Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 29.05.2011, 20:30   #51
Searle

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pokolenia - wrażenia z gry.

Cytat:
Napisał Mrufka Zobacz post
Fryzury nowe są dla dzieci i to bardzo fajne. Są świetne warkoczyki z koralikami, idealne dla małych murzynek, jest kok spięty na górze też i zwykłe włoski lekko podkręcone. Są też rozpuszczone włoski, ale tak przesunięte na bok, wcześniej były tylko zupełnie proste. A więc są. Ubranka dla dzieci też są świetne.
Chodziło mi o to, że nie ma fryzur dla dzieci raczkujących.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 29.05.2011, 22:46   #52
Lady88

Oto moje spostrzeżenia
Imprezy kawalerskie i panieńskie są całkiem fajne. Nasz Sim/Simka przebiera się w strój, którego my nie wybieramy. Podczas imprezy pojawia się tancerz/tancerka w skąpym stroju i zaczynają tańczyć. Oblewanie szampanem itd wesele też ok, goście weselni tak fajnie się wzruszają, ale krojenie tortu mnie zawiodło. sim tylko kroi i nic, a w 2 sim karmił simkę :/ śmieszne jest to, że mam wyłączoną wolną wolę, ale zdarza się, że simowie sami z siebie bez mojej ingerencji idą do łóżka na bara-bara. Moi simowie otrzymali prezenty i jest coś takiego jak pisanie listów do simów od których dostaliśmy prezenty aby im podziękować. Wtedy Sim siada przy stole i pojawia się taka jakby papeteria i Sim pisze podoba mi się ta wodna zjeżdżalnia moja simka zaszła w ciążę i normalnie doznałam szoku była ubrana w rzeczy z pokoleń i jak zmieniała ubrania na ciążowe to tylko zmieniła się bluzka, która też pochodzi z pokoleń. jak widać dopracowali to i simka w ciąży ma fajne ubrania. Tak samo nie zmieniają się inne stroje pod warunkiem, że były to rzeczy z pokoleń nie można dalej planować ubrania, ale mimo to codzienne ubrania są też przeznaczone dla kobiet ciężarnych. To tyle jak coś wiecej odkryję to napiszę
Lady88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2011, 06:59   #53
Searle

Cytat:
Napisał Lady88 Zobacz post
śmieszne jest to, że mam wyłączoną wolną wolę, ale zdarza się, że simowie sami z siebie bez mojej ingerencji idą do łóżka na bara-bara.
Również to zauważyłam, że simy bez mojego nakazu idą do innego pokoju albo biorą dziecko na ręce.
stare 30.05.2011, 08:41   #54
anie_1981

Branie dziecka na ręce jest normalne, wcześniej też tak miałam, ale jak rozumiem, teraz to się dzieje z wyłączoną wolną wolą? Bo ja mam włączoną. Wolę im przerywać akcje, niż patrzeć jak stoją w miejscu jak słupy. Nie macie żadnego moda na autonomiczne bara-bara? Bo tak to się dzieje z modami.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2011, 08:47   #55
Lady88

przed instalką pokoleń zabrałam wszystkie mody także to się dzieje samoistnie
stare 30.05.2011, 11:19   #56
eyvee

No ja tez wkońcu dorwałam dodatek w lapki jak narazie jestem zadowolona - zainstalowala mi sie gra bez zadnych problemow oprocz tego, ze all rodzinki mi nie dzialaja i po prostu znikly;/ dodatki nieoficjalne, mod nrass dzialaja bez zarzutow....no coz. Wprowadzilam nowo stworzona rodzinke do nowego domu z dodatku < ten z filmikow z youtuba > i bardzo mi sie spodobal...a te mebelki, zabawki, dekoracje cud miod! I nowy park jest wspanialy, juz go dodalam do miasta ^^Nie moge sie doczekac gry, bo jak narazie robie domek i do roboty trzeba isc :"(
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2011, 11:53   #57
anie_1981

U mnie zapisy działają, rodziny też działają. NRaas Master Controller niby działa, ale nie w pełni. Ja z niego korzystałam dużo, ale teraz sporo opcji w nim nie działa.

Dodatek jest naprawdę świetny. Simka była na studniówce, została królową balu, w wyposażeniu miała koronę i zdjęcie, postawiłam to na jej biurku. Miała negatywny nastrójnik, że ktoś tam nie chciał z nią zatańczyć. Ona nie ma chłopaka i poszła sama na bal, więc to pewnie dlatego. Ogólnie to byłam trochę zawiedziona.... wróciła do domu głodna.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2011, 13:35   #58
Lady88

Moje kolejne wrażenia

Fajne było to jak rodzice dostali darmowy urlop i nastolatka została sama w domu, wtedy można zrobić imprezę dla nastolatków. Niestety w pewnym momencie pojawiła się policja. Simka dostała później szlaban na wychodzenie i błagania o przebaczenie nic nie dawały.

Nastolatki mają huśtawki nastrojów, czyli takie dni kiedy pojawiają się pragnienia związane z buntem, np pobic kogoś, iść na wagary itd.

Podobają mi się randki i patrzenie w gwiazdy

Praca opiekunki polega na tym, że rodzice przynoszą swoje pociechy i nasz Sim ma nimi sie opiekować. Jeśli chcemy znać aktualną potrzebę dzieciaka, to musimy najechać na niego kursorem i pojawią się, że np chce się bawić, albo że brzydko pachnie i to wtedy oznacza, że trzeba zmienić pieluszkę. Nie jest to strasznie ciężkie, a pracujemy w domu i widzimy jak Sim wykonuje swoją profesję.
stare 30.05.2011, 16:10   #59
nmin

Cytat:
Napisał Lady88 Zobacz post
Tak samo nie zmieniają się inne stroje pod warunkiem, że były to rzeczy z pokoleń nie można dalej planować ubrania, ale mimo to codzienne ubrania są też przeznaczone dla kobiet ciężarnych.
Czyli wystarczy przed planowaną ciążą lub w jej pierwszym dniu przebrać Simkę w ciuchy z dodatku i będzie je nosiła? I nie dostanie tej głupiej fioletowej bluzki? Ekstra!
nmin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2011, 16:25   #60
Lady88

Tak myślę, chociaż podczas 3ciej ciąży dostała właśnie tę głupią bluzkę, ale dwie poprzednie miała te z pokoleń
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania