|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
yhh Ilona ja tak wczoraj miałam że nie mogłam zapisać gry po błąd 12 znowu mi wyskoczył normalnie! Zła jestem!
|
![]() |
#2 |
|
![]()
No pięknie, zepsułam sobie zapis. Chyba dlatego, że zaktualizowałam grę, nie wyjąwszy wcześniej modów... Mam w nim problem ze zmianą aktywnej rodziny, a gdy już jestem w któreś rodzinie, nie mogę wybrać jednego Sima, bo zaznacza mi się każdy, na którego kliknę - no wiecie, aktywny Sim ma swój kwadracik otoczony białą ramką, a ja mam tą ramką otoczonych wszystkich
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]() Cytat:
Moim zdaniem to nie popsułaś aktualizacją z modami, tylko po prostu gra jest zpiep... znaczy zsolona ![]() Annie mniej więcej podała rozwiązanie, jednak muszę Cię rozczarować, bo errortrap czasami działa na ten błąd, a czasami nie. Ja tak dwa dni straciłam na odzyskanie zapisu i w końcu jakimś cudem udało mi się wejść do "miasta" - spakować dom z rodzinką i przenieść do innego zapisu. A swoją drogą ciekawi mnie co zrobiłaś chwilę wcześniej? Rodzice byli na wakacjach? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
możesz spróbować. mogłoby pomóc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
nmin, spróbuj z NRaas ErrorTrap. Nie znam tego moda, ale podobno bywa pomocny, przydałby się też Overwatch. Jeśli masz NRaas MC, to może spróbuj klikania na komputer, a następnie Miasto\resetuj wszystko. Najlepiej byłoby od tego zacząć, ale jeśli nie da się wybrać Sima, to może być problem z użyciem opcji moda. Może dałoby się chociaż na chwilę uaktywnić jednego z Simów z kodem resetsim, a później kazać mu resetować obiekty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Bardzo przepraszam jeśli był taki temat.
Ostatnio postabowiłam wrócić do mojej starej rodzinki jeszcze przed zainstalowania "Pokoleń". (Jest to oddzielny zapis, nie zmiana aktywnej rodziny). No i w Chinach zaczęło mi się robić tak jak w temacie "Problemy z grafiką", czas i simy się zatrzymują- listki nie. Ale trudno, ale ostatnio zaczęło się robić jeszcze gorzej. Jak wczytuję tą rodzinkę (tylko tą, bo inne śmiagają jak marzenie i nawet się nie zacinają) to po lewej stronie w okienkach są dwa, trzy simy z całej rodzinki. Reszta okienek jest pusta. Jak się wciśnie te okienko, to nad zegarem gdzie powinien tkwić wizerunek wybranego sima, też jest pusto. Ale w samej grze- simy są, ale moi (ci którzy są w okienach i którymi mogę coś robić) nie mogą zrobić z nimi żadnych interakcji. Swoją drogą tych znikniętych nie ma też w drzewie genaologicznym: ![]() I nie, jak się poczeka to się nie załadowują. Jak wyprowadziłam się jedną simką gra przestała się zacinać, ale jak zaprosiłam jednego chińczyka do domu to jak kazałam simce zrobić z nim jakąś interakcję to w chwili gdy nad głowami powinien pojawić się ludzik z plusikiem lub minusikiem, który powie czy to wpłynęło dobrze na ich znajomość czy źle, ona pojawia się z metr od niego, jakby interakcji nie było. I tak za każdym razem. Mam nadzieję, że umielibyście mi pomóc, tak, żebym nie musiała mówić żadnych procesorów itp. bo kompletnie się na tym nie znam i dodam, że pudełka po simsach leżą gdzieś porozrzucane i znaleznieni nich graniczy z cudem. Ewentualnie przerzucę się na inną rodzinkę xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Nie robili niczego szczególnego. W jednej rodzinie Sim wracał z imprezy, jedna jego córka spała, a druga bawiła się WP. W drugiej para właśnie wzięła ślub prywatny. Wydaje mi się, że to co robili, nie ma związku. Przełączałam się akurat Nraasem między dwoma domami. Najpierw wystąpił błąd i rodzina się nie przełączyła, a potem spróbowałam "oficjalnie" przez edycję miasta i rodzina niby się przełączyła, bo było widać jej blok, ale zniknął panel z opcjami. Wyszłam z gry zapisując ją (żeby mieć zapisaną na tej rodzinie, a nie tej drugiej). Gdy potem weszłam w ten zapis, działo się to, co opisałam wyżej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Hmm... Ja staram się nie przełączać rodzin NRaasem. Wiem, to mega przydatna funkcja, ale moim zdaniem jest skopana. Wolę przełączać rodziny "legalnie". Prawie zawsze jak robię to NRaasem to coś się po tym psuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
W starej wersji Nraas, której używałam jeszcze przed WP albo przed Karierą (potem mod przestał mi działać aż do teraz, mimo pobrania zaktualizowanej wersji), przełączanie rodzin było wygodniejsze, nie trzeba było nawet wchodzić w menu moda. Wtedy nic się nie psuło. Teraz chyba faktycznie coś jest skopane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Dodatek rzeczywiście nie jest kompatybilny z WP, bo gdy moi simowie po raz pierwszy od zainstalowania Pokoleń wyjechali do Chin zauważyłam, że od 22.00 do 7.00 co pół simowej godziny zacina się na mniej więcej pół minuty rzeczywistej. Strasznie to wkurzające. A wcześniej gra śmigała mi szybko po przeprowadzeniu do nowego miasta. Aż boję się wrócić simami z wakacji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|