Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.04.2011, 08:16   #621
anjanka

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

ja tez nie wiem czy skorzystam z internatu...ciekawe ile trwa taka szkoła i czy po szkole nastolatek zmienia sie w młodego dorosłego
Siedem Osiem - Myśl o swoim losie
Dziewięć Dziesięć - nie dla Ciebie sen
anjanka jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.04.2011, 08:26   #622
anie_1981

Ja na pewno raz wyślę nastolatka do takiej szkoły. Jeśli mi się spodoba, to częściej będę to robiła. Czasami jest tak, że nie podoba nam się jakiś dzieciak naszej rodziny, albo to bliźniaki i nie chcesz zajmować się dwoma, ale nie chcesz też ich zabijać, czy kasować. Jedno wysyłasz do szkoły z internatem i masz go z głowy na jakiś czas. A gdy będzie już dorosły, możesz go wygonić z domu.

Ale mnie zachwyciło coś innego w tym wywiadzie. Coś, czego mi bardzo w trójce brakowało, bo często korzystałam z tej funkcji w dwójce. Sortowanie rzeczy w katalogach, na podstawie dodatku, z którego pochodzą! Jak instalowałam nowy dodatek do dwójki, ZAWSZE zaczynałam od włączania filtru rzeczy z tego nowego dodatku. Oglądałam tylko te nowe rzeczy, bo mi się nie chciało szukać ich w katalogu... Wiem, w trójce każdy obiekt ma znaczek dodatku, z którego pochodzi. Ale to nie jest aż tak wygodne, jakby się mogło wydawać.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.04.2011, 08:42   #623
anjanka

a mnie ciekawią jeszcze te wózki jak to bedzie wyglądać mam nadzieje ze nie sztucznie jak wsiadanie na rower albo do auta
Siedem Osiem - Myśl o swoim losie
Dziewięć Dziesięć - nie dla Ciebie sen
anjanka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.04.2011, 10:06   #624
Searle

anie1981 ja też bardzo czekałam na sortowanie rzeczy w katalogach, ale z wywiadu wynika, że katalogi będą zawierać dodatki z danego rozszerzenia, a ja bym chciała takie tematyczne katalogi, jak w dwójce, czyli np. rzeczy klasyczne wrzucone w jeden katalog, by można było łatwo dopasować łóżko, komodę i etażerki z tego samego stylu. A na to się nie zapowiada
stare 15.04.2011, 11:20   #625
SuperMiss16
Guest

Cytat:
Napisał Searle Zobacz post
anie1981 ja też bardzo czekałam na sortowanie rzeczy w katalogach, ale z wywiadu wynika, że katalogi będą zawierać dodatki z danego rozszerzenia, a ja bym chciała takie tematyczne katalogi, jak w dwójce, czyli np. rzeczy klasyczne wrzucone w jeden katalog, by można było łatwo dopasować łóżko, komodę i etażerki z tego samego stylu. A na to się nie zapowiada
Ja też to lubiłam/lubię w dwójce. No bo, np. szukałam wszędzie tych automatów z OŻ z przekąskami, wystarczyło, że kliknęłam na OŻ i miałam je na którejś stronie. Szukałam ich tak, ale mi się pomieszało i nigdzie ich nie umiałam znaleźć...
Cóż, mi się podobają domki na drzewie. W wywiadzie było napisane, że mogą tam simy spać, więc fajnie by było jakby zaprosili kolegów na nocowanie...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.04.2011, 16:40   #626
CuteDream

W dwójce (albo może w jedynce) było właśnie to dobre i o ile pamiętam można było sobie swoje katalogi układać np. "jakiś tam salon" i poukładać tam wszystkie meble; ale kto wie, może jeszcze to dodadzą, albo to taka słodka niespodzianka dla nas będzie
Mnie z kolei zastanawia na jakiej zasadzie będzie wyglądały w/w wspomnienia naszych simów, czy tak jak w dwójce, czy może jakoś inaczej - lepiej lub gorzej. Jak myślicie?
CuteDream jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.04.2011, 17:12   #627
SuperMiss16
Guest

Cytat:
Napisał CuteDream Zobacz post
W dwójce (albo może w jedynce) było właśnie to dobre i o ile pamiętam można było sobie swoje katalogi układać np. "jakiś tam salon" i poukładać tam wszystkie meble; ale kto wie, może jeszcze to dodadzą, albo to taka słodka niespodzianka dla nas będzie
Mnie z kolei zastanawia na jakiej zasadzie będzie wyglądały w/w wspomnienia naszych simów, czy tak jak w dwójce, czy może jakoś inaczej - lepiej lub gorzej. Jak myślicie?
Mi się wydaje, że to będzie taka zakładka i tam będą wspomnienia, coś jak w dwójce, a obok jakiś znaczek, np. logo Facebooka i: Podziel się wspomnieniami na Facebooku/społeczności the sims.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.04.2011, 17:21   #628
CuteDream

Ehhh mogłoby TEŻ tak być, ale najfajniej byłoby jak w TS2, że mamy "normalne" wspomnienia... jeszcze brakuje mi tego co było w TS2, odnośnie figury naszego sima (pasek kondycji; gruby-chudy), w sumie może to dadzą, jakoś pasuje do Pokoleń... oni czasami nie robią takich oczywistych rzeczy...
CuteDream jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.04.2011, 17:40   #629
anie_1981

Mi się akurat wspomnienia średnio podobały w wersji dwójkowej. Ja bym wolała "sama wybierać" co mój Sim ma pamiętać, a czego nie.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.04.2011, 17:46   #630
kaka123

Ja bym chciała, by mógł zapamiętywać więcej rzeczy i szczegółów, a nie tylko pierwszy pocałunek, dziecko itp. Paska kondycji też mi brakuje. Nigdy nie wiem w jakim stanie jest mój sim. Ciekawi mnie zawsze, czy przez normalne jedzenie sim tyje.
kaka123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania