Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.08.2013, 22:51   #1
Caesum
Administrator

Reputacja: 102
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Damian Zobacz post
The Sims 2 była po prostu płynna a w The Sims 3 co chwile coś się renderowało przez co gra co chwilę ścina, oddalenie też nie jest płynne - musi ścinać.
Każda gra co chwila musi coś renderować, na tym polega właśnie rola silnika graficznego - on coś renderuje. Nie możesz wyrenderować obrazu raz i oczekiwać, że będzie się zmieniał. Problem w tym, że The Sims 3 to ser, w którym jest więcej dziur niż samego sera i to już nawet niezależnie, czy mówimy o ilości bugów czy ilości obiektów, które trzeba dokupić w Store. Twoim tokiem rozumowania żeby TS4 poprawiło się pod względem optymalizacji musieliby po prostu usunąć otwarty świat, bo grafika mimo wszystko niewiele się zmieniła w stosunku do TS3.

Poza tym nie, animacje w TS3 naprawdę są do dupy. Zostaw kamerę przy twarzy simki a sam zobaczysz. Kamera się nie rusza, widać tylko miny simki, które nie mają żadnych przejść do neutralnej ani w ogóle do żadnej.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 30.08.2013 - 23:04
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 30.08.2013, 22:25   #2
Katerina

Reputacja: 10

Fajnie, że w TS2 było i dobrze dla niekótrych bez CASTa, ale to powinno posuwać się naprzód, a nie w tył. Madafaka.
stare 30.08.2013, 23:44   #3
Damian
Guest

To ten silnik The Sims 3 jest okropny jak ciągle ma ciąć, grafika lepsza od tych zalecanych a tnie...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.08.2013, 23:58   #4
Caesum
Administrator

Reputacja: 102

No najwyraźniej tak właśnie jest. I sami twórcy chyba też się zgadzają, skoro ich głównym celem jest możliwość uruchomienia TS4 na pralce.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.08.2013, 11:22   #5
Ashley_Tisdale

Wczoraj znowu zainstalowałem sobie TS2 i trochę pograłem i przypomniałem sobie co mnie denerwowało potem w 3-ce xd Przede wszystkim to, że 3-ka strasznie muli.. sim zanim gdzieś dojdzie minie masa czasu, w TS2 nie.. na dodatek na najszybszym stopniu, czas mijał bardzo szybko, a w 3 czasami mnie szlag bierze jak to się wlecze.. więc mam nadzieję, że w TS4 to wszystko będzie poprawione i nie uwierzę dopóki nie zagram.. słowami EA o nowych silnikach wolę się nie ekscytować.. w SimCity też jest nowy silnik i wszystko jest schrzanione wiec odpowiedź sama się nasuwa ... ;o
Ashley_Tisdale jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.08.2013, 11:36   #6
szyraczek

Cytat:
Napisał Ashley_Tisdale Zobacz post
Wczoraj znowu zainstalowałem sobie TS2 i trochę pograłem i przypomniałem sobie co mnie denerwowało potem w 3-ce xd Przede wszystkim to, że 3-ka strasznie muli.. sim zanim gdzieś dojdzie minie masa czasu, w TS2 nie.. na dodatek na najszybszym stopniu, czas mijał bardzo szybko, a w 3 czasami mnie szlag bierze jak to się wlecze.. więc mam nadzieję, że w TS4 to wszystko będzie poprawione i nie uwierzę dopóki nie zagram.. słowami EA o nowych silnikach wolę się nie ekscytować.. w SimCity też jest nowy silnik i wszystko jest schrzanione wiec odpowiedź sama się nasuwa ... ;o
A mi się jakoś SimCity nie zacina, a mam słaby komputer.
szyraczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.08.2013, 14:16   #7
anie_1981

Mi SimCity śmiga aż miło. Nic się nie tnie. Mam za to grę Cities XL Platinum, jest lepsza pod wieloma względami od SimCity, ale tnie się strasznie, dlatego właśnie, że ma skopaną optymalizację. Pisana była pod jednordzeniowy procesor i nie bardzo obsługuje kilku rdzeniowe. Niby dali jakąś łatkę, można też zmusić grę do korzystania z wielu rdzeni, ale i tak gra nie działa idealnie, pomimo moich 8GB RAMu, czterordzeniowego procka i przyzwoitej karty grafiki. The Sims 3 również ma skopaną optymalizację, z dodatku na dodatek co raz bardziej się muli i wlecze, ale i tak wolę ją od dwójki. Nie mogłabym wrócić do zamkniętego otoczenia. Po prostu "coś za coś", albo jak mówią Anglicy: "Nie możesz zjeść ciastka i mieć ciastko".
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.08.2013, 15:14   #8
Ashley_Tisdale

Ale w SimCity chodzi mi akurat o silnik animacji pojazdów itp.. mówili, że każdy sim ma swój dom, pracę i cel, a samochody jeżdżą do najbliższych domów/prac do tego liczba ludności jest sztucznie nabijana ;o Więc silnik w TS4 też mogą zwalić (że jednak simy będą się korkować i nie będzie tak idealnie jak mówią) a co za tym idzie z optymalizacją też mogą coś sknocić znowu.. EA mało rzeczy robi dobrze tym bardziej teraz.. wypuszczają półprodukty i chcą jak najwięcej sprzedać jeszcze przed premierą.
Ashley_Tisdale jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.08.2013, 21:51   #9
Damian
Guest

http://www.twojesimy.com/2013/08/now...-z-sims-4.html
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.08.2013, 21:59   #10
anie_1981

Mi się podoba tylko ta dziewczyna w bereciku...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania