Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.09.2012, 18:26   #61
Juhas

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Dwa wcielenia, dwa stany umysłu....

Avis, kupujesz mi nowy monitor! Ten oplułem czytając Twój post

Powiem tak, są aspekty które poruszyłaś niemalże całkowicie zgodnie z moim zarysem fabuły Ale ten opis śmierci Lauren.... Napisz swoje OJSG, z takimi pomysłami nas wszystkich pobijesz na łeb na szyję

Teraz proszę o byle jaki komentarz, ale nie mogłem swojego nie umieścić

P.s. Oczywiste że wóż strażacki przyjechał w celu napełnienia termosu z herbatką policyjnej braci
Juhas jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.09.2012, 18:45   #62
Laselight

Reputacja: 12

Dobra skomentowałam już mogę iść.
stare 21.09.2012, 20:59   #63
Mile

Świetny odcinek !!!!!!!!! Czekamy na następny równie ciekawy.
Mile jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.09.2012, 00:38   #64
Myrtek

Reputacja: 15

Dzieje się, oj dzieje!

Motyw tajemniczego mordercy świetny. Każdy szczegół dotyczący zbrodni jest uważnie przemyślany. Kryminał rodem z amerykańskich produkcji!
Mimo, że dzieje się wiele a to już siódmy odcinek, napięcie wciąż trwa i ta niewiedza...
Znasz zresztą moją opinię
Niepokojące wizje, niespodziewane omdlenia - czyżby Norman był jakimś medium? A może odstawił leki i pogarsza się jego stan zdrowia psychicznego?
Prawie dziesięć odcinków, a my dalej tylko główkujemy co się może stać. Zapewne w punkcie kulminacyjnym wszystko się wyjaśni?
Ach, właśnie! Co z pierwszą historyjką? Czyżbyś ją porzucił? A może... obie historie są ze sobą w jakiś nieodgadnięty przeze mnie sposób powiązane?
No nie wiem i właśnie o to chodzi! Plus za to, że czytelnicy marnie próbują cokolwiek odgadnąć!
Szkoda, że dzisiejszy jak i poprzedni odcinek był mniej magiczny (opisy sytuacji).
No ale czego mamy się spodziewać? Że główna postać męska będzie się zachwycać cerą ofiary?
Ale i tak było dziś trochę bardziej ubogo z opisami, ale mimo to FANTASTYCZNIE!

Jesteś świadom, że zniecierpliwiona oczekuję następnej części.
Myrtek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.09.2012, 10:30   #65
suomii

To jest moja ulubiona historia! Od strony technicznej - pisane ładnym, bogatym językiem, nie ma żadnych błędów, a od strony literackiej, bardzo ciekawe. Nie mogę się doczekać, co się stanie, jak w prawdziwej książce! Czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek!
stare 23.09.2012, 19:22   #66
Juhas

#8- Rozkłopotanie, Miód, Problemy z tripo.

Nastał nowy dzień. Ptaki uroczo podśpiewywały w koronach drzew. Jednak nastrój panujący na zewnątrz nie udzielał się ani Normanowi, ani Diego. Talente tego dnia był wyjątkowo zdruzgotany. Usiadł za biurkiem w swojej domowej biblioteczce. Wyjął nawet pudełko cygar, a miał już nigdy nic nie zapalić. Jednak udało mu się odmówić swojemu nałogowi.

Poszedł do salonu i usiadł na podłodze, oparty o kanapę. Podszedł do niego Dante, jego ukochany pies, nie było o nim wcześniej mowy, zwierzę jest trochę aroganckie i chodzi własnymi ścieżkami. Diego często mówi że jego pupil ma wręcz ludzki charakter i inteligencję…

Gdy siedział tak ze swoim pięknym owczarkiem niemieckim zaczął rozmyślać co zrobić w tej sytuacji, a była ona dość napięta. Podczas gdy znaleziono kolejną ofiarę ślepca dużo się działo i u niego. Ethan stawał się coraz bardziej ciekawski, raz nawet próbował otworzyć stodołę. Nie wiedząc czemu coś powodowało w nim niepewność, nie ufał Talentowi, po prostu jakby go posądzał o bycie całym tym zabójcą. Tego ranka po kłótni wyszedł z domu, pojechał samochodem Roba i jak go nie było, tak nie ma.

Diego wkońcu postanowił się trochę zrelaksować. Zdjął z siebie ubranie i wszedł pod prysznic.

Chłodnawa woda była czymś wspaniałym przy dość gorącej pogodzie i gorącym umyśle. Po kąpieli na dół ściągnął go dzwonek do drzwi. Dziwne, bo ludzie zwykle dzwonią domofonem będąc przy bramie wjazdowej… „To pewnie Ethan postanowił wrócić”, pomyślał.

Jednak gdy otworzył drzwi ujrzał mężczyznę w czarnym pół-galowym stroju.

-Pan Talente?
-Tak, coś się stało?
- Niestety, ale tak. Nazywam się Norman Jayden, pracuję dla FBI.
- A może jakaś odznaka, panie Jayden?
-Oczywiście, proszę. Norman pokazał swoją licencję.
-Więc o co chodzi?
-Wciąż szukamy zabójcy znanego jako ślepiec. Ostatnio znaleziono różę przy jednej z jego ofiar. Była ona polana miodem, więc szukamy wszystkich hodowców pszczół. To zajmie tylko chwilkę, chcemy pobrać próbki miodu z pańskiej pasieki, oraz, jeśli można, zarekwirować jedną z pszczół.
- Zamiast tropić przestępców nawiedzacie normalnych ludzi… No dobra, proszę za mną.

Było widać że sytuacja bardzo zdenerwowała mężczyznę, jednak zabrał agenta za dom, w miejsce gdzie miał swoje ule.
- Proszę brać co Pan chce, o ile Pana nie użądlą…

Normanowi udało się złapać pszczołę, miód za sprawą ulitowania Diego dostał już zebrany w słoju.

- Dziękujemy, Panie Talente. Jeszcze raz przepraszam za najście.
Młody mężczyzna ochoczo oglądał jak agenciura odchodzi do swojego samochodu.

Jadąc do motelu rozmyślał o zebranych próbkach, o poszlakach i o całej otoczce towarzyszącej sprawie.

W swoim pokoju nie robił nic innego, aż nie dopadł go kolejny atak.

- Znowu to samo? Jayden słaniając się upadł na ziemię.

-Dłużej nie wytrzymam, muszę to zrobić, tylko raz, ostatni raz…
Norman wyjął z kieszeni probówkę ze sprawcą swoich problemów, z tripo. Agent właściwie sam nie pamięta kiedy to się zaczęło… Nałóg sam do niego przyszedł, a wszystkie próby odstawienia były zakończone fiaskiem. Był On w o tyle nieatrakcyjnej sytuacji, że pójście na odwyk było równe z zwolnieniem go z pracy. Wziął swoją działkę i poszedł do łazienki, gdzie otkręcił prysznic na maksymalnie i zaległ pod nim w żalu i zdenerwowaniu…

Diego jeszcze przed snem kręcił się na swoim łóżku, popijając ulubioną whiskey. Nie mogło dotrzeć do niego to, o czym mówił koleś z FBI.

Jak oni wogóle mogą posądzać go o te morderstwa? I jedyną przyczyną mają być jego pszczoły? Przecież tyle osób je ma...

Talente wkońcu przestał o tym myśleć aż tak bardzo, skończył sączyć ostatnią szklankę trunku i poszedł spać...

I to tyle na dzisiaj Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Juhas : 24.09.2012 - 13:49
Juhas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.09.2012, 19:39   #67
iness92

Hmmm...
Po pierwsze... Talante to niezłe ciacho.
Cały czas zastanawia mnie co on ma w tej swojej stodole? Z pewnością nie może to dojrzeć światła dziennego, skoro jest tak pilnie strzeżone.
Co do Normana to znów mnie zaskoczyłeś! Nigdy bym nie pomyślała, że może on zajmować się czymś takim.
Super pomysł z tym moknięciem pod prysznicem w ubraniu, nie wiem czemu ale strasznie podoba mi się to zdjęcie.

Odcinek trzymający w napięciu od pierwszego do ostatniego wersa, czekam na następny.

''Już tyle słońc wzeszło tylko jeden raz,
Już z tylu stron zapłonęły ognie gwiazd,
Już tyle miejsc zapomnienia pokrył kurz,
Wiem, co to jest, lecz się nie zatrzymam już.''
iness92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.09.2012, 19:59   #68
Sqiera

hmm... ciekawe kto jest tym ślepcem, i ciekawe jak się ta sprawa zakończy ... Talante mega ciacho

nie wiem czemu ale myślę, że za tymi zabójstwami stoi jakiś wampir (ale to tylko takie moje domniemywanie, znając życie pewnie się mylę)

czekam na dalszy ciąg
stare 23.09.2012, 20:11   #69
nmin

Myślałam, że może Talente jest mordercą i trzyma ofiary w stodole, ale to by było za proste. Ciekawe, co będzie dalej
nmin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.09.2012, 21:05   #70
Avis

Cytat:
Napisał Juhas Zobacz post
Powiem tak, są aspekty które poruszyłaś niemalże całkowicie zgodnie z moim zarysem fabuły Ale ten opis śmierci Lauren.... Napisz swoje OJSG, z takimi pomysłami nas wszystkich pobijesz na łeb na szyję
Jak będę mieć dostęp do simsów, a jak na razie nic nie zwiastuje bym miała przez następny miesiąc, to wtedy zrealizuję ten plan. Niestety obawiam się, że nie będzie to jakieś straszliwie ciekawe...

Cytat:
Napisał Juhas Zobacz post
P.s. Oczywiste że wóż strażacki przyjechał w celu napełnienia termosu z herbatką policyjnej braci
Aaaaa! Jak mogłam na to nie wpaść!

Wiedziałam, że powiążą Diego z tym morderstwem przez ten miód!
Fajnie, Diego łazi w samej bieliźnie, a Norman taki ważniak...
Więc dlatego Norman ma te wizje? Przypomniał mi się taki film "Z piekła rodem"... Podobna sytuacja?
Cóż takiego wisi na szyi Talente, hmm?

Nie mam dziś weny twórczej na komentarz, więc wybacz. Przynajmniej Twój monitor się ucieszy.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania