Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.03.2006, 18:54   #641
Kash
Guest

Domyślnie

Louisse
Najprawdopodobniej pierwsze "pudełko" nie jest takie, jak te, które sprzeaje się w polsce, tylko takie "tekturowe". Przez to wydaje się grubsze.

Bartimeus
1) Nie mam pojęcia. Może gra uznała, że jesteś już na tyle dobry, że nie musisz wiedzieć, kiedy się zaczynają?
2) Niogdy nie byłam w tajnym stowarzyszeniu, natomiast w bractwie chyba wszystkimi.
3) Zapytaj o to w dziale Ooo muszę to mieć, poza tym polecam SimplyElau.it i ModTheSims2.com
4) Bo źle je wpisujesz?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.03.2006, 17:44   #642
Scarlet
Guest

Domyślnie

Jak mogę "odmłodzić niektórych simów w akademiku(np kucharzy i pana trenera )nie grzebiąc w SimPe?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2006, 19:35   #643
Lea
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Scarlet
Jak mogę "odmłodzić niektórych simów w akademiku(np kucharzy i pana trenera )nie grzebiąc w SimPe?
Wpisujesz kod boolProp testingcheatsenabled true potem dajesz ->wiecej spawn ->sim modder Po tej opcji pojawi sie figurka niemowlaka Klikasz na nia i dajesz opcje Age costam czy set age W kazdym razie cos z wiekiem Wowczas mozesz zmienic wiek i swojemu simowi i wszystkim ktorzy sa na parceli
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.05.2006, 12:47   #644
riannon
Guest

Domyślnie

Bartimeus
2) W Tajnym Stowarzyszeniu kierujesz tylko sobą. Innymi simami kieruje komputer.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.05.2006, 18:44   #645
*Nika*
Guest

Domyślnie

Udało mi się w końcu zainstalowac TS2NS i nie moge się z tym połapać . Mam kilka pytań:
1. Czy w okolicy w której jest akademik mieszkają normalni ludzie w domach? Czym sie to rozni od Miłowa??
2. Jeśli moj sim dorasta i staje sie młodym dorosłym to czy włączy się jakaś funkcja przenosząca go na studia??
3. Czy sim na studiach moze sie kontaktowac ze swoja rodzina?? w jaki sposób?(slyszalam ze jest komorka, jesli tak to jak jej uzywac?)
4. ile dokładnie trwają studia i jak się je przelicza?
5. Jak wyglądaja egzaminy i wykłady sima?
6. Jak wygląda zakończenie studiów?
7. Czy po skończeniu studiów student wraca do swojej rodziny, czy mieszka sam??

Narazie to tyle...jak sobie cos przypomne to bede pisać Pozdrowka

Ostatnio edytowane przez *Nika* : 03.05.2006 - 21:03
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.05.2006, 22:16   #646
Lea
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał *Nika*
1. Czy w okolicy w której jest akademik mieszkają normalni ludzie w domach? Czym sie to rozni od Miłowa??
2. Jeśli moj sim dorasta i staje sie młodym dorosłym to czy włączy się jakaś funkcja przenosząca go na studia??
3. Czy sim na studiach moze sie kontaktowac ze swoja rodzina?? w jaki sposób?(slyszalam ze jest komorka, jesli tak to jak jej uzywac?)
4. ile dokładnie trwają studia i jak się je przelicza?
5. Jak wyglądaja egzaminy i wykłady sima?
6. Jak wygląda zakończenie studiów?
7. Czy po skończeniu studiów student wraca do swojej rodziny, czy mieszka sam??
ad1. Nie, na campusie sa tylko akademiki i domy studenckie (pomijajac oczywiscie parcele publiczne)
ad2. Jesli nastolatek dorosnie w okolicy mieszkalnej(np.Milowo) to zostaje od razu doroslym. Jesli chcesz go wyslac na studia musisz to zrobic dopoki jest nastolatkiem. Chocby i ostatniego dnia przed 18:00
ad3. Komorke kupujesz na parceli publicznej w takim jakby kiosku czy stoisku (bez sprzedawcy, takie niebieskie cos) Jesli tego nie masz na publicznej musisz wejsc tam w trybie budowania i "dostawic". Jak juz masz komorke klikasz na simie i wybierasz opcje "Zadzwon". Mozesz takze czlonkow rodziny zapraszac do siebie, tak samo jak zwyklych przyjaciol
ad4. W sumie 4 "lata" a to jest 8 semestrow a kazdy semestr ma 3 dni. Po studiach mmozesz zostac na campusie kolejne 3 dni
ad5. O okreslonej godzinie (godzina przed rzeczywistym wykladem) sim wychodzi z domu i znika na krawedzi dzialki. Tak samo z egzaminem. Trwa to okolo 3 godzin
ad6. Robisz impreze i po skonczonym sim dorasta, albo dajesz "zadzwon" i wroc do otoczenia, albo nic nie robisz i po uplywie 3 dni od ostatniego egzaminu przyjedzie po niego taksowka
ad7. P{o skonczeniu studiow sim pojawia Ci sie w skrzyni domow. Ma na koncie 20 000. Mozesz mu kupic samodzielne mieszkanie albo dokwaterowac do domu rodzinnego
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.05.2006, 21:35   #647
*Nika*
Guest

Domyślnie

Dzięki za odpowiedz szczerze mowiac to spodziewalam sie czegos wiecej od tego dadatku, widzac po fotkach z gry, np. studenci w stojach układaja sie do zdjecia itp. Mam jeszcze pytanie, czy studia rozgrywaja sie caly czas na tym akademiku?? Bo moim zdaniem to nudne :/. Nie ma jakichs imprez, spotkań na uczelni lub cos w tym stylu?? Napiszcie wszystko co wiecie na ten temat, a bede wdzieczna .
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.05.2006, 15:03   #648
riannon
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał *Nika*
Dzięki za odpowiedz szczerze mowiac to spodziewalam sie czegos wiecej od tego dadatku, widzac po fotkach z gry, np. studenci w stojach układaja sie do zdjecia itp. Mam jeszcze pytanie, czy studia rozgrywaja sie caly czas na tym akademiku?? Bo moim zdaniem to nudne :/. Nie ma jakichs imprez, spotkań na uczelni lub cos w tym stylu?? Napiszcie wszystko co wiecie na ten temat, a bede wdzieczna .
No możesz sobie zrobić imprezę w akademiku xD Albo gdzies pójść np. biblioteka albo sala gimnastyczna i tam sie spotykać. Ale nie widac, co simy robią na uczelni. Życie studenckie toczy sie w akademiku/kwaterze prywatnej/bractwie albo na parcelach publicznych.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.05.2006, 17:58   #649
filipw3
Guest

Domyślnie

Mam prośbe.Czy ktoś móglibyśice umieścić tu zdjęcia wszytskich nowych ubrań z tego dodatku dla simek?

Ostatnio edytowane przez filipw3 : 05.05.2006 - 18:00
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.05.2006, 13:40   #650
*Nika*
Guest

Domyślnie

Mam kilka pytań związanych z fotkami z NS. Gdzie można spotkać taka sytuacje w grze
1) Studenci ( w stojach studenckich) układają się do zdjęcia
2) Studenci w strojach stoją przed jakimś budynkiem i wnoszą toast
3) studenci siedzą na trawie przed budynkiem ( wygląda jak uczelnia ) i rozmawiają
Jeśli znacie odpowiedz to napiszcie jak w grze można coś takiego zrobić. Z gory dzieki
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania