Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.10.2008, 11:48   #1
legolas
Guest

Domyślnie Odp: Wiedźma - Szukałem !

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46419 Czytamy,czytamy
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.10.2008, 12:06   #2
LadY BiRd =)
Guest

Jak ja chce żeby moj sim stał się wiedźmą to w otoczeniu wpisuję kod boolProp TestingCheatsEnabled true , wchodzę do rodziny sima i z shiftem klikam na skrzynkę i szukam opcji Good Witch lub Bad Witch czy jakoś tak. Wtedy (nie ważne czy jest dzień czy noc) przyjdzie wybrana wiedźma. Można spróbować tradycyjnych metod ale to będzie trochę trwało, więc klikamy na nią z shiftem i wybieramy opcję MAKE SELECTABLE. Wchodzimy w jej pasek kontaktów i podnosimy myszką wszystkie wskaźniki znajomości z danym simem (noo, wcześniej musi go moznać). Z naszym simem robimy to samo. Teraz ponownie wybieramy wiedźmę i rzucamy na naszego sima to zaklęcie przemieniające. Wiedźmę naczelną kasujemy opcją (z shiftem) MAKE UNSELECTABLE i żegnamy się z nią. Gotowe Mam nadzieję że zrozumiałe... xD
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.10.2008, 13:21   #3
Woltuwa

Reputacja: 10

Poszukaj na parcelach hobbystycznych Ja ostatnio znalazłem tam aż dwie!!
Woltuwa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.11.2008, 09:06   #4
mibo
Guest

Domyślnie Odp: Wiedźmy!

Ja poszłam na łatwiznę i wprowadziłam 3 babki do tych serduco no i te 2 były złe a 1 dobra jedna zła zaczeła się uczyc magi neutralnej i sie neutralna zrobiła. Tą dobrą poleciałam do zamku ciemności i dałam naucz mnie sztuki ciemnoscxi (czy jakoś tam) no i nagle się stała z miłej wiedzmy straszne złą a tą złą pojechałam do zamku swiatła i jest teraz bardzo dobrą obydwie miały od razu zrobiony charakter na najwyszy. Problem tylko polega na tym bo ja nie wiem jak tej neutralnej charakter zobic;(
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.11.2008, 18:15   #5
ultraviolence

Domyślnie Odp: Wiedźmy!

Wiedźma neutralna nie będzie miała, jak Ty to ujęłaś, "charakteru". Na tym właśnie polega jej neutralność - nie jest ani dobra, ani zła. Pewnie zauważyłaś, że pomiędzy paskiem charakteru dobrego a złego widnieje kropka. Właśnie ona określa neutralność Twojej wiedźmy.
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.11.2008, 14:45   #6
Córka jacka
Guest

Post Czrownica

Chce bardzo zmienić mojego sima szybko w czarownice.Bardzo szybko.Próbuje wszystkie sposoby ale one nie są szybkie.Musi działać w 100%.Proszę o pomoc.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.11.2008, 14:57   #7
zelkam

Domyślnie Odp: Czrownica

No więc tak. Wpisujesz przy wyborze otoczenia kod: "boolProp testingCheatsEnabled true". Wchodzisz do domu, gdzie mieszka sim, który ma zostać zamieniony w czarownika/czarownicę. następnie przytrzymujesz klawisz Shift i dalej przytrzymując klikasz na skrzynkę pocztową. Jest tam opcja make NPC...ale są teraz dwie takie opcje. Więc wybierasz tą, gdzie są tylko 2 opcje; god witch i bad witch. Wybierasz, którą wiedźmę chcesz przywołać. God- dobra, bad-zła. Gdy już pojawi sie wiedźma, klikasz na nią z wciśniętym Shift-em i na ostatniej "stronie" opcji jest opcja "make my sim contact" wybierasz ją, wtedy twoje stosunki z wiedźmą się poprawią, robisz taki kilka razy, aż do momentu, gdy na wiedźmie pojawi sie opcja; "naucz mnie sztuki światła/ciemości.
Wtedy czarownica zamienia twojego sima w czarownika.
zelkam jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.11.2008, 16:57   #8
Córka jacka
Guest

U mnie tego nie ma.Umiem tylko ją przemienić w zła na początku ale potem zmieniam ją na lepszą.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.11.2008, 17:08   #9
Callineck
Guest

Nie wiem czy działa, bo sama niedawno znalazłam
http://nene.modthesims2.com/download.php?t=305916 - dobra czarownica
http://nene.modthesims2.com/download.php?t=305553 - zła czarownica
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.11.2008, 11:18   #10
Córka jacka
Guest

To nie działa ;(
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania