, wymienić, przesunąć - co tam Ci pasuje

Cytat:
Napisał Irbis
I mam jeszcze jedno pytanie: czy mogę dobudować troszkę fundamentów do tych istniejących i schody umieścić na końcu tych dobudowanych? Skoro można robić altanki i mostki, to może mogłabym? Chciałabym aby były częścią ogrodu. Mam nadzieję, że to co napisałam jest zrozumiałe.

I jeszcze jedno: czy mogę dostawić kolumny, które będą podtrzymywały dach?
Fundamentów nie można dobudowywać. Kolumny - ok, o ile są to faktyczne kolumny, a nie zrobione za pomocą narzędzia budowy ścian.

Cytat:
Napisał Irbis
Chodzi o dodatki: bo że nie wolno używać z dodatków z internetu to wiem, ale co z tymi bonusowymi maxisowymi dodatkami? Chodzi na przykład o telewizor - bonus do mini paku Szyk i elegancja. Czy ktoś wie, o co mi chodzi?
Maxisowe dodatki z bonusów są jak najbardziej dozwolone

Cytat:
Napisał konrad2310
Kodem boolProp... można poprzez chyba opcję "spawn" i dalej coś tam, przywołać przedmioty, które normalnie w grze nie sa widoczne (patelnie, garnki, sztućce, wędki, grabie, profesor piłeczka, solniczka (ohjeah) itp.)

no i więc czy można ich używać, żeby nasz domek wydawał się realniejszy?

EDIT: dokładnie to więcej/spawn/accesory cheat
Można

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania