|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Mam pytanko? niedawno moja monarchini wyszła za mąż i w panelu simów (wiecie o co kamon? =D) nie ma męża mojej simki i czy to jakiś błąd czy po pewnym czasie się pojawi? =D
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Gra TSŚ zasadniczo różni się od podstawowej wersji The Sims - przede wszystkim tym, że gracz w żaden sposób nie może kontrolować postaci, których sam nie stworzył. Jeśli małżonek Twojej simki jest postacią niezależną, będzie widoczny tylko w samym panelu kontaktów (nie mylić z panelem sima!). Podobnie jest z dziećmi.
|
|
|
#3 |
|
|
Poza tym, jeśli małżonkiem jest np. kowal, czarodziej, czy jakakolwiek inna postać stworzona przez nas, to jeśli akurat nie prowadzimy misji, w której ona występuje, również się nie pojawi w panelu rodziny
|
|
|
#4 |
|
|
aha ok dziękuję wam =)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Może ktoś z was tak miał, jak chcę uwarzyć kompot albo przygotować jedzenie i klikam na piec daje przygotuj jedzenie i potem opcja znika z paska poleceń, tak samo z beczułką, daje uważ i opcja znika. Jeśli ktoś wie jak to naprawić proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Witam !
Jestem w misji Prastare Tajemnice. Doszłam do punktu gdzie przekupka ma wyżywić rodzinę kogoś kto ją potem poprowadzić. Muszę zdobyć 2 pstrągi i duży bochen dobrego chleba. Kupiłam 2 pstrągi a także złowiłam 2, upiekłam nijaki chleb, jęczmienny i świąteczny i nic ! Nie wyświetla się następne zadanie, nie ma żadnych interakcji na simie któremu mam to dać i stoję w martwym punkcie a ocena misji spada, a mam platynę. Proszę o pomoc !
|
|
|
#7 |
|
Supermoderator
Reputacja: 27
|
Dawno w to nie grałam, ale z tego co pamiętam nijaki chleb to nie to samo co duży chleb.. Na liście rodzajów chleba do wypieczenia duży chleb powinien być osobno napisany
|
|
|
|
#8 |
|
|
Mam kolejny problem, tym razem ze strażnikiem. Zawiesił się. Ciągle stoi przy jakiejś uwięzionej w dybach wieśniaczce, rusza głową itp. ale nie chce się ruszyć. Chciałam uwolnić kobiecinę z dybów, ale nie można przejść po strażnik zastawia drogę. Nie można wykonać z nim żadnej interakcji. Nie da się kogoś wysłać w dyby lub do padołu, mówi że strażnik jest w tej chwili zajęty. Stoi tak już chyba z simowy tydzień lub nawet więcej. Przez to nie mogę wykonać żadnej misji związanej z aresztowaniem. Pomocy!
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Fisia, spróbuj kodu: resetsim i wpisz imię strażnika. Nie wiem czy się uda, bo strażnikiem nie kierujesz, ale zawsze możesz spróbować.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Reputacja: 25
|
Cytat:
miałem kiedyś tak samo, strażnik się zaciął i nie mogłem nic robić. O ile dobrze pamiętam użyłem resetsim, wcześniej kodem moveObjects podnosząc strażnika i sprawdzając jego imię. Pomogło
|
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|