Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Dużo neta-za czy przeciw?
Za! 32 61.54%
Przeciw! 20 38.46%
Głosujących: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.08.2011, 17:44   #1
Fisia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Przesyt Dodatków z neta-za czy przeciw?

Dokładnie. Ja używam do ściągania najfajniejszych stron (tzn. kiedy ma się duży wybór ), ale mam małe wymagania: to coś musi być ładne i musi mieścić się w normalnym rozmiarze. No a co do skinów... Na lianasims wszystkie Simki mają fajne fryzury, ale na tamtej stronie ich nie ma, tylko ciuchy i dodatki. Więc chciałam być sprytna i ściągnęłam całe simki z najładniejszymi włosami... xd Oczywiście, włosy nie działały, ale teraz mam duuuży wybór w skinach. Niektóre są bardzo błyszczące (no, znaczy lśniące, przeciwieństwo matowego?). A według mnie najlepsze włosy są na raonsims.com. Niektóre, a właściwie te najładniejsze są płatne, ale połowa tego to darmowe. Poza tym, ładne są też na xmsims.com, ale na dalszych stronach jest dużo takich japońskich, nie wiem po co tyle tego.
Za to NIGDY nie ściągałam i nie zamierzam ściągać z thesimsresource.com !! Jak dopiero zaczynałam pisać posty, z ciekawości weszłam w stronę z sygnaturki Liv (tak tak, ciekawość to pierwszy stopień do piekła... Ale kto by się tym przejmował? xd). No i, właśnie sobie uświadomiłam jaki ten admin musi być paskudny :/ Ale w sumie też bym chciała taki domek... xD Więc, może całość: strony godne mojego odwiedzenia xd (tak tak, mam duże ego xd):
-oczywiście modthesims.info!
-lianasims2.net
-justsims2.ru
-xmsims.com
-raonsims.com
-i jeszcze, nie pamiętam końcówki, ale coś peggyzone... No, w każdym razie dużo rzeczy z modthesims potrzebuje meshy z tej strony. Niedawno zaczęłam ściągać.
No i jeszcze pojedyncze pitu pitu z różnych stron, których nie zapamiętuję adresów.
Na przykład insimenatora nie ma na modthesims, chyba że nie szukałam. Albo właśnie wchodzę w linki z różnych blogów, chociaż nie jest to zbyt bezpieczne

Ostatnio edytowane przez Fisia : 07.08.2011 - 17:47
Fisia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.08.2011, 18:16   #2
Savigge
Guest

Mam gigowaty downloads (głównie fryzy, ubrania i trochę mniej rzeczy) bo aż 10,5 GB.
Jestem oczywiście za - urozmaicają grę i dodają realizm.
Widzę że niektórzy podają stronki, ja też podam.
- lianasims2.net (ok. 600 plików)
- sims2design (ok. 280 plików)
- mts (ok. 150 plików)
- simplystyling (ok... 5 plików xdd)
- parsimonious (ok. 400 plików)
- inne (hacki/mody - ok 10 plików.)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2011, 18:23   #3
hare_krishna

Przesyt nigdy nie jest dobry Ogólnie to jestem przeciw dodatkom z neta ale HolySimoly...
stare 08.08.2011, 18:31   #4
muffindance

A mnie jak sie cos spodoba to pobieram, najwiecej mam ciuchow, pozniej fryzur a najmniej obiektow Wole te maxisowe Przepychu nie lubie, a jak juz mam cois sciagnac to zastanawiam sie tysiac piecset razy ;ddd
stare 08.08.2011, 20:33   #5
Candle

Jestem przeciw. dodatki z netu oddalają ten klimat dwójki. to już nie ta sama gra. Simy może faktycznie są ładniejsze z nowymi fryzurami, ale simy z samego maxisu są moim zdaniem jeszcze ładniejsze . Sama próbowałam grać z dodatkami, pograłam trochę i popsuł mi się komputer, a zainstalowana na powrót gra nie zobaczyła ani jednego dodatku internetowego i nie zobaczy .
a przesyt jest okropny. kilka - rozumiem, ale ogrom ?
stare 18.09.2011, 12:29   #6
Avie
Guest

Dodatki z netu? Czemu nie! Ale wszystko z umiarem. Aktualnie mam 96MB na Downloadzie i więcej nie potrzebuję. Są tam głównie fajne meble i dodatki, bo uwielbiam robić domki w Simsach. Wychodzą jak wychodzą, ale ile przy tym jest zabawy. Poza tym jest tam też "kilka" MB fryzur i ubrań, głównie dla simek. Pobieram tylko to, co mi się bardzo spodoba i co mi się faktycznie może kiedyś przydać. Z kilkowa GB dodatków i moim kompem, gra ładowałaby mi się przez 10 min. Nie można przesadzać z dodatkami, bo ta gra i tak, bez nich, jest wspaniała. A zbyt realistyczna być nie może, bo obawiam się, że wreszcie zgubię granicę między grą, a realem... Cóż, maniacy tak mają.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.09.2011, 13:19   #7
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51

Aktualnie nie wyobrażam sobie swojej gry bez dodatków z internetu. Po prostu, brak mi niektórych rzeczy. Mój Downloads ma dokładnie 2,72 GB, i stale się powiększa. Większość to rzeczy z livejournali i stron typu MTS/GoS/BPS, bo tam po prostu są najlepsze. Nie ściągam byle czego.
Gra ładuje się długo, ale sama rozgrywka działa znakomicie, mimo, że praktycznie wszystko na parceli to rzeczy z internetu.

Meryam jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.11.2011, 10:28   #8
simka334player

Ja ez lubie dodatki. Nawet lubie samo ściaganie i wgrywanie do downloadsów. ten folder zbliża sie do 2,5 G. Potem usuwan to co w grze mi sie nie podoba. Nawet robienie porzadków w downloadsach jest dla mnie fajne.
Tak bez dodatków gra byłaby uboga. Np, te templates, ze strony Modthe sims, ktore poleciła mi Liv są super. Czy wymiana oczu maxisa na inne. O cerach i siknach nie wspomnę.
Uwielbiam nowe meble i ciuchy. Po prostu lubie wgrywać nowe elementy do gry.
A co do stron....
tak naturalnie te wszystkie ktore sa wymienione Modthesims, liana, lubie też allabout style i parsimoniousa. No i lubie TSR. I wcale sie tego nie wstydzę.
Poznałam tam pare ciekawych ludzi, ktorzy uploadują swoje dzieła. Np. pani po 50 ktora lubi robić ściany i podłogi, dawna nauczycielka plastyki ze Stanów.
A rzeczy tam są prześliczne.
Wiem że Liv jest przeciwna tej stronie i moja ulubiona fakepees7 z MTS też, ale ja nadal z TSR korzystam.
stare 03.12.2011, 11:44   #9
Lotos26
Guest

Ja szczerze jestem sceptyczna do ściągania z netu ale mam za to płytke z jakiejś gazety (Komputer świat?) i stamtąd sobie wgrywam. Multum tego do dzisiaj nie przejrzałam wszystkich, ale z tego co piszecie to chyba zacznę wchodzić na te stronki Te wszystkie rzeczy z maxisa naprawdę się nudzą... a zwłaszcza jak się lubi (jak ja ) tworzyć co chwile nowe rodziny i meblowac dom...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.12.2011, 06:15   #10
Meona

Ja lubię mieć duużo dodatków z neta.. takie fajne simy wychodzą czasami.. oraz domy

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania