![]() |
#723 |
Guest
|
![]()
Moje pytanie dotyczy dodatku Własny Biznes.
Bardzo mi się on podoba, lecz mam pewien problem, który obniża zadowolenie. Otóż prowadzenie własnego biznesu w Simsach 2, nie przynosi mi zysków ![]() Zazwyczaj prowadzę mały sklepik. Sprzedaję tam kwiatki, jakieś małe rzeźby i zabawki. Zatrudniam 2 pracowników: kasjera i magazyniera. Ja gram jako sprzedawca. Owszem - otrzymuję jakieś tam rangi, ale bilans zysków jest ciągle na wielkim MINUSIE. Niby ludzie kupują, ale jakoś, marnie to idzie. Towar trzeba uzupełniać, pracownicy pobierają pensję i zysków brak. Co robię źle? Może mi ktoś coś doradzić? Dziękuję bardzo. POZDRAWIAM SERDECZNIE ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ewuniatko- może masz za tani towar, albo masz złą recenzje w gazecie i nikt nie przychodzi.
Spróbuj podnieść ceny, a potem jak to nie zadziała to zwolnić pracowników i niech twój sim sprzedaje ; ))
![]() |
#725 |
|
![]()
A ja mam na to recepte na wysokie zyski.
Kup biletownik i ustaw najlepiej własne najdroższe np 1 000 za wejście upewnij się ze masz złotą range sprzedawcy najlepiej jeśli twój biznes osiognał jakiś punkt to kup bonus manipulacje z kategorii chyba recepta. To zawsze działa. Jak masz biznes na parceli publiczej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Reputacja: 17
|
![]()
Mam dla Ciebie radę Ewaniutko...
Skoro sprzedajesz, kwiatki, małe rzeźby i zabawki, pewnie po cenie umiarkowanej, a nie drogiej i do tego zatrudniasz dwóch pracowników to nie możesz mieć zysków, bo masz za tani towar, aby zapracował na pracowników i opłaty domu... ja też tak miałem... otworzyłem bar na parceli publicznej - wykończenie i parcela - 10 000tys. 3 pracowników, a klientów mimo pozytywnej recenzji jak na lekarstwo.... szybko zwinąłem ten interes. Po prostu musisz postawić na jakiś stanowczy asortyment... Jeśli chcesz mieć kwiaciarnię to najpierw opłaca się zdobyć minimum srebrną rangę i dopiero po założeniu biznesu - nie zatrudniać pracowników, sama obsługuj jak będziesz miała na 3 poziomie i będzie przynosić dochody wtedy zainwestuj w kasjera, magazyniera lub florystę jeśli chcesz zajmować się kwiaciarnią... Myślę, że pomogłem ![]() Jeden przykład: Ostatnio moja simka Cezaria odkryła pasję do robienia dzbanków z gliny i stwierdziłem, że założy firmę, która będzie sprzedawała rękodzieła i gotowe rzeźby. Na początku do osiągnięcia 3 poziomu wszystko robiła sama - była kasjerem, magazynierem, sprzedawcą i wytwórczynią tych cennych rzeczy. Osiągnęła srebrną rangę garncarza i robiła bardziej wykwalifikowane rzeczy. Fakt, że była wycieńczona, ale zanim miała pracowników to osiągnęła apogeum handlowe: Pełniła w sklepie 4 funkcje, doszło nawet, że wystawiłem na sprzedaż okna, światło, chodnik sklepowy i firanki, nawet sprzedałem blat i kwiatka ozdobnego w sklepie. Tam też poznaął swojego przyszłego męża, który jest kasjerem, zatrudniła magazyniera - najlepiej nastolatka za małe pieniądze - z biegiem czasu robi mu podwyżki, jest teraz sprzedawczynią i garncarzem. Klientów ma tyle, że w kolejce do kasy stoi nie kiedy 6 osób. Osiągnęła szczyt biznesowy. Otrzymała pochlebne recenzje, nagrodę najlepszego sklepu w okolicy. Zamierza otworzyć galerię z obrazami, rzeźbami itd.
![]() |
#727 |
Guest
|
![]()
Jejku - KOCHANI JESTEŚCIE !!!
Tak szybko dostałam konkretne odpowiedzi ![]() W ogóle się nie spodziewałam !! Serio. Myślałam, że moje pytanie zostanie bez odpowiedzi !! Bardzo się cieszę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję Wam za dobre rady i wskazówki. Szczerze mówiąc myślałam, że jak dam ceny drogie albo bardzo drogie, to klienci w ogóle nie będą kupować. Jak się ustala cenę towaru to jeszcze pojawia się ta krzywa buźka przy wysokich cenach i to jakoś mnie przeraziło. Dlatego zazwyczaj 90% cen dawałam na tanio, albo wręcz bardzo tanio. Więc mówicie, że w tym jest problem? A jak sprawdzić co piszą o mnie w gazetach? Tzn. o moim przedsiębiorstwie? Jeszcze raz serdecznie dziękuję za wszystkie rady. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wskazówki, to chętnie przyjmę wszystkie ![]() Pozdrawiam was wszystkich serdecznie i ciepło ![]() P.S. A ja mam takie jeszcze takie pytanie: Zauważyłam, że w internecie i na forach jest dużo wątków pod tytułem: "Jak odzyskać Bellę" i tak dalej. Moje pytanie brzmi: PO CO w ogóle gracze chcą ją odzyskiwać? ![]() ![]() Czy ona ma jakieś ważne znaczenie w tej grze? ![]() Uszczęśliwi to Mortimera? Czytałam biografię Belli i Mortimera, ale nie znalazłam tam informacji dlaczego ona jest taka ważna ![]() ![]() Jeśli ktoś mnie uświadomi, to będę bardzo wdzięczna ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez ewuniatko : 15.03.2010 - 17:02 |
![]() |
![]() |
#728 |
|
![]()
Nie ma prawy.
Ale skorzystej też z mojej rady. U mnie to działa na prawie wszystkie biznezy jake aktualnie zakładam. Z tym reportażem o biznesie to chyba sprawia,że przychodzą więcej klienci do twojego sklepu. Do mnie przyszedł gdy ledwo osiągnołem 1 poziom przedsiębiorstwa i dostałem nagrodę najlepszy z najlepszych. Co to Twojego pytania o Belli to nie odpowiem bo ja już dawno ją zabiłem (Bawiłem się kodami i przez przypadek ją dodałem do rodziny i musiałem wszystkich uśmiercić). Ale zapraszam do http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=27952 tego tematu. Jak masz jakieś inne wątpliwości to po to tu jesteśmy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Guest
|
![]()
A mam jeszcze takie pytanie:
Gdzie mam szukać tych stoisk do robienia zabawek albo fotelu fryzjerskiego? Do tej pory znalazłam tylko stolik do nalewania lemoniady i stoisko do robienia kwiatów ![]() W ogóle to jakie STOISK są jeszcze do wyboru? Mam grę The Sims 2 i Własny biznes. Nic więcej. Poproszę o wskazówkę ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
|
![]()
Hobby ---->>>> Różne
Albo w zakładkach tryb kupowania i Własny Biznes i tam są wszystkie obiekty. |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |