Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.04.2009, 23:27   #591
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Masz pytanie ? Zadaj je tu !

Bo widzisz. Może uważasz, że kwestie nazewnictwa, to kwestie umowne, ale kiedy ty piszesz "małe dziecko", to widzę dziecko w wieku pełzającym, czyli wszystko OK. Masz nowe Śpiochy dla dziecka, kupujesz i masz. A ty w ogóle te śpiochy widzisz w jakimkolwiek katalogu?Bo może je masz w sekcji "bielizna", wtedy nic nie zrobisz. Ani przewijakiem ani żadną szafą nie wybierze się bielizny dla małego dziecka. Jeżeli tak jest, to musiałabyś pogrzebać przy ubraniu z warsztatem. A ja już mam Bellę Ćwir we wszystkich rodzinnych kontaktach i w drzewie genealogicznym. Trzeba było pogrzebać z SimPe. Żmudne i nudne to, ale się opłaca.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.04.2009, 11:41   #592
ultraviolence

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Bo widzisz. Może uważasz, że kwestie nazewnictwa, to kwestie umowne, ale kiedy ty piszesz "małe dziecko", to widzę dziecko w wieku pełzającym, czyli wszystko OK.
Pisząc "małe dziecko", mam na myśli to samo, co Ty - czyli dziecko w wieku pełzającym. Używając natomiast słowa niemowlę/niemowlak/noworodek, chyba sama wiesz :) Nawiązując do mojego poprzedniego posta, chodzi o to, że próbowałam kupować w mieście ciuchy dla niemowląt, ale klikając na wieszak, najmniejsze, które się pojawiają, to te dla małych dzieci. Niższej grupy wiekowej niestety nie ma. A najciekawsze jest to, że wszystkie te ubranka niemowląt są w grze (znalazłam w Downloads ich pliki), a wyświetla się tylko jedno i to samo. Nie sądzę, żeby pozostałe były wadliwe... Po prostu moja gra jest uparta i przy narodzinach nie chce generować innego. Chyba wykorzystam Twoją radę i pokombinuję przez Warsztat, może coś wreszcie zdziałam w tej sprawie :)
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2009, 17:27   #593
mmi80
Guest

Witam!!!
Mam pytanie: mam problem: jak zmienia się simom ubrania w TS2?
Niedawno kupiłam tą grę, wcześniej grałam w TS 1 więc po prostu klikało się na szafę i wybierało ubranie. Jak to wygląda w Ts 2???Są tylko 2 opcje: przebierz się w... (np. piżamę) i zaprojektuj ubranie (na tym tez się nie znam).
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2009, 18:10   #594
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Także za pomocą szafy, ale najpierw musisz pojechać do miasta i kupić jakieś ubrania na zmianę i to różne - np. codzienne (w tym górę i dół) wizytowe, bieliznę, piżamę, dres i kostium kąpielowy. Dopiero po powrocie sima do domu będzie opcja w szafie "zaprojektuj ubranie".
Aha i weź też pod uwagę, że są różne ubrania dla różnych grup wiekowych. I tak np. nastolatek nie będzie miał ubrań na zmianę jeżeli kupi ubrania dla dorosłych.
stare 21.04.2009, 21:57   #595
anie_1981

Ja potrafię wydać na ciuchy nawet parę tysiaków... No bo się nie mogę zdecydować, a poza tym, jak już jestem w mieście to kupuje dla wszystkich grup wiekowych, nawet jak dzieci są jeszcze małe.

No i pytanko:

Cleaner wyrzuca mi na czerwono jeden z oficjalnych dodatków, dawno, dawno temu ściągnęłam grę "The Sims URBS - Simowie w mieście", czy tak jakoś.To znaczy, cleaner ma rację, że wyrzucić, czy po prostu jest nadgorliwy?
stare 21.04.2009, 22:06   #596
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Robię podobnie Tylko gram bez kodów, więc ciuchy wszystkie gromadzę pokoleniami

A co do Cleana - mam bardzo mało dodatków z neta - głównie mody np. na otwierane okna, trochę zamienników skórek i oczu. I większość tych dodatków Clean zazacza na czerwono... A gra chodzi szybko i płynnie, więc sama wyciągnij wnioski

Jedynym sprawdzonym sposobem, by zobaczyć co psuje grę jest stopniowe dodawanie dodatków, jasne ich nazewnictwo, by w razie czego wiedzieć co wyrzucić
stare 22.04.2009, 12:53   #597
anie_1981

Nie wyrzucam tej gry, bo nigdy mi się przy niej nic nie zawieszało, cleaner może się mylić... A moje problemy chyba się na razie skończyły. Ostatnio przerabiałam parokrotnie mój blok mieszkalny, zawsze coś było nie tak. Najpierw, wąski korytarz i tylko jedne schody, więc ciągłe problemy z komunikacją. Więc wstawiłam dwie windy, jeden pion się ciągle zacinał, co jeszcze pogorszyło komunikacje. No to teraz zrobiłam gruntowną przebudowę i mam dwie windy pośrodku i po jednych spiralnych schodach po bokach. Przez to mi się blok zrobił brzydszy, bo nie jest już chudy długi, tylko ma z tyłu dorobiony szyb na te windy i schody. Ale przynajmniej koniec bugów. Brak poprawnej komunikacji może doskwierać...

Czy u was też w bloku chomik kosztuje 1000 z hakiem? Normalnie w domu kosztuje 70, papuga normalnie 400, w bloku 600 z hakiem. Nie zwróciłam uwagi na rybki. A można mieć psa lub kota w bloku? Dozorcy nie mają obiekcji?
stare 22.04.2009, 13:32   #598
Łezka

Reputacja: 17

Zwierzęta można mieć - oczywiście, ale u mnie to chyba te chomiki i papugi w bloku kosztują normalnie.
stare 22.04.2009, 16:17   #599
anie_1981

Hmm... To ciekawa sprawa. Ja by prosiła, aby parę osób sprawdziło ceny stworów klatkowych. Oczywiście klatki, dla ptaka i gryzonia, kosztują u mnie normalnie, ale wyposażenie ich jest okropnie drogie! Chciałam kupić dzieciom do pokoju chomika, ale jakoś nie miałam tysiąca z hakiem na głupiego gryzonia.
stare 22.04.2009, 19:10   #600
aluminium.

U mnie kosztuje tyle samo.
Ale jeśli brak Ci kasy wpisz kod: motherlode

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 12 (0 użytkownik(ów) i 12 gości)

Zasady Postowania