Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.12.2011, 14:06   #61
figa

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA?

W TS3 np. nastolatki są trochę niższe od dorosłych i z łatwością obsługują blaty, umywalki, pralki itp. więc teoretycznie w TS4 dorośli simowie o niższym wzroście też by nie musieli wchodzić na taborety.
Nie znam się na tworzeniu gier ale wydaje mi się, że coś takiego jest do zrobienia, podobnie jak np. możliwość dodania opcji spania na rozkładanej kanapie, której mi brakuje we wszystkich częściach TS.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.12.2011, 17:07   #62
ultraviolence

Reputacja: 10

Jak dla mnie za dużo z tym kombinowania. Wolałabym, żeby twórcy wreszcie skupili się na usprawnieniu ogólnej mechaniki gry. Przydałoby się więcej porządnych łat, które naprawiłyby to i owo. Po co np. wprowadzali przycisk kosza przy ściąganych dodatkach, skoro on nie działa? Tak samo z tym nowym przyciskiem przełączania rodzin. Gra jest naszpikowana mnóstwem bugów i usunięcie ich, powinno być priorytetem panów odpowiedzialnych za ten projekt. Po co wprowadzać kolejne innowacje, skoro istnieje duże prawdopodobieństwo, że zakończą się fiaskiem?

EDIT: Figa, gdyby gracz mógł stworzyć dorosłego sima wielkością zbliżoną do przeciętnych nastolatków, na pierwszy rzut oka trudno byłoby rozróżnić do jakiej grupy wiekowej należy. Według mnie różnice wzrostu wywołałyby większe zamieszanie niż to wszystko warte - podoba mi się tak, jak jest. Za to spanie na rozkładanej kanapie - owszem, jestem za

Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 09.12.2011 - 17:12
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.12.2011, 07:53   #63
simka334player

witam wszystkich!
No wreszcie kotogeż tez denerwują te szyje W TS3. Obrzydliwe, no nie.
Jesli myślimy o nowej grze jaką byloby TS4, to mysle że oczekujemy jakichś potężnych zmian. Wam jako fanom nie musze przypominac jak to wygladało od TS1 do TS3. Czyli w nastemnym numerze powinno byc coć czego jeszcze nie bylo a co zmienialoby rozgrywkę. Cos naprawdę dużego nie jakies tam drobne animacje jak jakaś rozkladana kanapa.
Macie racje ,że dla chcacego nic trudnego i że trzeba sie wyslilić. A że panom z EA sie nie chce.... wydaje mi sie ,ze nie chce sie tej konkretnej ekipie. Bo Ea robi przeciez rózne fajne gry jak wspominane tu Spore, Dragon Age czy Fifa.
Nie wiem jak jest teraz ale ojciec simów przerzucił sie na Spore. No i od razu mozna bylo odczuć te zmianę. TS3 jest takie..... szkoda słów.
Wg mnie najważniejsza korekta to zmiana ekipy.
Jeszcze raz pytam czy mamy zamiar wysłac nasza liste do EA. Bo w sumie czemu nie? Ostatecznie to my bedziemy płacic, a klient nasz pan, no nie?
Jasne że bardzo by sie przydało wieksze mozliwości ksztaltowania sylwetki sima.
Co do róznicy wzrostu to najprostsze wg mnie byloby ystalic parę poziomów zamiast suwaka. To by chyba ulatwilo sprawę.
I juz od TS2 śmieszne mi sie wydaje, że simy sa zawsze tego samego wzrostu.
Jak widziałam reklamy TS3 przed premiera, nie wiem czy pamietacie, tych kilka postaci gruby nastolatek i maleńka chudziutka babcia.... jejku, jak sie cieszyłam na te simy, juz sobie wyobrazałam co za świetne rodzinki sobie stworzę.
A potem przyszlo potworne rozczarowanie ...
To co z ta listą?
stare 10.12.2011, 10:25   #64
figa

Jeśli chodzi o wygląd simów to w TS4 musi nastąpić rewolucja, inaczej nie ma sensu pakować w to znowu pieniędzy. Trójkowe simy nigdy mi się nie podobały, dodatki nieoficjalne tylko trochę poprawiają ich wygląd, suwaki dane przez EA są do niczego i jest ich za mało. W TS4 moim zdaniem powinien powrócić program w rodzaju Warsztatu z TS2 ale z licznymi udoskonaleniami, dający duże możliwości zmiany sylwetki, szyi, głowy itp. TS4 powinna być grą na miarę 21 wieku

Wracając do szczegółów - będę się upierać przy między innymi takich jak:
- spanie na rozkładanej kanapie - powinno być w podstawie
- kąpanie, przewijanie niemowląt i malutkich dzieci - w podstawie - teraz pieska i kotka można wykąpać a dziecka nie - coś tu nie tak
- wózki dla dzieci (na początek chociaż jeden rodzaj) mają być już w podstawie
- golenie lub zapuszczanie zarostu u facetów - w podstawie gry
- choroby - w podstawie i wizyty domowe lekarzy
- domagam się powrotu możliwości posyłania simów na studia, nie muszę dodawać, że w rozbudowanej formie może być w tym celu osobny dodatek

Jak mi się coś jeszcze przypomni pewnie o tym napiszę.

Te wszystkie drobiazgi składają się na symulator życia bo tym jest sria TS, tymczasem w TS3 twórcy za bardzo poszli w stronę różnych postaci fantastycznych a zminimalizowali animacje i interakcje dotyczące życia codziennego simów. Co im szkodziło zostawić normalne wsiadanie do samochodów albo choćby otwieranie szafek podczas przygotowywania posiłków?

Ostatnio edytowane przez figa : 10.12.2011 - 10:31
figa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.12.2011, 11:06   #65
Chloé

Różnice we wzroście dorosłych powinny być już w trójce, czekałam na to zwłaszcza że twórcy wspominali o planach wprowadzenia tego do TS3, jak widać na obietnicach się skończyło.
Każdy chyba pamięta jak wyglądał plakat promujący TS3 gdzie różnice we wzroście były widoczne na pierwszy rzut oka.
http://grypc.net/images/uploads/20090214_box2.jpg

A jak rozróżnić grupę wiekową? Otóż w bardzo prosty sposób. Wystarczyłoby wprowadzić interakcję - "spytaj o wiek" i już byłoby wiadomo kto ile ma lat. Skoro są pytania o karierę, partnera, uczelnię, znak zodiaku a w TS2 było ich wiecej (pragnienia, obawy, co cie kręci co odrzuca, itd), to myślę że wprowadzenie dodatkowego pytania o grupę wiekową nie byłoby żadnym problemem i wyzwaniem dla twórców. Nawet teraz w trójce przydałoby się to do odróżniania dorosłych od młodych dorosłych, a co dopiero w różnicach wzrostowych.

Ostatnio edytowane przez Chloé : 10.12.2011 - 11:13
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.12.2011, 14:13   #66
TheSimka3

ThumbsUp Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA?

Czytałam w gazecie, że The Sims 4, ma się ukazać 2014r. . Miejmy nadzieje, ze to nie plotka. Jeśli chodzi jak powinna wyglądać 4, to w zupełności zgadzam się z figą.
TheSimka3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.12.2011, 10:16   #67
Searle

Jak dla mnie mogą odwlekać wydanie czwórki jak najdalej, bo i tak nic nowego nie wprowadzą. Możemy prosić, a nawet błagać, a EA i tak zrobi wszystko po swojemu.
stare 13.12.2011, 17:33   #68
simka334player

Jasne ,że EA zrobi po swojemu ale i tak uważam ,że powinniśmy taką listę stworzyć i przesłać do EA. Bo lepiej coś zrobić niz potem narzekać.
Ja bym chciała "czwórkę ", może nie jak najszybciej, ale wkrótce, bo gram cały czas w dwójkę. Nie narzekam , broń Boże, kocham tę grę, ale zdaje sobie sprawę ,że mogłoby być lepiej. Simy na miarę 21 wieku.

Jeszcze jedna rzecz mi przyszła do glowy...taka opcja programowania rodziny, którą sie opuszcza przy zmianie kontrolowanej rodziny. Taki pilot automatyczny. Żeby wszyscy czlonkowie rodziny robili miej wiecej to czego bym chciała.
A może można juz robić coś takiego w trójce?
stare 13.12.2011, 18:08   #69
anie_1981

Ja lubię trójkę, gra jest w porządku, gdyby tylko te błędy poprawili, no i stabilność gry. Pod koniec wydawania dwójki, gra mi się już solidnie nudziła. Z trójką jest znacznie lepiej. Gram w nią więcej niż kiedykolwiek w jakiekolwiek Simsy... Ostatnio mi się gra trochę znudziła, ale to chyba dlatego, że mam teraz ciekawsze zajęcia, praktycznie w nic nie gram. Zmierzam do tego, że naprawdę nie wiem co by musieli zrobić w czwórce, żebym to kupowała... W trójce w końcu mogę mieć wielopokoleniowe rodziny i w zasadzie niemal wszystko co chcę mieć w grze, jest, lub zapewne będzie w przyszłości... Co dadzą nowego w czwórce? No chyba tylko grafikę... Dodadzą opcje społecznościowe, a potem znowu będą tworzyć dodatki na bazie tych z poprzednich serii, ewentualnie napiszą jakieś nowe rewolucyjne dodatki, które nie zadowolą, nie bójmy się tych słów, "wymagających graczy"... Bo jesteśmy wymagający... Chociaż ja od trójki wymagam już tylko poprawy stabilności i paru obiektów, które lubiłam w poprzednich seriach...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.12.2011, 19:19   #70
Searle

Przede wszystkim gra powinna być płynniejsza i nie zacinać się, ale w takim razie wątpię, by mój obecny komputer taką grę uciągnął. Do trójki musiałam zmieniać kartę grafiki, więc do 4 pewnie do wymiany pójdzie nawet procesor (komp ma ponad 6 lat).

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania