Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 31.12.2011, 13:23   #711
Searle

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Bravurka Zobacz post
Kiedy przeprowadzam rodzinę traci wszystkie kontakty i powiązania genealogiczne, mam nraas. Co robić?
A ten mod posiadasz?

http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=61305

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 31.12.2011, 13:38   #712
Bravurka

tylko, że ja przeprowadzam simy w obrębie miasta, ale dzięki pobiorę go i spróbuje

Searle dzięki, działa

Ostatnio edytowane przez Bravurka : 31.12.2011 - 15:37
Bravurka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.12.2011, 14:28   #713
anie_1981

Cytat:
Napisał theqatrick Zobacz post
Nigdy wcześniej gra aż tak powoli nie działała, ale teraz częst się zacina. Ustawione są niskie parametry i nie ma modów. Co może być powodem?
Jakie masz dodatki i jaką wersję gry? Od Pokoleń gra zaczęła się tak wlec i są zacinki (krótsze i dłuższe). Można sobie ściągnąć z mts zmienione pliki z miastami, mają poprawione trasowanie, dzięki czemu gra chodzi delikatnie płynniej. Tekstury też ładują się trochę szybciej, ale jakiegoś wielkiego szału to nie ma... Trzeba się po prostu przyzwyczaić. Ja mam mody i paradoksalnie usprawniają nieco grę, np. taki NRaas Overwatch. Mam też moda wyłączającego wspomnienia, tak więc mogę tworzyć je ręcznie, ale same się nie produkują... Gra z modami czasami jest jedyna alternatywą, gdyż często poprawiają jakiś szczegół w grze.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.12.2011, 18:30   #714
theqatrick
Guest

anie_1981 - Mam wszystkie dodatki (oprócz Pokolenia). Teraz zupełnie gra nie działa jak mam Zwierzaki, tzn. tryb życia nie działa (robi się czarny ekran. Ale porażka za strony producentów.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.01.2012, 18:00   #715
sara00yes
Guest

Domyślnie problem po usunieciu cenzury pilne

na necie znalazlam jak usunac cenzure i wprawdzie cenzura zniknela ale gra ma bledy teraz. w trybie budowy po usuwaniu lub dodaniu obiektu zostaje niebieski plusik a jak buduje siany nie widac tej kreski i musze w ciemno sciane stawiac. mial ktos taki problem? ktos wie jak pomoc? prosze
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.01.2012, 20:08   #716
Ilona
Guest

a masz mod zgodny z aktualizacja gry?

a tak w ogóle,to radze zapoznać się z regulaminem forum
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.01.2012, 21:18   #717
anie_1981

theqatrick, możesz spróbować przeinstalować całą grę, i zainstalować po kolej dodatki, aktualizując grę łatami z płyt od dodatków. Po prostu każesz aktualizować grę programowi instalującemu. Potem ściągasz sobie łatę 1.29 (no chyba, że bardzo jej nie chcesz, ale ta łata w zasadzie poprawiła stabilność gry, tylko galop w pełni wyszkolonych koni spaprała). Nie instaluj origina, możesz pobrać łatę stąd. To sprawdzona strona, jeśli nie wiesz jaki masz region gry, możesz pobrać super patchera. Szczerze, to nie jestem pewna, ale chyba my mamy worldwide'a, wolę jakoś, gdy pokazują wersję gry od której jest patch, to wtedy można sobie końcówkę porównać.

Doradzam użycie programu CCleaner po odinstalowaniu gry, żeby wyczyścić rejestr. I uruchom grę bez modów i nieoficjalnych dodatków, może któryś z nich jest winien.

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 01.01.2012 - 21:20
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.01.2012, 21:21   #718
Nikitta
Guest

Excl Problem z konsolą kodów!Proszę o pomoc.

Otóż tak miałam niedawno w kompie czyszczony dysk i teraz niedawno znowu postanowiłam zainstalować sobie the sims 3 i po włączeniu gry okazało się że konsola kodów nie chce się włączyć próbowałam już ctrl+shift+c , ctrl+windows+shift+c próbowałam najpierw wciskać ctrl+shift+b ctrl+shift+x i nic.Przed czyszczeniem kompa wszystko było cacy a teraz dupa.Mam oryginalną wersję The Sims na płycie. Proszę o pomoc.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2012, 08:20   #719
domena1996
Guest

Domyślnie Problem z grą.

Witam wszystkich Mam taki mały problem, otóż gram sobie w Simsy z trzema dodatkami na takim komputerze
Procesor: AMD FX QUAD 4x3,8GHz
Pamięć: 8GB 1333mhz DDR3
Grafika: Asus Radeon HD6850 1GB 256 bit
System: Windows 7

No i wszystko fajnie, ale po jakimś czasie nie wiem dokładnie ile gra zaczyna się zacinać, np. Sim sobie śpi i naglę się zacina gra i tylko widać nad jego głową ruszające się literki `Zzz` i tak co jakieś 15 s. Jeśli ktoś byłby łaskaw mi pomóc to bardzo proszę.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2012, 09:41   #720
shedson
Guest

Post problem z obrazem w grze.

otóż mam taki problem, że kiedy przejdę do widoku miasta, aplikacji tworzenia sima, czy nawet gry stworzoną rodziną mój ekran wygląda np. tak:
http://img38.imageshack.us/img38/2470/beztytuuqpj.jpg

wie ktoś jak naprawić jeśli się da ?
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania