Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.05.2009, 20:57   #51
Fizzly
Guest

Domyślnie Odp: Wasze recenzje

Cytat:
Napisał Dami Zobacz post
to ja już chcę tę grę, skoro takie rzeczy się da. ;p

mam takie pytanie do posiadaczy: można wyłączyć wolną wolę?
Tak, można. W opcjach za pomocą suwaka.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.05.2009, 14:47   #52
claudia_o
Guest

mozna chyba nawet usatwić moc wolnej woli
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2009, 16:08   #53
Searle

Reputacja: 10

Jeśli już jesteśmy przy tej wolnej woli, to można zrobić tak, by kierować tylko jednym simem, a reszta rodziny będzie robiła, co będzie chciała?
stare 28.05.2009, 17:26   #54
Aguncja
Guest

W sieci nie ma jeszcze finalnej. Podobno to tylko plotki.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2009, 19:25   #55
claudia_o
Guest

Chyba nie, można ustawić wolną wolę, ale to dot. wszystkich simów...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2009, 21:33   #56
Levkoni

Ja również nie wytrzymałem i ściągnąłem . Do premiery jeszcze tyle czasu... i wiecie co. Nie żałuję i uważam, że TS3 warte są wydania kasy. Na prawdę gra się bardzo przyjemnie, jak dojdą dodatki to to w ogóle będzie full bajer. Każdy sim to teraz odrębna postać, i jeszcze rozwijanie jej jest teraz dużo bardziej przyjemne i wymaga więcej poświęcenia. Już nie staniemy tylko przed lustrem żeby się nauczyć charyzmy. Teraz umiejętności nabijają się szybciej, ale trzeba spełniać wymagania do ich nauki na dalsze poziomy np. czytać książki, w charyzmie trzeba zdobywać przyjaciół i znajomych. Możemy też uczyć się umiejętności na warsztatach, bądź w różnych sytuacjach takich jak rozmowa (charyzma) lub mecze szachowe. Naprawdę to super sprawa. A kariery jak mnie zaskoczyły teraz żeby osiągnąć awans musimy zapełnić pasek na zielono spełniając określone wymogi inne dla różnych karier i szczebli np. trzeba mieć dobry kontakt z szefem, pracownikami, jako policjant musiałem sporządzać raporty przepytując simów, którzy nie zawsze byli skorzy do pomocy albo jako biznesmen musiałem prowadzić spotkania. A teraz bomba! Nie dość, że w karierze policjanta na pewnym awansie pojawił mi się wybór czy chcę być tajnym agentem czy wolę sporządzać portrety pamięciowe to jeszcze u innego sima w karierze biznesowej na 7 szczeblu pojawił mi się komunikat, że simowie wybrali mnie burmistrzem!!!! Miałem wybór, czy chcę się zgodzić czy pozostać w firmie i zgodziłem się być burmistrzem, który też jest 7 szczeblem kariery, ale mniej zarabia trochę. Na prawdę super sprawa, a jeszcze pojawiają się często różnorodne misje i bardzo ciekawe. Ja miałem np. przekonać panią Zadek do logicznego myślenia, albo miałem przeczytać książkę od szefa. Na prawdę gra się bardzo ciekawie. I jeszcze to starzenie się wszystkich simów. Spoko sprawa. Miałem ustawione długość życia simów na długie czyli 190 dni, ale zmieniłem na epickie czyli 960 bo strasznie szybko mi się starzeli simowie. Ale taki swobodnie płynący czas przynosi wiele niespodzianek. Jak grałem pewną rodzinką swoją to w tym czasie w innej rodzince mój sim został... zdegradowany w pracy o dwa szczeble aż!!! Ale są też miłe niespodzianki np. koleś który był dopiero na pierwszym stopniu kariery wojskowej jak wszedłem za jakiś czas ponownie do tej rodzinki to był już... pilotem! Na prawdę TS3 są super, dużo ludzi kręci tu nosami na jakieś małe błędy, które moim są kosmetyczne w więkrzości. Tworzenie sima super, każdy element ubioru możemy edytować tak samo jest z meblami, włosami (mało włosów, ale dużo czapek i ubrań). Jest to ten zachwalany przez twórców kreator stylu. Mamy do wyboru setki różnych tekstur: tkaniny, metale, kafelki, kamień, geometria, futra itd. a dodatkowo każdą teksturę możemy edytować dowolnie zmieniając jej kolory. Na prawdę tyle by mi się chciało powiedzieć o TS3, ale nikt tego nie przeczyta hehe, a mnóstwo tego jest, każdym simem gra się inaczej, kurde no fajne po prostu. A moim ulubionym miejscem publicznym jest... CMENTARZ! hehe można tam znaleźć groby członków rodzin z Sunset Valley, jest też grób... Tragicznego Klauna A poza tym to teraz jest kilka rodzajów grobów chyba 3 a nie tak jak w TS2. A tak w ogóle na cmentarzu znalazłem tajemniczą roślinkę... kwiat śmierci czy coś takiego ale jeszcze była chyba niedojrzała A właśnie. Rośliny w TS3 są przecudne, bardzo realistyczne i jest ich wszystkich więcej niż łącznie we wszystkich dodatkach do TS2 chyba! Można super ogrody robić, bo są teraz bujne krzewy zresztą widzieliście na screenach i piękne drzewa są, niektóre są ogromne, te z TS2 chowają się Tak jest właśnie w TS3, że niektórych mebli jest mniej a w innych aspektach jest dużo więcej. Jest mało bardzo rzeźb w porównaniu do TS2, ale np. jest więcej rodzajów toalet, wspomniane rośliny, dywanów jest sporo. Także polecam grę, nie dam rady napisać relacji z całej dotychczasowej rozgrywki hehe
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 07:22   #57
Irbis

Reputacja: 14

theground Ja przeczytałam wszystko i widzę, że tak jak Ja dostrzegasz wszystkie uroki tej gry Ja też gram z ustawioną epicką długością życia. Opcja regulacji długości simowego życia bardzo mi się podoba. Nie trzeba się z niczym spieszyć, do wszystkiego można dojść stopniowo w międzyczasie zajmując się rodziną i zabawą, przy okazji grając różnymi rodzinami nie martwiąc się, że inne wymrą zanim zdążymy się nacieszyć tą jedną
stare 29.05.2009, 08:54   #58
Ilona
Guest

a tutaj katalog mebli dla tych,którzy nie maja gry

http://www.cynamite.de/_misc/galleri...der=&aid=18125
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 09:07   #59
Mamełe

Cytat:
Napisał ilona Zobacz post
a tutaj katalog mebli dla tych,którzy nie maja gry

http://www.cynamite.de/_misc/galleri...der=&aid=18125
Dzięki ilona

Faktycznie jest wiele obiektów z TS2, ale dla mnie to tylko na plus. Pamiętam, że brakowało mi w TS2 wielu przedmiotów z jedynki.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 09:52   #60
Levkoni

Irbis no to piona A tak w ogóle to chciałem dodać jeszcze (jako dalszy ciąg mojej zachęty do kupna gry), że bardzo fajnie rozwinięte jest ogrodnictwo, jest dużo roślin do posadzenia między innymi arbuz, jabłoń (tak właśnie teraz ją się sadzi i czeka się aż wyrośnie drzewko ) winogrona, sałata i inne. A wyhodowane w ten sposób owoce można jeść, lub sprzedawać. Fajnie wygląda to, jak simka wyjmuje jabłko z ekwipunku i je zjada na miejscu Cały czas odkrywam grę więc jakby co to napisze coś jeszcze na pewno dla zachęty, bo uważam że warto

PS: Jest w TS3 taki jeden kolo, Gobias Koffi i w opisie rodzinki można przeczytać... że nie znalazł żony bo woli towarzystwo swych męskich znajomych hahaha
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 17 (0 użytkownik(ów) i 17 gości)

Zasady Postowania