![]() |
#671 |
Reputacja: 14
|
![]()
Damian, nie rozumiem jednego - wściekasz się na każdego, kto odważy się powiedzieć słowo krytyki pod adresem nowej serii, a am narzucasz nam swoje zdanie na temat poprzednich części. I to w temacie, który do tego nie służy. Może byś zatem łaskawie przyjął do wiadomości, że w realnym świecie każdy człowiek jest inny i każdy ma prawo do odrębnego zdania. A moje zdanie jest takie, że pomimo, iż pokazano nam grę we wczesnej fazie produkcji, to nie liczyłbym na jakieś daleko posunięte zmiany. Na pewno zostaną dodane nowe opcje, więcej ubrań i fryzur, więcej obiektów. Może zostaną zmienione jakieś szczegóły. Może nawet przywrócone zostanie narzędzie tworzenia stylu. Ale jestem pewien, że grafiki nie zmienią, a to ją użytkownicy oceniają (bo co innego można ocenić na podstawie screenów). Kolejna rzecz: w kółko tylko piszesz, że ta gra będzie wspaniała, och, ach, ale jak ktoś napisze, że ta gra będzie okropna, zaraz podnosisz okrzyk "skąd wiesz!" i zaczynasz bezsensowny wywód na temat słabości dwójki (która w mojej opinii jest najlepszą grą z całej serii i gram w nią bez "napakowanych modów", bo ich nie potrzebuję). Pytanie brzmi: skąd TY wiesz, jaka będzie ta gra? Tworzysz ją, byłeś na gamescom, jesteś jasnowidzem? Jeśli nie, to proszę, daruj sobie pisanie po raz tysięczny tych samych bzdur.
Teraz przedstawię swoje zdanie na temat nadchodzącej gry. Najbardziej obawiam się animacji. Jeszcze ich nie przedstawiono, więc mam nadzieję, że tutaj faktycznie nastąpi powrót do korzeni i będą szybsze oraz bardziej dopracowane (tak, słynne wsiadanie do auta). Grafika mi nie przeszkadza. Ma w sobie oś z dwójki, którą uwielbiam. Tylko te włosy bym zmienił. Liczę, że twórcy jeszcze zmienią je na coś lepszego, a jeśli nie, pozostaje mi liczyć na dodatki. Szczegóły typu koło/ośmiokąt mnie nie obchodzą, dopóki nie rzucają się w oczy. Ponadto, marzą mi się rozbudowane historie simów i otoczeń, duże drzewa genealogiczne i wspomnienia. I więcej tajemniczości. W dwójce niemal każda rodzina miała jakieś sekrety, które przyciągały mnie do grania. Dzięki temu gra po prostu nie znudziła mi się tak szybko jak trójka, która była tego całkowicie pozbawiona. Otwarty świat jest fajny, ale mówiąc szczerze, nie zależy mi na nim. Jeśli będzie opcja wyłączenia postępu historii, prawdopodobnie z niej skorzystam. Po prostu lubię grać całym otoczeniem i niczego nie tracić (w trójce zostawiłem swojego sima na jakiś czas i okazało się, że ma dziecko). Prócz tego brakuje mi jeszcze dwóch rzeczy: możliwości podróżowania pomiędzy otoczeniami i możliwości przełączania się pomiędzy simami z różnych otoczeń (np. kiedy sim jest na wakacjach, a ja chciałbym, żeby coś zadziało się w domu podczas jego nieobecności). Wiem, że to wiązałoby się prawdopodobnie z ekranami ładowania, ale przecież z opcji korzystaliby tylko ci,którzy by tego potrzebowali. Nie wiem, czy mamy co liczyć na powrót młodych dorosłych. Moim zdaniem przydałoby się jeszcze więcej grup wiekowych. Kilka ujawnionych opcji naprawdę mi się podoba. Nie chciałbym jednak ikonek potrzeb, tylko pasków i liczę, że to też zostanie jeszcze zmienione. Paski wydają mi się bardziej czytelne, poza tym po prostu lubię mieć wszystkie te okienka pootwierane i nie przeszkadza mi, że zajmują miejsce. Póki co, to tyle. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#672 |
Reputacja: 10
|
![]()
"O bosze, stół jest kwadratofy, czy oni nie potrafią zrobić koła?! Na pewno nie kupię tej gry!!!"
Teraz tylko czekam, aż ktoś skrytykuje rozdzielczość mniejszych screenów i powie, że nie będzie grał na takim małym ekranie ![]() Live za 10 dni, zobaczymy, co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że pokażą wreszcie rozgrywkę, chociaż pewnie skończy się na trybie budowania/kupowania. No i jestem ciekaw tych animacji, o których zabronili mówić SimsCampowiczom, może wreszcie szykują coś, co zwali nas z nóg ![]() @down: podpisuję się rękami i nogami! Ostatnio edytowane przez Kerbi : 07.09.2013 - 11:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
|
![]()
Ja tak jak na początku wypowiadałem się żywo na forach o TS4 to już przestałem bo mnie już szlag trafia, jak widzę że jeden drugiemu swoje zdanie narzuca albo jak czytam o tych rozdmuchanych oczekiwaniach, gdzie niektórzy by chcieli żeby gra wyglądała jak prawdziwe życie. Niektórym proponuję wrócić do rzeczywistości i zająć się na prawdę własnym życiem a nie beznadziejnymi kłótniami nad tym jaka powinna być czwórka.
