Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.09.2013, 13:53   #681
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Agor-ia Zobacz post
W moim otoczeniu już nikt nie gra, tylko się kurde zaręczają, hajtają i budują domy
No w moim też właśnie (takie Simsy, tyle, że w realu ), dlatego nie będę miała możliwości obejrzenia czwórki osobiście. Jedyna kumpela która też w to grała, się wzięła i hajtnęła i teraz ma dwójkę dzieciaków i za grosz czasu dla siebie. Także będą mi musiały wystarczyć komentarze, recenzje i gameplaye na youtubcu. A zresztą, to i tak byłoby mi szkoda kasy na zaczynanie kolejnej serii. Może gdybym nie miała miała trójki to bym kupiła czwórkę, ale o tym to za wcześnie mówić. Za mało wiemy, a i to co wiemy podoba mi się tylko w połowie
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.09.2013, 14:27   #682
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

Tryb budowy na tym filmie za przeproszeniem ssie -_- wolalbym tradycyjny tryb 3... choc nie widac jak uzywa sie tego katalogu... mam nadzieje, ze toz mieni moje zdanie do tego.
stare 07.09.2013, 15:21   #683
Kerbi

Cytat:
Wielozadaniowość: Simowie będą mogli, między innymi, oglądać TV podczas jedzenia lub też opowiadać anegdotki przy stole podczas obiadu. Co więcej, będzie można pokierować Simami tak, że pokłócą się podczas zmywania naczyń.
Myślę, że wielozadaniowość to jedna z najmocniejszych cech czwórki, o której na razie wiadomo. Nie powiem, żeby mi brakowało tego w poprzednich częściach, ale jak już się tym pobawię, to pewnie zacznie.
Cytat:
z kolei Simowie w romantycznym nastroju będą mogli zabawić się pod prysznicem.
Woohoo! Podoba mi się to - teraz będzie trzeba się trochę postarać, aby stworzyć odpowiedni nastrój i "rozpalić" sima
Cytat:
Gracze będą mieli większą kontrolę nad wspomnieniami swoich Simów: tym razem to my będziemy mogli zdecydować, jakie znaczenie pod względem emocjonalnym będzie miało dla Sima dane wydarzenie i w rezultacie jak zareaguje, gdy będzie je wspominać.
Kolejny duży plus. Czasami celowo mój sim się z kimś kłócił albo rozwodził, ale mimo tego beczał po takich wydarzeniach Nareszcie koniec z tym (chyba).
Cytat:
Okazuje się, że wpływ obiektów na emocje Sima to bardziej złożony proces niż mogło nam się wydawać. Jak tłumaczy Rachel Franklin: "Nie będziesz myślał sobie 'Kurczę, tak bardzo chciałbym tę nową kuchenkę - ale to Smutna Kuchenka!' To bardziej selekcyjny proces."
Niezbyt rozumiem tę wypowiedź Rachel...
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.09.2013, 15:46   #684
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Damianie, wątpię, byś to ty był owym profesjonalnym informatykiem (możesz odczytać to jako sugestię, jakie mam o tobie zdanie w tym momencie; wprost tego nie napiszę, bo na forum obowiązują pewne normy), a jeśli masz na myśli producentów, to właśnie widzę, jak czytasz ze zrozumieniem (ach tak, przecież nie czytałeś... tylko w takim razie, skąd wiesz, o czym ja pisałem?). Ach, i znów słynne narzekanie na dwójkę w temacie o czwórce! Nie wiem, co ty się tak uczepiłeś tych "wielbicieli dfójki", ja nie widziałem, żeby ktokolwiek (zanim się odezwałeś) tutaj pisał o dwójce Jesteś strasznie przewrażliwiony na jej punkcie, nie wiem, jakaś trauma z dzieciństwa?
Szkoda, że masz taki pociąg do kłócenia się o coś, o czym nie masz pojęcia. Bo tym postem pokazałeś, że kompletnie nie wiesz, co napisałem i z góry założyłeś, że cała moja wypowiedź była jazdą po czwórce. Napisałem, co mi się podoba, co nie, co chciałbym zmienić. Gratuluję dobrego wychowania i szacunku dla innych. Nie masz szacunku do mnie, zatem na mój szacunek również nie masz co liczyć. Próbowałem być miły i rzeczowo wyjaśnić, w czym tkwi problem. Doprawdy, czytając te bezczelne wypowiedzi, na usta cisną mi się dwa słowa, z których godzi się przytoczyć tylko pierwsze: "ja". I jeszcze jedno: pozwól, że będę sobie komentował, co tylko będę chciał. Dopóki robię to zgodnie z regulaminem, nie masz prawa zabraniać mi pisania. Koniec mojej wrednej gadaniny.

Anie, ja się w tym momencie nie kłócę o grę. Myślę, że może to być naprawdę świetna gra, ale równie dobrze może nie być, a pewna osoba tego nie rozumie. Ot i cały problem.

