![]() |
#731 |
Reputacja: 11
|
![]() Wczoraj po odpaleniu gry i załadowaniu widoku uczelni, wywaliło mi blue screena z informacją, że prawdopodobną przyczyną błędu jest plik ati3d2ad.dll Z tego, co widzę, to coś z grafiką, tylko nie wiem, dlaczego, bo poza grą, karta sprawuje się normalnie
![]() Jak w ogóle objawia się taka "niewydolność" komputera przy zbyt dużej ilości plików? Wiem, że "co ma piernik do wiatraka" skoro wywala mi info o pliku grafiki, ale ta gra jest dla mnie nieprzewidywalna, więc właściwie podejrzewam już nawet takie rzeczy... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#732 |
|
![]()
Takie głupie pytanie mam. Czy da się w rogu kuchennych szafek ustawić mikrofalówkę, ekspres do kawy itepe, tak, żeby sim mógł tego używać?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Reputacja: 16
|
![]()
Niestety, ta opcja jest tylko w TS3. W dwójce simy nie mogą korzystać z przedmiotów postawionych na rogu.
Osobiście daję tam lampkę, albo jakąś ozdobę. ;DD |
![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Reputacja: 10
|
![]()
Chyba nie. Przynajmniej u mnie nie można. Jak klikam ,żeby np. zrobiły kawę to idą i wydają znany okrzyk ,że blat zagradza im drogę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
|
![]()
@Malin, jeśli chodzi o Twój problem, to wina leży najprawdopodobniej w procesorze. Bluescreeny wyskakują przeważnie przy jego przegrzaniu. A to, że wyskoczyła Ci informacja, że to może być wina karty graficznej, to dlatego, że karta prawdopodobnie się również przegrzała
![]() E: poza grą oczywiście będzie Ci działac normalnie, bo nie jest tak obciążona ![]()
![]() |
![]() |
#736 |
Reputacja: 16
|
![]()
Miałem podobny problem, bo mi wiatraczki nie działały. :CC
Najpierw trzeba było uderzać w komputer i czasami się naprawiały. Ostatecznie pracowałem ze zdjętą obudową z jednej strony. W koncu okazało się, że wentylator się nie obraca, bo jest brudny. XDD Sprawdź, moze u ciebie też się nie obracają. |
![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
|
![]() @ Rudzielec - ciężko mi stwierdzić, co było przyczyną tego blue screena, w każdym razie po znacznym zmniejszeniu tego folderu z nowymi dodatkami (zostawiłam ok. 100 plików) gra dziś ruszyła bez problemów, więc może to rzeczywiście procesor się poddał przy mieleniu tylu plików gry. Dzięki za upewnienie
![]() ![]() @ Kalafjor - radę na pewno zapamiętam, chociaż tym razem się nie przydała. Nie aż tak dawno temu miałam kompa w serwisie, więc niemożliwe, żeby tak szybko wiatraczki zakurzyły się do stanu, w którym przestają się obracać ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
|
![]()
Mam mały problem z adopcją dziecka. Chciałam ostatnio zaadoptować dziecko pewnym małżeństwem z dość dużego (jak na mnie) rodu Link. Chodziło mi o dziecko w wieku szkolnym i tu pojawił się problem. Opieka przywozi mi dziecko które po przyłączeniu się do rodziny od razu umiera. Myślę, że to dziecko umiera dlatego, że w jego domu był wielki pożar, rodzice zginęli wcześniej i wyskoczył komunikat o zabraniu dziecka przez opiekę, jednak zanim zdążyli przyjechać to dziecko też zmarło. (Tragedia rodzinna do dziś jest skazą tego rodu). Tym dzieckiem jest kuzyn babci albo prababci matki adopcyjnej Aleksandry Link. I nie byłoby problemu bo zaadoptowałabym sobie następnego dzieciaka, ale wtedy musiałabym zapisać grę a to dziecko co umiera w drzewie genealogicznym przenosi się od swoich prawdziwych rodziców do tych adopcyjnych. Czy jest jakiś sposób by pominąć go w adopcji, by został na swoim miejscu w drzewie genealogicznym a żebym mogła adoptować dzieci w wieku szkolnym?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Podam Ci najprostsze możliwe rozwiązanie - stwórz sobie dorosłego, którego jako dziecko Twoja rodzinka mogłaby zaadoptować.
Wprowadź go na parcelę i np. za pomocą insimenatora zmień jego grupę wiekową z dorosłego na dziecko. Opieka społeczna się wkrótce po nie zgłosi i będzie jako pierwsze do adopcji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Reputacja: 12
|
![]() Cytat:
![]() A czy manekiny z zamiennym skinem stąd mogą urodzić bobasa? bo coś mi sie o uczy obiło, że manekiny nie mogą rodzić, błąd gry wywala i tyle z gry ![]()
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości) | |
|
|