Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.06.2009, 09:49   #681
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Taida Zobacz post
1.A ja chciałam spytać, jak się buduje garaż? Trzeba go postawić przy drodze, jak w 2? Jak próbowałam go postawić to zauważyłam ze można to zrobić nawet na drogim końcu parceli…
Czy jest jakiś specjalny podjazd do garażu jak w 2, czy budujemy własny chodnik?
2. I jeszcze, ile pięter maksymalnie można postawić?
3.Nie mam jeszcze tej gry i nie zdążyłam się z nią zapoznać. Czy w jednym mieście można ulokować kilka własnych rodzin, żeby trochę zaplenić okolice? Bo coś pusto… A może simy same będą się wprowadzać po jakimś czasie…tak jak do akademika w simsach 2??
1. Garaż stawiasz gdzie chcesz. nie trzeba przy drodze. Podjazdu nie ma jest tylko do kupienia takie puste miejsce, jak je postawimy to go nie widać, ale wyznacza ono miejsce postawienia samochodu. Jest w trybie kupowania, chyba w dziale "ogród".
2. Nie pamiętam, ale chyba 5.
3. Możesz mieć rodzin tyle ile chcesz w jednym mieście. Simy ponoć umieją wprowadzać się same ze skrzynki rodzin, tak gdzieś czytałem, ale nie wiem. U mnie w okolicy pojawiła się rodzina Barkley, ale nie wiem, czy ona już była czy nie bo wcześniej jej nie widziałem, ale może to tylko przeoczenie.

Brzós - to zdjęcie ze skałami robiłem przy starej nieczynnej kopalni, ona jest gdzieś niedaleko domu Ćwirów. Szkoda tylko, że nie można z nią wejść w żadne interakcje Ale jest tam dużo skał. Fakt to miejsce przypomina trochę wejście do GD z Gothica
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.06.2009, 10:00   #682
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał cocos Zobacz post
Mam pytanie, jak zmienić styl np. całej podłogi lub tapety w pomieszczeniu ? mogę jedynie bawić się w zmiany z jednym kwadracikiem to dość męczące
A nie lepiej najpierw pobawić się w grze, posprawdzać wszystkie dostępne opcje, a dopiero w ostateczności zadawać pytania na forum?
Jeśli już zmienisz jeden kwadracik, to użyj zakraplacza i połóż takie kwadraciki na całej podłodze. Możesz też od razu stosować zmiany koloru na całej podłodze, zaznaczając opcję "zmień wszystkie podobne płytki", która jest pod opcją "zmień jedną płytkę" i które to opcje są bardzo widoczne w panelu trybu budowania.

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
Brzós - to zdjęcie ze skałami robiłem przy starej nieczynnej kopalni, ona jest gdzieś niedaleko domu Ćwirów. Szkoda tylko, że nie można z nią wejść w żadne interakcje Ale jest tam dużo skał. Fakt to miejsce przypomina trochę wejście do GD z Gothica
Znalazłam to miejsce To jest w Riverview i w środku widać święcące oczy jakiejś zapewne żarłocznej bestii
stare 10.06.2009, 10:03   #683
Levkoni

Irbis w ja to robiłem w Sunset Valley to widocznie w Riverwiev też jest. Ale w SV nie zauważyłem oczu Ale może też są. Szkoda, że się tam wejść nie da (przez zamkniętą kopalnię? hahaha)
stare 10.06.2009, 10:07   #684
Aron
Guest

A ja mam prosze państwa takie pytanko - gdzie dokładnie znajduje się folder z zapisaną grą bo chce zrobić sobie kopie na wypadek jakiegoś wypadku
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 10:08   #685
Levkoni

C=>Moje dokumenty=>Electronic Arts=>The Sims 3=>Saves

Też co jakiś czas robię kopie.
stare 10.06.2009, 12:35   #686
braven
Guest

Będąc majsterkowiczem co jakiś czas dostaję zadanie naprawy laptopa komuś:
"WEŹ LAPTOP I TAŚMĘ KLEJĄCĄ I SPRAWDŹ CZY UDA SIĘ GO NAPRAWIĆ"
Po naprawie nie mogę go oddać simowi, który zlecił zadanie (mając naprawiony laptop w ekwipunku). Pytanie: SKĄD WZIĄĆ TAŚMĘ KLEJĄCĄ? :/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 13:26   #687
szparaag
Guest

mam pytanie, czemu nie mogę kupić książek, które napisała moja simka? są tylko w bibliotece, a chcę je kupić bo mam za zadanie oddać trzy książki do ratusza a nie mam zielonego pojęcia jak je zdobyć !
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 13:51   #688
kubuss

Nie umiem kupić książki O.o W ogóle nie umiem się uczyć. Wiem że książki można w księgarni kupić ale jak ??
kubuss jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 13:54   #689
Rainbow
Guest

Klikasz na księgarni i dajesz "kupuj książki" <lol2>
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 13:58   #690
rm133
Guest

Arrow 3 pytanka

1. Czy gra mi pojdzie?

system:
microsoft windows xp
home editon
wersja 2002
dodatek service pack 3
komputer:

Intel(R)
Celeron(R) CPU 2.40ghz
2.40 ghz 1,25 gb ram

2. Czy można mieć kilka rodzin czy tylko jedną w danej okolicy?
3. O co chodzi w budowie domu są jakieś nowości?

noto zadałem 3 pytania i czekam na odpowiedzi soorry za błędy ale klawka szfankuje
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości)

Zasady Postowania