Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.06.2010, 00:09   #661
Lady88

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Kariera - dyskusje.

tak wiem, chodzilo mi o to ze te ktore wymagaja nowszych aktualizacji zainstaluje po wp, a kolejne to mi chodzilo na i kariere a sims3packi juz nie bo je wczesniej zainstaluje
Lady88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.06.2010, 09:43   #662
Lady88

OK, jak wrzuciłam packages do moich dokumentów to nie działały, a jak do folderu z podstawką to działają i tylko sprawdziłam detektywa bo było późno w nocy i mam lupki to może reszta też będzie działać. Oby...
Lady88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2010, 09:44   #663
Człowiek w zielonych rajtuzach

Avatar Człowiek w zielonych rajtuzach

Reputacja: 17

wczoraj kupiłam, pograłam, ale wypróbowałam na razie tylko strażaka. Całkiem fajne, ale męczące, jak się ma więcej niż jednego sima w rodzinie. Nie polecam rozwijania karier małżonków na raz bo można stracić nerwy. Dziś wypróbuję inna rodziną kolejne zawody i wydam ocenę.
Nowa okolica mi się bardzo podoba, ma klimacik o ile można tak powiedzieć.
Człowiek w zielonych rajtuzach jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2010, 10:08   #664
anie_1981

Mi się podoba strażak, mam Sima strażaka i jest całkiem fajnie. Do twarzy mu w ubranku strażaka

Lady88, już jest OK? Bo mi się nowy sposób wstawiania modów spodobał. Gra mniej się muli. Ja sobie napisałam poradnik do pliku tekstowego, bo za jakiś czas mogę zapomnieć jak to się robiło. A jak tak poczytałam Twoje posty, to może brak "lupy" jest spowodowany modem wyłączającym "Zzzzz" gdy Simy śpią? To by miało sens.

Jak zamontować mody\dodatki w grze:

1. Wrzuć plik d3dx9_31.dll do katalogu Game\Bin w podstawce i każdym dodatu\akcesoriach.
2. Idź do...

Documents and Settings\[Nazwa Użytkownika]\Moje Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3

... i utwórz katalog Mods a w nim podkatalogi DCCache i Packages.
3. Do katalogu Mods wrzuć plik Resource.cfg.
4. Do Mods\Packages wrzucasz wszystkie pliki z rozszerzeniem packages. Możesz też zrobić w nim podkatalogi, żeby sortować dodatki mody. To nawet wskazane. Zbyt duża ilość plików w jednym miejscu może dodatkowo spowalniać grę.
5. Do katalogu DCCache wrzuca się tylko pliki o rozszerzeniu dbc.

Alem się napisała. Pozdro SImomaniacy!

Tutaj macie rodzinę, gdzie jeden robot (ten złom) potrafi tworzyć roboty. Ma dwoje "dzieci", sam zrobił...

http://pl.thesims3.com/assetDetail.html?assetId=2454480

A tutaj dodatkowe fotki. Ta SimBotka ma ładny kolorek. Szkoda, że nie można im zmienić koloru blachówy.

http://forum.thesims.pl/showpost.php...39&postcount=9

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 07.06.2010 - 10:11
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2010, 11:51   #665
Meggie

Cytat:
Napisał Panna N. Zobacz post
wczoraj kupiłam, pograłam, ale wypróbowałam na razie tylko strażaka. Całkiem fajne, ale męczące, jak się ma więcej niż jednego sima w rodzinie. Nie polecam rozwijania karier małżonków na raz bo można stracić nerwy. Dziś wypróbuję inna rodziną kolejne zawody i wydam ocenę.
Nowa okolica mi się bardzo podoba, ma klimacik o ile można tak powiedzieć.
dokładnie ;D ale np obecnie zrobiłam małżeństwo - simka jest projektantką a simem żeby było mi łatwiej wzięłam samozatrudnienie- wędkarz teraz urodziło się jeszcze maleństwo i jak na razie daję radę
Meggie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2010, 13:16   #666
Kaja17
Guest

Może Wy mi jakoś doradzicie!?
Mam problem z zainstalowaniem dodatków z netu w The Sims Kariera. Niby robię wszystko tak jak napisała wcześniej anie_1981- niestety nic to nie daje. Dodatków jak nie było tak nie ma.
Podpierałam się też nowym sposobem ze strony http://www.sims2wiki.info/wiki.php?t...h_1.12/2.7/3.3
To było jeszcze gorsze. Nowy ściągnięty plik resource.cfg "sknocił" mi grę bo po jego dodaniu simy wyłączają się dosłownie po kilku sekundach :-/
Już nie wiem co robić. Gdy dodatki z netu zmontuje w "stary" sposób gra się nieco muli i powstają jakieś różne błędy... W tych dodatkach mam fryzury, meble, ubrania a także podajże mod na szybką naukę itp.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2010, 13:25   #667
Ilona
Guest

podstawowe pytanie czy mody na szybka nauke itp. zaktualizowane do dodatku kariera?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2010, 13:36   #668
Kaja17
Guest

Szczerze mówiąc ten mod ściągałam już strasznie dawno więc nie mam pojęcia czy on jest aktualny do Kariery :-/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2010, 13:38   #669
anie_1981

Może knocić, zależy jaki jest. Ja miałam taki, który pozwalał na kupno wszystkich książek i dodatkowo sprawiał, że Simy szybko czytały każdą książkę, więc te do nauki też. Teraz on nie działa, Księgarnia nie pokazuje nowych książek.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2010, 14:20   #670
Ilona
Guest

Cytat:
Napisał Kaja17 Zobacz post
Szczerze mówiąc ten mod ściągałam już strasznie dawno więc nie mam pojęcia czy on jest aktualny do Kariery :-/
wywal wszystkie mody na nauke i co tam jeszcze masz,jedynie suwaki nie powoduja bledow,zainstaluj katalog Mods nowym sposobem,przede wszystkim nie zapomnij o pliku resorcure,czy jak to sie tam pisze i teraz odpal gre
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania