Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.08.2012, 13:04   #61
Pink Panther
Guest

Domyślnie Odp: Moda na Simsy - historie Różowej Pantery

Nadeszła wiekopomna chwila!
Po dłuższej przerwie i rozmyślaniu o Fotostory oficjalnie zapowiadam 2 sezon opowieści o Joe, Kory'm i Molly!
Przez chwilę poczułem się jak firma zapowiadająca 2 część epickiej gry, filmu, książki, pączka <niepotrzebne skreślić>

Jakie zmiany szykują się w sezonie 2?
Na pewno zmiana głównego bohatera... Może się Wam to spodobać, albo nie, ale Molly zajmie teraz miejsce Joe'go i to o niej będziecie mogli czytać jeszcze w sierpniu!

Niezrównoważona psychicznie kobieta...
O trochę bardzo nienormalnej osobie usłyszycie zapewne już w jednym z dziesięciu pierwszych odcinków Kim ona będzie? Tego nie zdradzę... Powiem tylko, że znacie ją z poprzedniej serii

Póki śmierć nas nie rozłączy!
Jak łatwo można się domyśleć po zapowiedzi na początku posta i w mojej sygnaturze, Joe i Kory wreszcie wezmą ślub Już w 1 lub 2 odcinku będziemy mogli krzyczeć im "Gorzko, gorzko!"

I wiele więcej niespodzianek!
Ale pamiętajcie o jednym - nadal nie mam scenariusza i wszystko wymyślam podczas gry!

Fotki, fotki, fotki

I kilka pozowanych :]

Nowego odcinka możecie oczekiwać pod koniec sierpnia

Ostatnio edytowane przez Pink Panther : 12.08.2012 - 13:07
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.08.2012, 20:41   #62
Psychosis

Reputacja: 10

Miałam wątpliwości co do twojego Ojsg, ale zdecydowałam się przeczytać. Nie jestem zachwycona niestety, trochę to naciągane mi się to wydaje, ale kwestia gustu. Tyle o ile u reszty autorów jest spokojnie, a potem sporadycznie akcja, tutaj jest ona cały czas - czuję przesyt. Ale będę czytać 2 sezon, zobaczymy, może to ojsg jest nie dla mnie. Molly jest tłuścioszkiem,ale ładnie jej z tym. Pokazuj więcej zdjęć kotka.
stare 13.08.2012, 21:09   #63
Fallen

Reputacja: 11

Dlaczego nie komentowałam pierwszego sezonu? O.o
No więc mężu (33) czekam na sezon druuuugi! Przeczytałam pierwszy i mi się spodobał, ale nie będę się rozpisywała, bo nie komentowałam na bieżąco - postanawiam poprawę od drugiego sezonu No właśnie, wstawiaj więcej zdjęć kotka 33
Czekam więc, Panterko
stare 13.08.2012, 21:34   #64
Pink Panther
Guest

Cytat:
Napisał Breath Zobacz post
Miałam wątpliwości co do twojego Ojsg, ale zdecydowałam się przeczytać. Nie jestem zachwycona niestety, trochę to naciągane mi się to wydaje, ale kwestia gustu. Tyle o ile u reszty autorów jest spokojnie, a potem sporadycznie akcja, tutaj jest ona cały czas - czuję przesyt. Ale będę czytać 2 sezon, zobaczymy, może to ojsg jest nie dla mnie. Molly jest tłuścioszkiem,ale ładnie jej z tym. Pokazuj więcej zdjęć kotka.
Na początek bardzo dziękuję za obszerną krytykę, bo jej nigdy za wiele
Więc tak... Mnie się nie wydaje, żeby było wyjątkowo naciągane - starałem się przedstawić różne problemy ludzi w realnym świecie. Spójrz wokoło - jest mnóstwo ośmieszanych homoseksualistów, porwań, oszustw... Chciałem też pokazać to, że niezależnie od tego, jak było źle, każdy kiedyś znajdzie szczęście.
Co do akcji - postanowiłem sobie, że odcinki nie będą nudne i starałem się, żeby zawsze coś się działo. Jeśli akcji było tak dużo, że aż za wiele, mogę spróbować się ograniczyć
Co do 2 sezonu to serdecznie zapraszam - będzie on inny niż 1. Główną bohaterką będzie Molly, która prowadzi... bujne życie towarzyskie Nie chcę zbyt wiele zdradzić, ale na pewno będzie się wyjątkowo różnił od 1.

Cytat:
Napisał Fallen Zobacz post
Dlaczego nie komentowałam pierwszego sezonu? O.o
No więc mężu (33) czekam na sezon druuuugi! Przeczytałam pierwszy i mi się spodobał, ale nie będę się rozpisywała, bo nie komentowałam na bieżąco - postanawiam poprawę od drugiego sezonu No właśnie, wstawiaj więcej zdjęć kotka 33
Czekam więc, Panterko
No Żonko, zaniedbałaś się Do drugiego sezonu jak najbardziej zachęcam, bo będzie się dziać (ale w większych odstępach czasowych, z nudnymi przerwami, skoro akcji jest za dużo ). Zdjęcia kota wstawię, kiedy dorośnie, bo póki co Swimmy jest zbyt mały i słabo go widać

Jeszcze raz dzięki za komentarze i liczę na podpowiedzi co do 2 sezonu - co chcielibyście zobaczyć, zmienić itd.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.08.2012, 23:53   #65
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Zaciekawiłeś mnie tą historią Kibicuję Joe'mu i Kory'emu, wierzę, że im się uda i będą już razem na zawsze
Czekam na 2 serię ;D
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.08.2012, 11:13   #66
Pink Panther
Guest

Cytat:
Napisał Charionette Zobacz post
Zaciekawiłeś mnie tą historią Kibicuję Joe'mu i Kory'emu, wierzę, że im się uda i będą już razem na zawsze
Czekam na 2 serię ;D
Dziękuję za koment Zdradzę, że nie planuję już rozbijać małżeństwa Joe'go i Kory'ego
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.08.2012, 21:56   #67
Fallen

Wpadłam tu, byś mógł szybciej wstawić odcinek
Tak, wiem, jestem kochana i co Ty byś beze mnie zrobił...
A żeby nie było offtopu to powiem, że Molly jest grubaskiem i chcę zobaczyć, jak będzie sobie radziła w historii ^^ Aha, no i ładne zdjęcia
stare 17.08.2012, 15:52   #68
Pink Panther
Guest

No więc wstawiam pierwszy odcinek 2 serii, z obiecaną dedykacją dla kochanej, przemiłej i przecudownej dziewczyny, która jest też moją Żoną Fallenko I szykuję dla Ciebie jeszcze jedną niespodziankę, więc kolejne odcinki czytaj uważnie

Moda na Simsy 2 - odcinek 1
Szczęśliwa rodzinka + 1 gratis

Minął miesiąc od urodzin Molly i nasza rodzinka wciąż żyła szczęśliwa. Ba, Joe i Kory byli najszczęśliwszymi ludźmi pod słońcem! Jednak czegoś im brakowało...
Pewnego ciepłego poranka para spotkała się przy rodzinnym śniadanku (brakowało tylko Molly, ale musiała wcześniej pojawić się w szkole - chyba upieczenie i zjedzenie żaby nie ujdzie jej na sucho).
Rozmawiali jak zwykle, jednak Joe poczuł, że jego chłopak jest dziś wyjątkowo zdenerwowany.

Po zjedzonym posiłku wstali. Mr. Herbata jak zwykle chciał posprzątać talerze, lecz zatrzymał go Kory.
- Joe... - mówił mężczyzna - muszę ci coś wyznać.
- Kory, nie rób z siebie pajaca i ściągnij ten garnitur! - ze śmiechem powiedział chłopak.
Kory uklęknął.
- Jesteśmy dla siebie stworzeni, Joe. Nigdy nie znałem tak cudownego człowieka, jakim jesteś ty. Od początku wiedziałem, że mogę na ciebie liczyć w każdej sytuacji.
- Nie wygłupiaj się... - przerwał mu Joe, jednak dobrze wiedział, co zaraz się wydarzy. - Wstawaj! - dodał po chwili.
- Kocham cię jak wróbelek wróbelka, jak ptak robaczka. Wyjdziesz za mnie?
Herbata spodziewał się tego, ale tak czy siak oświadczyny jego ukochanego były czymś niezwykłym. Joe czuł do Kory'ego to samo. Oczywiście się zgodził.

Niestety, ich radość nie trwała długo. Zaraz przyjeżdżał ich pociąg do Golden City - rodzinnej miejscowości Jacka. Tam właśnie miał odbyć się jego pogrzeb. Obaj musieli udawać rozpacz.
- Kory, a jeśli tam będzie Susan? - spytał na peronie Joe.
- Twoja siostra?
- Tak, właśnie ona.
- Cóż... Wątpię, żeby pokazała się na jego pogrzebie. Misiu, on zrujnował jej całe życie!
- Razem zrujnowaliśmy! - krzyknął Joe.
- Nie myśl o tym teraz. - kontynuował Kory. - Nie zostaniemy na stypie.
- Naprawdę? Oh, dziękuję, kochanie! - powiedział wyraźnie zadowolony chłopak i przytulił się do narzeczonego.
Na szczęście Susan się nie pojawiła, a rodzina Jacka była zbyt przygnębiona, żeby rozmawiać z Joe'm.

Tymczasem Molly spokojnie czytała książkę. Okazało się, że nikt nie zauważył braku żaby, a dziewczyna miała przyjść do szkoły wcześniej, aby pomóc w przygotowaniach do akademii.
A to nie jej wina, że lubi czasem pojeść :>

Wieczorem para wróciła z pogrzebu. Kory poszedł się wykąpać, a Joe pomógł odrabiać lekcje swojej pasierbicy. Później poinformowali ją o ślubie.

Następnego dnia McGill postanowił poćwiczyć troszkę rzucanie naleśnikami. O dziwo udawało mu się to bez konieczności sprzątania kuchni!

Po obiedzie Joe spytał Kory'ego, czy nie powinni zorganizować już ślubu. Mężczyzna przytaknął. Chłopak zadzwonił na miejscowy basen i umówił termin - w najbliższą sobotę o 16 narzeczeństwo miało powiedzieć sobie sakramentalne "tak"!

Odczekali jakoś te kilka dni. W AP nie znali zbyt wiele osób, więc pozwolili przybyć na ślub każdej chętnej osobie. Wiele mieszkańców przyjechało na basen i nawet nie wiedziało, że będą świadkami ceremonii zaślubin
Dla Joe'go i Kory'ego był to wielki dzień. Oboje popłakali się, gdy zagrano im Marsz Mendelsona - to takie słodkie :>

Później popływali w basenie - troszkę sami, troszkę z innymi gośćmi.

http://img515.imageshack.us/img515/4...enshot2340.jpg

Wieczorem zmęczyli się już nurkowaniem i wyścigami. Usiedli na huśtawkach i rozmawiali. Było im tak przyjemnie. Wreszcie mogli nazwać się prawdziwym małżeństwem.

Podczas tych rozmów Joe zaczął niepewnie.
- Kochanie... Czy... Czy...
Kory widział, że jego mąż wyraźnie obawia się zadać to pytanie, więc wstał, złapał go za rękę i szepnął miłe słowo do ucha.
- Czy chciałbyś adoptować syna? - wykrztusił chłopak.
McGill nie wiedział, co powiedzieć. Przykucnął przed huśtawką Joe'go i słuchał go dalej.
- Wiesz... Zawsze moim marzeniem było mieć dziecko - wychować je i patrzeć, jak dorasta. Ty już coś o tym wiesz, ale ja nie. Dlatego proszę - adoptujmy syna. Może być nawet w wieku szkolnym. Przecież nie możemy mieć dzieci.
- Dobrze, zgadzam się. - odpowiedział Kory. - Ale do ośrodka adopcyjnego zadzwonimy dopiero jutro. Póki co chodźmy się bawić, grają nasz kawałek!
- Kochanie, to nie jest nasz kawałek, my nie lubimy Justina. - odpowiedział z uśmiechem Joe.

Minął dzień i nastał wieczór. Molly wreszcie wzięła się za naukę. Miała sprawdzian z fizyki. Ojciec oczywiście jej pomógł, ale dziewczyna zapomniała o jednym...

... sprawdzian jej nie dotyczy, ponieważ ma urodziny! Sto lat, Molly!

A Joe złapał męża w łazience i rozmawiali o adopcji. Bardzo długo

Jednak gadanie opłaciło się - tydzień później przyjechał ich syn!

"Nie mogę już dłużej żyć u rodziców na garnuszku..." - myślała pewnego wieczoru Molly.

Tyle na dzisiaj

Przepraszam, ale jedno zdjęcie jest wyjątkowo szerokie i strona się przesuwa, więc wstawiam jako link
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.08.2012, 17:10   #69
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Nie wiedziałam, że ptaki kochają robaczki xDD To taka zabójcza miłość.
Ależ ta Molly szybko urosła ;D Strasznie jej się przytyło coś ostatnio. A Joe i Kory...Oby byli świetnymi rodzicami tego chłopca. Tak btw. przydałoby się imię
Cóż, czekam na kolejny odcinek
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.08.2012, 17:31   #70
Fallen

Cytat:
z obiecaną dedykacją dla kochanej, przemiłej i przecudownej dziewczyny, która jest też moją Żoną Fallenko I szykuję dla Ciebie jeszcze jedną niespodziankę, więc kolejne odcinki czytaj uważnie
Jak słodko, dziękuję 33 ! Niespodzianka? Nie mogę się doczekać!
Cytat:
Nie wiedziałam, że ptaki kochają robaczki xDD To taka zabójcza miłość.
Haha, dokładnie! xDDD Miałam to samo napisać
Oby Joe i Kory byli wspaniałymi rodzicami dla bezimiennego chłopca Molly się wyprowadzi? Albo chodzi oto, że znajdzie pracę... Hmmm Ślub piękny, mimo związku dwóch chłopów Przypadkowe osoby świadkami ceremonii - a co, jesli między niby byłby seryjny morderca, terrorysta?! A może on miał zamiar wszystkich powybijać, nie pomyślałeś?!
Czekam na kolejną część, będę komentować mężu 3333

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania