![]() |
#681 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#682 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
Tryb budowy na tym filmie za przeproszeniem ssie -_- wolalbym tradycyjny tryb 3... choc nie widac jak uzywa sie tego katalogu... mam nadzieje, ze toz mieni moje zdanie do tego.
![]() |
#683 | ||||
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Reputacja: 14
|
![]()
Damianie, wątpię, byś to ty był owym profesjonalnym informatykiem (możesz odczytać to jako sugestię, jakie mam o tobie zdanie w tym momencie; wprost tego nie napiszę, bo na forum obowiązują pewne normy), a jeśli masz na myśli producentów, to właśnie widzę, jak czytasz ze zrozumieniem (ach tak, przecież nie czytałeś... tylko w takim razie, skąd wiesz, o czym ja pisałem?). Ach, i znów słynne narzekanie na dwójkę w temacie o czwórce! Nie wiem, co ty się tak uczepiłeś tych "wielbicieli dfójki", ja nie widziałem, żeby ktokolwiek (zanim się odezwałeś) tutaj pisał o dwójce
![]() Szkoda, że masz taki pociąg do kłócenia się o coś, o czym nie masz pojęcia. Bo tym postem pokazałeś, że kompletnie nie wiesz, co napisałem i z góry założyłeś, że cała moja wypowiedź była jazdą po czwórce. Napisałem, co mi się podoba, co nie, co chciałbym zmienić. Gratuluję dobrego wychowania i szacunku dla innych. Nie masz szacunku do mnie, zatem na mój szacunek również nie masz co liczyć. Próbowałem być miły i rzeczowo wyjaśnić, w czym tkwi problem. Doprawdy, czytając te bezczelne wypowiedzi, na usta cisną mi się dwa słowa, z których godzi się przytoczyć tylko pierwsze: "ja". I jeszcze jedno: pozwól, że będę sobie komentował, co tylko będę chciał. Dopóki robię to zgodnie z regulaminem, nie masz prawa zabraniać mi pisania. Koniec mojej wrednej gadaniny. Anie, ja się w tym momencie nie kłócę o grę. Myślę, że może to być naprawdę świetna gra, ale równie dobrze może nie być, a pewna osoba tego nie rozumie. Ot i cały problem. Podobnie, jak Ty uważam, że każda gra ma w sobie coś innego. Mi najbardziej pasuje dwójka (która nie jest kanciasta, nie jest ze średniowiecza i wciąż ma naprawdę wiele do zaoferowania, ale jak widać, niektórzy nie mogą się z tym pogodzić), co nie znaczy, że każdy, kto gra w trójkę, czy jedynkę jest "be". Ja sam swego czasu grałem w trójkę, nawet zakupiłem dodatek Wymarzone Podróże. Ale doprawdy, nóż mi się otwiera w kieszeni, jak widzę taki ton wypowiedzi i kompletny brak szacunku dla rozmówców. Nie wiem, co niektórym ta nieszczęsna dwójka zrobiła, że trzeba w każdym poście wspomnieć, jaka to ona nie jest beznadziejna. Może, zamiast pisać w kółko, to ustawić sobie sygnaturę, nie trzeba się będzie męczyć z pisaniem tego samego tysiąc razy ![]() Wracając jednak do samej gry (jestem czujny, nie offtopuję), z tego, co dotychczas pokazano, nie pasują mi włosy, interfejs (mówcie co chcecie, ja wolę by był czytelni, aniżeli kompaktowy). Ta informacja o tym, że będzie można wybrać preferencje sima trochę mnie uspokoiła, bo tak jak niektórzy, obawiałem się, że czarny zawsze będzie smutny, a różowy romantyczny ![]() ![]() Kerbi, w tej wypowiedzi chyba właśnie chodzi o to, że na każdego sima dany przedmiot (np. kuchenka) będzie inaczej wpływał. Osobiście mam jeszcze nadzieję, że dodadzą możliwość uczynienia obiektu "neutralnym", tzn. obiekt nie będzie miał w pływu na nastrój. Bo trochę to głupie, żeby sim siadał na krześle i płakał, bo jest mu smutno, albo się cieszył, bo wesoło, albo nie powiem co, to jest w romantycznym nastroju ![]() Jeśli chodzi o wspomnienia, to bardzo podoba mi się takie rozwiązanie. W dwójce jak umarł członek rodziny to nawet jeśli był wrogiem, simowie mieli negatywne wspomnienie ![]() Z tą wielozadaniowością to w sumie nie wiem... Bo ona już w pewnym stopniu była w poprzednich dwóch częściach (rozmowa przy stole, czytanie książki w łóżku itd.), ale w sumie nie wiemy jeszcze, jakie będą możliwe interakcje. Im więcej, tym lepiej. O trybie budowy powiem tylko tyle, że to fajne rozwiązanie, ale powinno być opcjonalne. Nie wiem, czy będzie możliwość normalnego budowania, jeśli tak, to bardzo dobrze, jeśli nie - to kiepsko. Na temat CASu mogę powiedzieć tylko to, że zapowiada się wspaniale ![]() ![]() Czekam z niecierpliwością na nowe informacje :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
|
![]()
Też chciałabym się już pobawić CASem. A oprócz takich rzeczy jak animacje, interakcje itd. to z chęcią pooglądałabym dokładniej wszystkie trzy otoczenia i jestem ciekawa nowych rodzin, ich historii i takich tam. Niby zawsze bawię się głównie swoimi simami i układam im życie według własnego scenariusza, ale i tak chciałabym już zapoznać się z tym, co wymyślili twórcy gry. Niestety na to pewnie będę musiała poczekać do premiery.
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
![]() |
![]() |
![]() |
#686 | ||
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Kerbi : 07.09.2013 - 16:15 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Ja jeszcze od siebie dodam, że powinieneś Damian mimo wszystko jeszcze raz sprawdzić, co dokładnie oznacza faza pre-alpha.
Cytat:
No i na koniec powiem, że to bardzo fajnie, że ci się podoba gra w takiej formie, jakiej jest, ale zupełnie nie rozumiem po co się wykłócać z każdym, kto ma odmienne zdanie. Nie kojarzę, żeby temat się nazywał "lizanie dupy EA", czy "zachwyty nad The Sims 4", a więc negatywne oceny są tu z całą pewnością dozwolone. Ostatnio edytowane przez Caesum : 07.09.2013 - 16:32 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Guest
|
![]()
Pragnę zaznaczyć iż tutaj nikogo nie mam na celu obrazić ale nie podoba mi się to że w tym dziale rozmawiamy ciągle o przeszłości "komentarze do newsów" a "dyskusja ogólna o grze" to dwa różne tematy.
@Mroczny ja tylko krytykuje a zabronienie pisania to także dwie różne sprawy. Pozdrawiam i zapraszam do czytania nowego newsa ![]() Ostatnio edytowane przez Damian : 07.09.2013 - 16:50 |
![]() |
![]() |
#689 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Jakoś nie pamiętam, byś swoje zaczepne komentarze uzasadniał kiedykolwiek chęcią utrzymania porządku na forum. Pod newsy składają się również screeny z gry, a więc nie widzę też powodu, dla których nie miałyby zostać poddane ocenie w tym a nie innym temacie.
![]() No ale widzę, że wyniosłeś się z forum, więc szerokiej drogi! ![]() Ostatnio edytowane przez Caesum : 07.09.2013 - 17:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
|
![]()
Nie rozumiem, dlaczego depresja czyni sima lepszym pisarzem
![]()
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości) | |
|
|