![]() |
#674 |
Reputacja: 14
|
![]()
No właśnie chodzi o to, że tego nie wiem, bo nie tworzę tej gry. Wydaje mi się jednak, że przesadą jest robienie z twórców gry debili, którzy nie potrafią zrobić koła.
Przykład ten pokazuje, jak niektórzy czepiają się na siłę byle czego. Bo czy naprawdę dla całej gry ma znaczenie czy bieżnia do ćwiczeń ma w podstawie koło czy ośmiokąt? Dla mnie liczy się najbardziej płynność gry. Gram w trójkę, ale irytuje mnie to ciągłe zacinanie się gry w trybie życia, czekanie aż meble wczytają się po powrocie z widoku okolicy, czy zacinanie się gry w trybie budowy po otwarciu kreatora stylu. A komputer mam dość dobry, więc to nie jego wina. Czasami żeby odpocząć od tego, wracam do dwójki. Tam nic takiego nie ma miejsca, choć gram rodzinami z maksymalną liczbą simów i zwierząt, mają duże, porządnie umeblowane domy i ogromne podwórka ze stawami, a na niektórych z nich mieści się jeszcze sklep z własnoręcznie przez simów wykonanym towarem. I nic się nie dzieje negatywnego, żadnego zacinania się gry. I tego właśnie najbardziej oczekuję od czwartej części simów. Do grafiki nic nie mam, lubię simową grafikę i cieszę się, że przy niej pozostali. To co widziałam do tej pory, nawet mi się podoba. Świetny tryb tworzenia sima, który jak się zdaje, da wiele możliwości przy modelowaniu simowej twarzy i ciała. Do tego możliwość wyboru stylu poruszania się sima. Naprawdę świetnie się zapowiada. Ulepszony tryb budowy również mi się spodobał, koniec z przestawianiem obiektów na podwórko, żeby przebudować pokój ![]()
![]() |
#675 |
Reputacja: 21
|
![]()
Jasne, że to nie ma najmniejszego znaczenia jak będzie wyglądała bieżnia, tylko dla mnie to po prostu wygląda jak kanciaste koło i boję się, że skoro nie mogą zrobić porządnie czegoś takiego, to zawalą inne elementy.
Nie chcę też super realistycznej grafiki. Lubię ten lekko komiksowy styl simsów, ale według mnie mógłby być zrobiony lepiej. Jest po prostu zbyt słodko. Można zrobić grę, która się spodoba i młodszym, i starszym. Niestety na razie czwórka na taką się nie zapowiada. Podoba mi się ulepszony styl budowy i tworzenia simów, szeroko reklamowane emocje też zapowiadają się ciekawie. Chodzi mi (i myślę, że wielu innym osobom też) o to, że zawiodłem się na trójce i nie chcę, żeby EA znowu powtórzyło te same błędy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Guest
|
![]()
No wreszcie ktoś tutaj coś mądrego napisał
![]() @Absolem - to samo, przerwałem na razie pisanie newsów bo każdy news to wzrost kolejnych obrońców "dfójki" którzy nie wiem co w działach o The Sims 4 robią jak im coś nie pasuje. Mroczny - pozwól że nie przeczytam twoich długich bez sensownych akapitów (jak to zawsze robisz) ja nikomu nic nie narzucam ale denerwują mnie ludzie którzy uważają doświadczonych, profesjonalnych informatyków za debili. Potraficie chodź skrawek takiej gry napisać - nie. Wiecie ile to kosztuje - nie. Każdy ma własny koncept, nie podoba się - wracaj do kfadratowej dfójki rodem z średniowieczna, skąd wiem jaka będzie gra ? Otóż widziałem baardzo dużo screenów, oraz widziałem cały tryb budowy, lecz ich tutaj nie opublikuje ze względu na kolejną akcję zwolenników dfójki. Poczekaj sobie do 11 września i jedź po tej serii dalej. @Ibis z resztą dla mnie też grafika idzie na drugi plan, ważna jest to żeby gra chodziła płynnie, po zapowiedziach EA jestem dobrej myśli. Grafika jest super zabawna, kolorowo, żywiej i ciekawiej, wyrazy twarzy są wręcz cudowne, pewnie przemyśleli co zrobili nie tak w trójce i z pewnością naprawią to w czwórce, idą w dobrym kierunku i tego im życzę. ______________________ Tryb budowania po prostu powala ![]() Nie będzie trzeba każdego okna oddzielnie wstawiać *.* ! http://vimeo.com/73781040# http://i.imgur.com/PpL87rBl.jpg Ostatnio edytowane przez Damian : 07.09.2013 - 12:26 |
![]() |
![]() |
#677 |
|
![]()
Mi w grafice tak naprawdę tylko włosy przeszkadzają (i liczę, że naprawdę coś w tym temacie się zmieni), no i martwi mnie jak zrobią zwierzaki (chociaż na nie pewnie poczekamy). Niech sobie będzie słodko i pastelowo, to akurat mnie nie uwiera jakoś szczególnie.
