![]() |
#62 |
Guest
|
![]()
Słuchajcie Ja z moją drugą połówką namęczyliśmy się nad budową domu na parceli publicznej. Wybudowaliśmy tam sklepy, sauny, siłownie, fryzjera itd. Wpisaliśmy "changeLotZoning apartmentbase" (uwaga duże litery mają znaczenie!) i wyszliśmy do okolicy zgodnie z poradami na forum. Wszystko ładnie ślicznie. Jest kwadratowy domek nad parcelą - myślę YES! UDAŁO SIĘ! Chwilę potem daje na sima wprowadzam go i on tam jest, lecz po załadowaniu miejsca pojawiają się tylko tryby Meblowania i Budowania. Niema natomiast trybu Sima (ten pierwszy z postura sima na niebieskim tle). Teraz będę prubować zmienić parcele kodem "changeLotZoning residential" i potem użyje znów kodu "changeLotZoning apartemtbase" i powiem wam czy to da rade.. Staram się zrobić na jednej parceli 4 rodziny i sklepy żeby nie tracić czasu na dojazdy do innych parceli. Jeśli się mi uda to będzie dla mnie przełom w grze The Sims 2
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Guest
|
![]()
Nie nie to nie tak
Pierw wybierasz parcelę na której chcesz wybudować sklep czyli tą społeczeństwo a na koniec budowy wpisujesz changeLotZoning residential i już i działać i zbijać kasę ![]() changeLotZoning apartmentbase na apartament/blok kto jak woli a w apartamencie/bloku nie można mieć sklepu |
![]() |
#64 |
Guest
|
![]()
No właśnie. Napisze tylko dla początkujących że aby móc grać wogóle jako "w bloku" trzeba zacząć budować na parceli mieszkalnej a potem wpisać kod "changeLotZoning apartmentbase" i można normalnie śmigać w grze. Natomiast nie można grać jeśli zacznie się budować na parceli publicznej i po wpisaniu kodu co prawda pojawi się ikonka z "blokowiskiem" ale po wrzuceniu tam sima okazuje się że można sobie tylko kupować meble i malować ściany a nie można wogóle grać! To tak żeby nikt nie tracił czasu tak jak Ja
![]() |
![]() |
#65 |
Guest
|
![]()
Ok a jeżeli mam taki problem , że gdy chcę wprowadzić simów do mojego bloku pojawia mi się komunikat , że nie ma w nim mieszkań ! sprawdziłam wszystko , drzwi, połączenia ścian czy czegoś nie brakuje ale wszystko jest. Kod wpisałam prawidłowo bo po wyjściu z praceli pojawiła się nad moim blokiem odpowiednia ikonka. Budowałam na praceli mieszkalnej więc wszystko powinno być dobrze...więc dlaczego nie mogę sie tam wprowadzić ?!
|
![]() |
#66 |
Reputacja: 15
|
![]()
Ale musisz mieć odpowiednie drzwi, tzn. te z od razu taką wycieraczką przed nimi.
a może wszystkie mieszkania są już zajęte?
#67 |
Guest
|
![]()
właśnie wszystkie drzwi wejściowe do mieszkań to są te z wycieraczką. Zwykłe drzwi są tylko wejściowe do bloku (dokładnie te w stylu gregoriańskim). A problem tkwi w tym , że pomiędzy dwoma blokami mieszkalnymi wybudowałam 3, w którym mają być pomieszczenia wspólne... wkleiłabym zdjęcie, ale coś mi nie wychodzi ...może te pomieszczenia wspólne mają mieć jakieś odpowiednie drzwi ??
|
![]() |
#68 |
Reputacja: 15
|
![]()
A, coś w stylu takich pomieszczeń gospodarczych, dodatkowych pokoi, piwnic, skłądzików, tak? Więc o ile dobrze mi wiadomo nie da się zrobić takiego czegoś.
Jedynie przez połączenie tego mieszkania przejściem, do tego drugiego pomieszczenia. Mam nadzieję, że choć nie pomogłem rozwiązać problemu, mój cenny czas na pisanie tego posta nie został stracony na marna. Pozdrawiam! ![]()
#69 |
Guest
|
![]()
dzięki Ci ślicznie za poświęcenie czasu...będę coś kombinować
![]() |
![]() |
#70 |
Guest
|
![]()
Hej...
Mam pytanie jezeli mam wstawione elementy szklarni do mieszkania z cztery pory roku czy moge przekszatlic je na apartament z osiedlowego zycia za pomoca kodu czy wszedzie musza byc sciany?? Bardzo prosze o pomoc..... |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|