Podobnie, jak Ty uważam, że każda gra ma w sobie coś innego. Mi najbardziej pasuje dwójka (która nie jest kanciasta, nie jest ze średniowiecza i wciąż ma naprawdę wiele do zaoferowania, ale jak widać, niektórzy nie mogą się z tym pogodzić), co nie znaczy, że każdy, kto gra w trójkę, czy jedynkę jest "be". Ja sam swego czasu grałem w trójkę, nawet zakupiłem dodatek Wymarzone Podróże. Ale doprawdy, nóż mi się otwiera w kieszeni, jak widzę taki ton wypowiedzi i kompletny brak szacunku dla rozmówców. Nie wiem, co niektórym ta nieszczęsna dwójka zrobiła, że trzeba w każdym poście wspomnieć, jaka to ona nie jest beznadziejna. Może, zamiast pisać w kółko, to ustawić sobie sygnaturę, nie trzeba się będzie męczyć z pisaniem tego samego tysiąc razy

Wracając jednak do samej gry (jestem czujny, nie offtopuję), z tego, co dotychczas pokazano, nie pasują mi włosy, interfejs (mówcie co chcecie, ja wolę by był czytelni, aniżeli kompaktowy). Ta informacja o tym, że będzie można wybrać preferencje sima trochę mnie uspokoiła, bo tak jak niektórzy, obawiałem się, że czarny zawsze będzie smutny, a różowy romantyczny Wygląda na to, że tak nie będzie i chwała twórcom za to. Czekam na ujawnienie tych hucznie zapowiadanych animacji (po tym chyba mogę oczekiwać więcej, skoro już tyle wcześniej nas nakręcają ).
Kerbi, w tej wypowiedzi chyba właśnie chodzi o to, że na każdego sima dany przedmiot (np. kuchenka) będzie inaczej wpływał. Osobiście mam jeszcze nadzieję, że dodadzą możliwość uczynienia obiektu "neutralnym", tzn. obiekt nie będzie miał w pływu na nastrój. Bo trochę to głupie, żeby sim siadał na krześle i płakał, bo jest mu smutno, albo się cieszył, bo wesoło, albo nie powiem co, to jest w romantycznym nastroju
Jeśli chodzi o wspomnienia, to bardzo podoba mi się takie rozwiązanie. W dwójce jak umarł członek rodziny to nawet jeśli był wrogiem, simowie mieli negatywne wspomnienie
Z tą wielozadaniowością to w sumie nie wiem... Bo ona już w pewnym stopniu była w poprzednich dwóch częściach (rozmowa przy stole, czytanie książki w łóżku itd.), ale w sumie nie wiemy jeszcze, jakie będą możliwe interakcje. Im więcej, tym lepiej.
O trybie budowy powiem tylko tyle, że to fajne rozwiązanie, ale powinno być opcjonalne. Nie wiem, czy będzie możliwość normalnego budowania, jeśli tak, to bardzo dobrze, jeśli nie - to kiepsko.
Na temat CASu mogę powiedzieć tylko to, że zapowiada się wspaniale Tego chyba najbardziej nie mogę się doczekać
Czekam z niecierpliwością na nowe informacje :>
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.09.2013, 16:09   #685
Agor-ia

Też chciałabym się już pobawić CASem. A oprócz takich rzeczy jak animacje, interakcje itd. to z chęcią pooglądałabym dokładniej wszystkie trzy otoczenia i jestem ciekawa nowych rodzin, ich historii i takich tam. Niby zawsze bawię się głównie swoimi simami i układam im życie według własnego scenariusza, ale i tak chciałabym już zapoznać się z tym, co wymyślili twórcy gry. Niestety na to pewnie będę musiała poczekać do premiery.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.09.2013, 16:12   #686
Kerbi

Cytat:
Napisał Mroczny Pan Skromności Zobacz post
Kerbi, w tej wypowiedzi chyba właśnie chodzi o to, że na każdego sima dany przedmiot (np. kuchenka) będzie inaczej wpływał. Osobiście mam jeszcze nadzieję, że dodadzą możliwość uczynienia obiektu "neutralnym", tzn. obiekt nie będzie miał w pływu na nastrój. Bo trochę to głupie, żeby sim siadał na krześle i płakał, bo jest mu smutno, albo się cieszył, bo wesoło, albo nie powiem co, to jest w romantycznym nastroju
Ach, czyli to miała na myśli. Ja uważam, że na początku wszystkie obiekty będą domyślnie jako "neutralne", a dopiero później będą mogły mieć jakieś znaczenie dla sima. Np. mój sim gotuje na kuchence, która ciągle przypala jedzenie, więc nienawidzi tej kuchenki. Ale jeśli będzie na niej gotował łatwo i przyjemnie przez długi czas, to się do niej "przywiąże" i będzie mu smutno, gdy ona np. się spali. Tak to widzę
Cytat:
Napisał Mroczny Pan Skromności Zobacz post
Z tą wielozadaniowością to w sumie nie wiem... Bo ona już w pewnym stopniu była w poprzednich dwóch częściach (rozmowa przy stole, czytanie książki w łóżku itd.), ale w sumie nie wiemy jeszcze, jakie będą możliwe interakcje. Im więcej, tym lepiej.
W poprzednich trzech częściach, dokładniej mówiąc Ale co to za wielozadaniowość, skoro sim tylko stoi/siedzi/leży i wykonuje przy tym jakąś jedną prostą czynność. Prawdziwą wielozadaniowością jest właśnie np. flirtowanie z innym simem podczas biegu na bieżni, kłótnia przy zmywaniu naczyń albo rozmowa telefoniczna podczas kąpieli i czytania książki. Tutaj faktycznie mamy kilka czynności wykonywanych jednocześnie, a nie wykonywanie jednej, tylko w innej pozie niż stojącej

Ostatnio edytowane przez Kerbi : 07.09.2013 - 16:15
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.09.2013, 16:14   #687
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Ja jeszcze od siebie dodam, że powinieneś Damian mimo wszystko jeszcze raz sprawdzić, co dokładnie oznacza faza pre-alpha.

Cytat:
wersja robocza (pre-alpha) – dostępna zazwyczaj tylko dla twórców programu w postaci repozytorium kodu źródłowego (np. CVS, SVN), kiedy implementowany jest algorytm programu, tworzony jest interfejs i dodawane są nowe funkcje
A więc jest to faza, która następuje PO zdefiniowaniu jak gra ma wyglądać i jaki powinna mieć gameplay. Podczas fazy pre-alpha gra powinna już oferować namiastkę tego, co ujrzymy w wersji finalnej. Twierdzenie, że grafika może się zmienić jest nadzieją głupiego. Jasne, detale mogą ulec poprawie(jak i pogorszeniu, patrz: Prince of Persia: Sands of Time), ale gruszek na wierzbie nie można się spodziewać, a niestety gra jest ohydna od samych podstaw. Oczywiście są gry, które zmieniają całą szatę graficzną, jednakże są to przeważnie gry o długim, wątpliwym procesie produkcji(The Witcher), które często trafiają w tzw. development hell(Duke Nukem Forever) lub gry, które zostały całkowicie przepisane(Resident Evil 2 i 4). To też nie są czasy PSX/PS2, kiedy napisanie na nowo gry w środku jej tworzenia nie zajmowało tyle czasu. The Sims 4 zostanie wydane w 2014 roku, więc z pewnością drastycznych zmian w grafice nie zobaczymy. Więc proszę, nie ******* mi tu, że gra jest w fazie pre-alpha i że się zmieni, bo to gówno prawda. Akurat grafika jest tu jednym z aspektów gry, które już teraz można komentować. The Sims 2 już podczas pierwszych screenów z gameplayu pokazywało pretty much finalną wersję grafiki, jedynie lepszą.

No i na koniec powiem, że to bardzo fajnie, że ci się podoba gra w takiej formie, jakiej jest, ale zupełnie nie rozumiem po co się wykłócać z każdym, kto ma odmienne zdanie. Nie kojarzę, żeby temat się nazywał "lizanie dupy EA", czy "zachwyty nad The Sims 4", a więc negatywne oceny są tu z całą pewnością dozwolone.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 07.09.2013 - 16:32
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.09.2013, 16:47   #688
Damian
Guest

Pragnę zaznaczyć iż tutaj nikogo nie mam na celu obrazić ale nie podoba mi się to że w tym dziale rozmawiamy ciągle o przeszłości "komentarze do newsów" a "dyskusja ogólna o grze" to dwa różne tematy.
@Mroczny ja tylko krytykuje a zabronienie pisania to także dwie różne sprawy.

Pozdrawiam i zapraszam do czytania nowego newsa

Ostatnio edytowane przez Damian : 07.09.2013 - 16:50
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.09.2013, 17:02   #689
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Jakoś nie pamiętam, byś swoje zaczepne komentarze uzasadniał kiedykolwiek chęcią utrzymania porządku na forum. Pod newsy składają się również screeny z gry, a więc nie widzę też powodu, dla których nie miałyby zostać poddane ocenie w tym a nie innym temacie.

No ale widzę, że wyniosłeś się z forum, więc szerokiej drogi!

Ostatnio edytowane przez Caesum : 07.09.2013 - 17:05
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.09.2013, 17:20   #690
Agor-ia

Nie rozumiem, dlaczego depresja czyni sima lepszym pisarzem Jak dla mnie na pisarstwo powinien wpływać nastrój ''zainspirowany'', tak samo jak w przypadku malarstwa.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości)

Zasady Postowania