Też należę do ''dwójkowych'' graczy... jeszcze. Mimo wielu lat gry, własnego otoczenia, wszystkich dodatków i akcesoriów + pierdyliarda dodatków z neta i pewnego sentymentu, zaczęłam odczuwać braki niektórych rzeczy i planuję posłać dwójkę na emeryturę ![]() ![]() Teraz pozostaje pytanie, czy przestawić się na trójkę, czy poczekać na czwórkę ;> Nie mogę się doczekać nowych informacji <przebiera nogami z niecierpliwości>
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
|
![]()
Matko jak można się kłócić o grę, której nawet jeszcze nie wydano!?
![]() Co do komentowania niusów, to każdy ma do tego prawo i każdy może powiedzieć co mu się podoba, o ile nie wyśmiewa i nie obraża poglądów innych. Ja mogę powiedzieć, że z dotychczasowych niusów o czwórce, podoba mi się CAS i tryb budowy, nawet te emocje do pewnego stopnia, ale nie podoba mi się grafika i brak kreatora stylów, który uważam za "strzał w stopę" EA Games. Nie twierdzę ani, że gra będzie super, ani że będzie do bani, bo żadna seria Simsów nie jest ani super, ani do bani, tylko gdzieś pośrodku. Jakby wziąć wszystkie serie połączyć i wziąć z nich to co ogół graczy uważa za super, to byłaby to super gra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
|
![]()
Anie, ktoś by mógł spytać, jak w ogóle można się kłócić o taką pierdołę jak gra?
![]() Ja niestety nie miałam okazji zapoznać się osobiście z trójką. W moim otoczeniu już nikt nie gra, tylko się kurde zaręczają, hajtają i budują domy ![]() edit: Z początku, jak zobaczyłam CAS, to byłam przekonana, że przestawię się od razu na 4. Teraz niestety już taka pewna nie jestem ![]()
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
![]() |
![]() |
![]() |
#680 | |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Zgadam się z anie_1981, każda seria ma w sobie to coś i przedstawianie swoich racji poprzez wytykanie błędów poprzedniczkom jest... dziwne. Ja od 2-3 lat gram w trójkę, nie znaczy to jednak, że nigdy nie wracałam do jedynki. Grałam w nią bardzo często, bo ma wiele tego, czego trójce brakuje, no i nie powiem, że wspomnienia wracają. Z każdym dodatkiem to TS3, gra zaczęła mi się zawieszać, więc postanowiłam pograć w TS2, którą notabene jestem zachwycona, ale to swoją drogą.
Każdy ma swoje wymagania, niektórzy wolą różnorodność interakcji i urodę simów z TS2, a niektórzy otwarte otoczenie i bardziej rozbudowane opcje (między innymi) budowania z TS3, więc gadanie, która część jest lepsza jest moim zdaniem zbędna. A co do planowanego TS4, są tu pokazywane takie a nie inne zdjęcia, na których jest ukazany dany etap gry i my to komentujemy, bo co innego mamy komentować? Racja, że nie wiemy, jak tworzyć grę, nie odbiera nam to jednak prawa do oceniania dzieła, na które wielu z nas wyda za rok kasę. Wymagamy tego i owego, chcemy gruszek na wierzbie i nikt nam tego nie zabroni, pomarzyć można. Jak ktoś woli koła zamiast ośmiokątów, no to ok, niech woli i niech o tym pisze, skoro tego wymaga od gry. Ja tam się specjalnie grafiki też nie czepiam, no, może rzeczywiście trochę roślinność by mogli dopracować, ale jeśli gra ma działać lepiej i płynniej niż poprzedniczka, to cudów też się nie ma co spodziewać. Coś za coś. A co do tworzenia simów, to mam nadzieję, że po mieście nie zaczną chodzić monstra z mega szerokimi biodrami i wąziutkimi barkami, bo to by wyglądało komicznie. Ciekawa jestem, jak sobie z tym poradzą. Tryb budowania bardzo mi się podoba, jednak interfejs już znacznie mniej, ale to pewnie dlatego, że jestem tradycjonalistką i przyzwyczaiłam się do pasków z poprzednich wersji. A co do pewnej wypowiedzi, której nie rozumiem... Cytat:
![]() I czy gra będzie cudowna, czy beznadziejna będziemy mogli właściwie ocenić dopiero po premierze. Tyle ode mnie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości) | |
|
|