Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.06.2012, 11:18   #621
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Jakiś czas temu wspominałam tutaj, że po reinstalce przestały działać u mnie potrawy z internetu (z MTS). Sim przygotowuje posiłek tak, jak zwykle, ale przy próbie zdjęcia go z palnika czy wyciągnięciu z pieca - postać resetuje się (garnek znika, a potrawa z pieca pozostaje na otwartej klapie kuchenki, muszę ją usuwać move_objectsem, bo Sim nie może jej też sprzątnąć/pozmywać). Wcześniej wszystko działało poprawnie i to przez naprawdę długi czas. Czy ktoś wie, jak to naprawić? Nie tworzyłam wtedy osobnych folderów w Downloads, więc nie mam pojęcia, gdzie teraz szukać tych plików z potrawami ;/ Pościągałam dziś te rzeczy jeszcze raz, żeby skopiować nazwy i w ten sposób wyszukać i usunąć pliki, ale mam kolejny problem - boję się usunąć te potrawy, bo Simy często je gotowały i mają je we wspomnieniach, więc tego się chyba nie powinno usuwać? A chciałam się ich pozbyć, bo Simy bardzo często je gotują, jak nie mają co robić (podobnie niańka), a nie chcę, żeby mi wciąż marnowały zapasy z lodówki. ;/
Ma ktoś jakiś pomysł, jak sobie z tym nieszczęsnym jedzeniem poradzić?

Ostatnio edytowane przez Malin : 15.06.2012 - 11:21
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.06.2012, 13:59   #622
rudzielec

Reputacja: 10

Malinie jest na to sposób, ale jest również przy tym trochę zabawy. Jeśli masz siłę i chęci to możesz wejść do SimPE i tam usunąć te wspomnienia, a potem najzwyczajniej wykasować jedzenie z folderu downloads :3
tutaj masz napisane jak to zrobić: http://forum.thesims.pl/showpost.php...64&postcount=2
nie jest to trudne, powinnaś sobie poradzić, jedynie zajmuje trochę czasu
stare 15.06.2012, 14:08   #623
gosiak
Guest

Cześć, mój chłopak włożył mi dziś do komputera karte graficzną twierdząc, że gra będzie się szybciej ładować i obraz będzie ładniejszy. Faktycznie się tak stało, ale gdy weszłam do mojej rodzinki, to moja simka straciła twarz O.o Próbowałam zmieniać jej wygląd - nie pomogło i rysy twarzy insimenatorem - brak efektów. Nie wiem, może da się to jakoś odwrócić? No i czy deinstalacja tej karty przywróciłaby ją do normalnego stanu? Z góry dzięki za pomoc.
Ps. foto simki: http://imageshack.us/photo/my-images...413ce7470.jpg/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2012, 14:21   #624
Fisia

Miałam to samo, u mnie wina leżała w makijażu - szukając ładnej kredki do oczu przypadkiem ściągnęłam defaulty (i wydaje mi się że też po zainstalowaniu najnowszych sterowników do karty graficznej, bo gra nie chciała bez nich działać). Wszystkie Simki, które je nosiły, miały czarną głowę. Kiedy zmieniłam kredkę na inną, wszystko działało dobrze. Ale u Ciebie zawsze może to być coś innego.
Fisia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2012, 14:47   #625
gosiak
Guest

Cytat:
Napisał Fisia Zobacz post
Miałam to samo, u mnie wina leżała w makijażu - szukając ładnej kredki do oczu przypadkiem ściągnęłam defaulty (i wydaje mi się że też po zainstalowaniu najnowszych sterowników do karty graficznej, bo gra nie chciała bez nich działać). Wszystkie Simki, które je nosiły, miały czarną głowę. Kiedy zmieniłam kredkę na inną, wszystko działało dobrze. Ale u Ciebie zawsze może to być coś innego.
O, fakt, dzięki, simka odzyskała buzię, kurde, ja byłam taka zrozpaczona a on cisnął ze mnie bekę Dzięki za pomoc jeszcze raz
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2012, 16:22   #626
Malin

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał rudzielec Zobacz post
Malinie jest na to sposób, ale jest również przy tym trochę zabawy. Jeśli masz siłę i chęci to możesz wejść do SimPE i tam usunąć te wspomnienia, a potem najzwyczajniej wykasować jedzenie z folderu downloads :3
tutaj masz napisane jak to zrobić: http://forum.thesims.pl/showpost.php...64&postcount=2
nie jest to trudne, powinnaś sobie poradzić, jedynie zajmuje trochę czasu
Czas akurat nie jest tu problemem, mogłabym siedzieć, jednak mam straszne opory przed tym programem, odkąd nieciekawie się dla mnie skończyło wyciąganie postaci z gry. Boję się, że coś się pochrzani. Chyba jednak nie będę ruszać kupy, póki nie śmierdzi, trudno się mówi. ;(
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2012, 18:52   #627
Kamil

Mam problem z miastami. Nie moge do nich wejśc! Wczytują się i wczytują bez końca.(tylko maxisowe). Przeczytałem gdzieś na forum, żeby wyciągnąc folder EA Games z "moich dokumentów" i uruchomic grę aby stworzyła nowy, i tak zrobiłem. Wszystko szło dobrze, dopóki nie pojawił się ekran ładowania gry. Zacięło się to ładowanie na amen. Co mam zrobic żeby odzyskac te miasta?
Kamil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2012, 21:49   #628
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Z folderu EA Games, który masz teraz gdzieś indziej (bo chyba go nie usunąłeś?) usuwasz wszystko, co jest w folderze Neigborhoods. Potem przywracasz otoczenia tym sposobem.
Potem całość (skopiowany wcześniej EA Games) kopiujesz i wklejasz do Moich dokumentów.

@down: nie ma za co

Ostatnio edytowane przez Liv : 17.06.2012 - 19:43
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.06.2012, 09:02   #629
Kamil

Działa! Dzięki za pomoc
Kamil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.06.2012, 18:57   #630
jakubo123

Post Limit Ścian? WTF?!

Witam. Mam problem.
Otóż ostatnio powróciłem do TS2 i postanowiłem zbudować dość spory zamek (ma 15 wież różnej wielkości i wysokości) Buduję, a tu nagle - nie mogę postawić ściany! Usunąłem wszystkie zbyteczne ściany w środku domu (gdy je usunę to mogę budować dalej, ale tylko tyle kawałków ściany, ile usunąłem) i udało mi się dobudować zamek, jednak nie tak jak chciałem. Czytałem, że istnieje limit 2000 czy 3000 ścian, ale widziałem domy, które są większe... Proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuję

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 63 (0 użytkownik(ów) i 63 gości)

Zasady Postowania