![]() |
#61 |
Reputacja: 12
|
![]()
Już się wystraszyłam, że poprzedniego odcinka nie zobaczyłam i nie skomentowałam xDD
Pożądlenie przez pszczoły w dwójce możliwe, chyba dwójki nie znam. A nawet dziecko z kosmitą? Heniek do pracy ma minę jak ja idąc na wf. Solidarnie z żoną zaszedł w ciążę ![]() Ale się kochają Jego syn to Jakub. Nawiązanie do zbanowanego Perplexite? Sylwia daje sobie radę jak widzę.
|
![]() |
#62 |
|
![]()
Przeczytałam całość! bardzo ciekawe historie! Najbardziej lubię historię Henryka i Klarysy. Czekam na kolejne części, które pewnie będzie mi łatwiej komentować. Teraz krótko, bo musiałabym streszczać całość, a to by długo zajęło, hehe!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Reputacja: 41
|
![]() Spoiler: pokaż Dziękuję za komentarze ![]() Dobrze, że mam tyle wolnego czasu i mogę spokojnie pisać odcinki ![]() Zapraszam ![]() ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Pewnego dnia swoją wizytę u Henryka zapowiedzieli jego rodzice. Z tej okazji chłopak przygotował rybę faszerowaną warzywami. ![]() Faustyna chciała poznać swoją wnuczkę. -Cześć kruszynko. Tutaj babcia Faustyna. Jakaś ty duża! ![]() ![]() Podczas przygotowywania naleśników (to było drugie danie) Henryk o mało nie zginął. ![]() ![]() -Codziennie na wiosnę tylko pada i pada. Nawet rowerem nie można pojeździć po pada. ![]() Klarysa dostała awans! ![]() Rodzinne spotkanie ![]() ![]() Po zakończonym obiedzie czas posprzątać i wracać do domu. ![]() -Ach miło mamę było zobaczyć! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klarysa po obiedzie i godzinnym odpoczynku zajęła się ogrodem. ![]() ![]() Tego dnia urodziny miała Walentyna! ![]() ![]() ![]() ![]() Walentyna była posłusznym dzieckiem. ![]() Klarysa ![]() ![]() W międzyczasie Henryk rozwijał się w dziedzinie sztuki. ![]() Oraz dbał o dom i ogród. ![]() -Skarbie powiedz B-U-T-E-L-K-A. ![]() -Bupelka -Ach... Czeka nas długa droga. ![]() ![]() Pomimo, iż Jakub nie był biologicznym dzieckiem Klarysy, to dziewczyna kochała go nad życie. ![]() Poniedziałki ![]() ![]() -Bernard. Nie możesz kupić dla taty na urodziny sukienki, bo mężczyźni nie chodzą w sukienkach. Zrób coś od serca! ![]() -NO wstajemy. Na raz, dwa, trzy... ![]() Jednak Walentyna wolała siedzieć ![]() ![]() Żona Henryka miała swój ulubiony serial pt. "Simszal". ![]() Urodziny wkrótce miał Jakub! ![]() ![]() ![]() ![]() -Dawidowo rozwija się z dnia na dzień. Niedługo będziemy mieszkali w wieżowcach haha. -Raczej my czasów wieżowców już nie dożyjemy. ![]() Jakub nie był tak grzeczny jak jego przyrodnia siostra i dawał w kość rodzicom. ![]() Jednak, gdy bawił się z siostrą to był jak aniołek. ![]() ![]() ![]() Moje kruszynki ![]() ![]() Kąpiele w wanience. ![]() Troskliwi rodzice i ich stalowe nerwy ![]() ![]() Nastała zima! ![]() A tak wyglądał prawie każdy zimowy dzień. ![]() ![]() Czas snu. Ciekawe tylko na ile. ![]() ![]() Walentyna po raz kolejny dorasta! ![]() ![]() ![]() ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Mały głodomorek. ![]() Zabawy piesków! ![]() Jan kochał zajmować się swoimi roślinami. ![]() ![]() -Drops siad. Siad! Usiądź i dostaniesz kawałek mięska. ![]() Drop dalej był wiecznym psujom. Taka jego natura. ![]() A Faustysia zrzucała ciążowe kilogramy. ![]() ![]() -Rakieta T450 zaraz wyląduje... -Bernard! Obiad! -Już idę mamo! ![]() -A może na starość Faustyna gdzieś wyjedziemy? -Nie wiem czy to dobry pomysł. Słyszałam ostatnio historię jak kilka lat temu w wypadku samochodowym zginęła rodzina Jarosz. ![]() W odwiedziny do Jana i jego rodziny przyszedł Henryk z żoną i dziećmi. -Jestem Walentyna miło mi! -A ja nazywam się Bernard! ![]() Walentyna jednak nie miała ochoty bawić się z wujkiem. ![]() -Mam kolekcję rakiet. Jak chcesz, to mogę ci ją pokazać. -Chętnie! ![]() Późnym wieczorem w odwiedziny wpadł Bolesław, a Faustyna wróciła z pracy. ![]() ![]() ![]() Zlot rodziny był dlatego, że właśnie tego dnia Jan miał urodziny. Zasypię was zdjęciami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dalsza część przyjęcia również przebiegała hucznie. ![]() ![]() A Jan zmienił ubranie. ![]() Obecny wygląd Jana. ![]() ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Zapraszam do komentowania! Ostatnio edytowane przez LepkiePaluszki23 : 05.02.2016 - 08:54 Powód: Poprawki |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
|
![]()
Szkoda, że Jan już jest emerytem, bo taki sympatyczny. Chociaż bardzo ładnie są, Faustyna najbardziej. Tylko dziwne, że córka odziedziczyła bliznę, no ale trudno będzie Popkiem i założy swój Gang. "Jesteśmy wulgarni szczególnie ta z blizn na buzi"
![]() Kuba, mimo że swoich skojarzeń z Perplexite się nie pozbędę z biegiem czasu wydaje się coraz bardziej sympatyczny i lepszy. ![]() ![]() Pies-kubeł na śmieci? Też chcę takiego "Rakieta... zaraz wyląduje" - niech skończy bawić się rakietami, bo zaraz wyląduje na cmentarzu. "A może na starość gdzieś wyjedziemy" - na starość wyjedziecie na cmentarz kochani. "Mam kolekcję rakiet. Jak chcesz, to mogę ci ją pokazać." - z takim tekstem do dziewczyny, w dodatku nie letniej?! A ten murzyn z tyłu to Szkoda, że Jan już niepełnoletni. Taki fajny jest.
![]() |
#65 |
|
![]()
Ile urodzin! Gratuluję Klarysie awansu, dobrze, że idzie do przodu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Reputacja: 15
|
![]()
Uwielbiam rodzinne spotkania w simsach
![]() Jak wy robicie te zdjęcia w simsach na ścianie w obrazie w ramce? U Liv też to widziałam i się zastanawiam. Też chcem! Jakub miał później urodziny niż Walentyna? Myślałam że z tego samego dnia są... Walentyna jest śliczna ![]() ![]() Te obrazy w pokoju dzieci ![]() A właśnie miałam napisać, że ten Janek to chyba nieśmiertelny, a tu proszę jaki fajny dziadek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 14
|
![]()
Dzieńdoberek!
Zacznijmy od tego co zwykle,czyli... I w nawiasie uciekło. Cytat:
![]() Yaaay!Lot of Birthday's! Dobrze że za każdym razem nie urządzali imprezy (tak jak u mnie w Simsach) bo by dużo na torty wydali ;p Tak z ciekawości,ile świeczek na torcie miał Jan? Awww Walentyna ![]() Cokolwiek w przyszłości wykręci to i tak będzie moja ulubiona Simka ;3 Wydaje mi się że nie ma co robić wypracowania na temat odcinków,a zresztą ja jestem z tego kiepska...czekam na kolejną relację! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Reputacja: 41
|
![]() Spoiler: pokaż Dziękuję za komentarze ![]() W dzisiejszym odcinku: - Losy Henryka i Klarysy Marchewki - Losy Jana i Faustyny Marchewki ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Walentynie urosły włosy. ![]() Mały Jakub już nie długo powędruje do szkoły. Jednak ma jeszcze czas na zabawę swoimi zabawkami. ![]() Walentyna, to bardzo pomocna dziewczynka. ![]() ![]() Tu akurat Henryk wybierał się do pracy, a Walentyna miała pierwszy dzień w szkole. ![]() ![]() ![]() Klarysa jest w kolejnej ciąży! ![]() Mały Jakub nie chętnie uczył się rzeczy potrzebnych mu w dalszym rozwoju. ![]() Powrót ze szkoły. Dziewczynka na początku nie miała zbyt dobrych ocen. ![]() ![]() W czasie chwili relaksu oglądała swoją bajkę pt. "Bombowe SimCity". A czas po bajce przeznaczała na lekcje. ![]() ![]() A Henryk użerał się z cieknącymi kranami, zepsutymi zaworami itp. ![]() Jakub dorasta! Ma za duże oczy ![]() ![]() ![]() ![]() ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Pomimo swojego wieku Jan nie zaniedbywał domu. ![]() Czas spędzony z synem dodawał mu wiele radości. ![]() ![]() Widoki ![]() ![]() Niektóre obowiązki spadły na Faustynę. ![]() Z racji, że dzień w szkole został odwołany przez zaspy Bernard został w domu. ![]() ![]() Faustyna przeziębiła się. ![]() Z racji odwołania dnia w szkole w odwiedziny wpadł Henryk z rodziną. ![]() -Dziadku, czy ty też jesteś kosmitą? ![]() -Jak postanowiliście nazwać dziecko? -Myśleliśmy, że jak to będzie chłopiec to Artur, albo Maciej. Natomiast jak będzie to dziewczynka, to Anna, albo Hilaria ![]() ![]() -Jestem taka dumna z Bolesława, że poszedł w ślady swojego brata i wyruszył na studia. ![]() -Dokładnie. Bez wykształcenia wyższego, to ciężko znaleźć pracę. ![]() Dzieci spędzały czas na oglądaniu telewizji. ![]() Faustyna pojechała na chwilę do pracy, bo dostała ważny telefon od szefa. -Słyszałeś jak Bolesław potraktował Sylwię? -Jaką Sylwię? -Sylwia, to była dziewczyna Bolesława. Zaszła z nim w ciąże, a ten wyrzucił ją z domu -CO?! Dziękuję cie Henryk za informację. Już my to z mamą załatwimy! ![]() Jan postanowił się trochę przespać. Nie był już 30 latkiem, gdzie miał tyle energii... ![]() Dzieciaki w tym czasie grały w "Kamień, papier i nożyczki" Za pierwszy razem nikt nie wygrał, natomiast za drugim wygrał Bernard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aby rozładować atmosferę Walentyna urządziła bitwę na poduszki! ![]() -Ty wiesz, że ostatnio nas sąsiad Dezyderiusz podczas zabawy w śnieżki został ograny przez swoje dzieci? Przewrócił się, a dzieci dalej w niego śnieżkami rzucały. ![]() Faustyna tego dnia miała swoje urodziny! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pomimo, że mieli już trochę lat, to nadal się kochali jak za młodu. ![]() Odtańczyli również wspólny taniec. ![]() Ale Jan nie umiał perfekcyjnie tańczyć, więc swoimi butami deptał nogi Faustysi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdjęcie do porównania jak byli młodzi ![]() ![]() Na starość mieli dużo czasu wolnego, np. na zabawy z psami. ![]() ![]() Niestety, ale ktoś się postanowił o kogoś upomnieć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Małżeństwo nie mogło przeboleć straty. Przecież była z nimi tyle lat... ![]() Kiedy Sylwia zdobyła telefon do rodziców Bolesława od razu się z nimi skontaktowała. Opowiedziała całą historię. Faustyna postanowiła zaprosić ją na obiad i omówić pewne sprawy. ![]() ![]() ![]() ![]() -Witam panią. Ja jestem Sylwia, a to pańska wnuczka Diana -Witaj. Zapraszam do środka! ![]() ![]() Mała dostała kaszkę, którą Jan kupił dzień wcześniej w sklepie Kopytko. ![]() -A więc co teraz zamierzasz zrobić? -Znalazłam pracę na stacji paliw, ale zarobki nie są wysokie. Mam masę długów, ale je jakoś spłacam ![]() -My ci pomożemy, bo mamy dużo oszczędności. Powiedz tylko ile i kiedy wręczyć ci pieniądze. -Dziękuję bardzo. Nie wiew jak się państwu odwdzięczyć! -Już to zrobiłaś wychowując naszą wnuczkę ![]() ![]() Faustyna musiała jeszcze tego wieczora z kimś porozmawiać. ![]() ![]() -Co ty sobie myślałeś wyrzucając ją z domu?! Że sobie poradzi sama z dzieckiem? -Czyli już u was była?Głupia idiotka! -Sam jesteś głupim idiotą! Trzeba było myśleć zanim zrobiłeś jej dziecko. Teraz co? Nawet jej pomóc nie chcesz i wypierasz się dziecka? ![]() -A żebyś wiedziała. Was też mam serdecznie dość. Rodzice od siedmiu boleści. Jak tacy dobrzy jesteście to jej pomóżcie, bo ja nie mam zamiaru. -Jak śmiesz! Wynoś się!! ![]() Dlaczego on się tak zmienił? Co go tak zmieniło? ![]() Bonus w postaci Janka XD Spoiler: pokaż ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Zapraszam do komentowania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Reputacja: 33
|
![]()
Oooo, Twoje relacje są takie fajne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
|
![]()
Piękna relacja ❤
Jakub jest taki uroczy, powinien być prowokatorem i posiadaczem komputera bez napędu cd-Rom ❤ to by było piękne. Ale w ogóle go lubię, taki sympatyczny. A "Bombowe Simcity", czyżby propaganda ISIS? Uważaj, bo Walentyna terrorystką zostanie jak tak będzie ciągle oglądać. Jak fajnie, trzecie dziecko! Jan taki kochający dziadek. Faustyny też szkoda, bo jak zobaczyłam, z czego powstała to aż się zdziwiĺam, że taka Kasia! MK niech się upomni o kamienicę jakąś, bo bezdomny jaki jest. Jaki Bolek (dobrze piszę?) wkurzony. Niech się jednak zajmie sobą. Dlaczego się zmienił? No na studiach to nuda bywa i wiesz Faustyna - byt cały czas w jednej postaci bywa dość monotonny. Co go tak zmieniło? Może operacja plastyczna. Janek w spojlerze rządzi. Błagam o następny odcinek! Z pozdrowieniami, Lase. |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|