![]() |
#51 |
Reputacja: 12
|
![]()
Eh, uwazam, ze niektorzy naprawde robia tu z igly widly. Ten temat zostal stworzony w celu zwyklej niewinnej zabawy, a nie w celu obrazania religii, wysmiewania sie z niej czy zartowania na jej temat. Nie ma tu przeciez ani slowa o Bogu, Jezusie, czy kims swietym.
To w koncu jest temat o simach, a nie o religiach, wiec nie rozumiem tych bulwersow. Moze poprostu, zeby uniknac wybuchu jakiegos wielkiego konfliktu religijnego, niech Makss99 zmieni temat z "Simowe przykazania" na simowe zasady, maksymy, reguly, czy po prostu zastapic jakims innym synonimem.? A co do religijnosci niektorych uzytkownikow : sami sie przyznaja, ze sie kluca, przeklinaja, wiec sami tez grzesza. A zwrot "ave satan" to tez chyba raczej nie jest akt religijny...
![]() |
|
![]() |
#52 |
Guest
|
![]()
zgadzam się z tobą,misterio.
|
![]() |
![]() |
#53 |
Guest
|
![]()
Makss99 nie musiałeś z tego powodu nabijać sobie posta...
ps. ja bym przeniosła z twojej sygnatury słowo ''NIE'' na początek pierwszego zdania. |
![]() |
![]() |
#54 |
Guest
|
![]()
misterio po pierwsze to czytanie ze zrozumieniem! a zwrot "ave satan" nie jest religijny przyznaje, ale ja jestem ateistką i nie obrażam chociaż tym zwrotem innych użytkowników, max chcesz sobię z kimś poklikać? to zapraszam na czata, to nie jest temat do "popierania" czyiś wymysłów lub przytakiwania ...
|
![]() |
![]() |
#55 |
Reputacja: 15
|
![]()
Skoro ty zwrotem ave satan nie obrażasz innych użytkowników, to jak ma to niby robić makss parodią przykazań?! Przecież takie zwroty w kościele niedozwolone, każde objawy satanistyzmu przyciągają szatana. Więc nie pieprz, że te kilka przykazań makssa obrażają Twoją moralność, czy kogoś innego, bo Ty lepsza nie jesteś.
![]() |
#56 |
Reputacja: 10
|
![]()
Gio, nie tak ostro
![]() Ja jestem katoliczką praktykująca, ale nie zbulwersowały mnie te przykazania, śmieszyć może też nie(może oprócz tych Pani Zadeckiej i Komornika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Reputacja: 12
|
![]()
Schrei - sugerujesz ze nie wiem, co czytam?
A tak apropos, skoro jestes ateistka, to dlaczego obrazily Cie te przykazania? Ale dobra, nie robie juz offtopu..
![]() |
![]() |
#58 | |
Reputacja: 10
|
![]()
O, ten jest mój ulubiony
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Guest
|
![]()
ooooo,racja gio,racja(hehehe<chrypliwie>)
|
![]() |
![]() |
#60 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|