Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 01.08.2012, 21:47   #731
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Wczoraj po odpaleniu gry i załadowaniu widoku uczelni, wywaliło mi blue screena z informacją, że prawdopodobną przyczyną błędu jest plik ati3d2ad.dll Z tego, co widzę, to coś z grafiką, tylko nie wiem, dlaczego, bo poza grą, karta sprawuje się normalnie Zastanawiam się, czy przyczyna nie leży we wrzuconej wczoraj kolejnej porcji dodatków z neta, a było tego naprawdę bardzo dużo - może nie "wagowo", bo ok. 140 MB, ale ilościowo - tych plików było ok. 700. I tak myślę, czy jest możliwość, że to procek nie wydolił i dlatego wywalił ten błąd? Mam już naprawdę koszmarnie wielki Downloads jak na możliwości mojego kompa, więc teraz to już nie kwestia tego, czy w końcu mi gry nie pociągnie, tylko kiedy to się stanie?
Jak w ogóle objawia się taka "niewydolność" komputera przy zbyt dużej ilości plików?
Wiem, że "co ma piernik do wiatraka" skoro wywala mi info o pliku grafiki, ale ta gra jest dla mnie nieprzewidywalna, więc właściwie podejrzewam już nawet takie rzeczy...
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 02.08.2012, 13:03   #732
Orzechowo

Takie głupie pytanie mam. Czy da się w rogu kuchennych szafek ustawić mikrofalówkę, ekspres do kawy itepe, tak, żeby sim mógł tego używać?
Orzechowo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.08.2012, 13:34   #733
kalafjor

Reputacja: 16

Niestety, ta opcja jest tylko w TS3. W dwójce simy nie mogą korzystać z przedmiotów postawionych na rogu.
Osobiście daję tam lampkę, albo jakąś ozdobę. ;DD
kalafjor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.08.2012, 13:35   #734
aniak99

Reputacja: 10

Chyba nie. Przynajmniej u mnie nie można. Jak klikam ,żeby np. zrobiły kawę to idą i wydają znany okrzyk ,że blat zagradza im drogę
aniak99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.08.2012, 13:40   #735
rudzielec

@Malin, jeśli chodzi o Twój problem, to wina leży najprawdopodobniej w procesorze. Bluescreeny wyskakują przeważnie przy jego przegrzaniu. A to, że wyskoczyła Ci informacja, że to może być wina karty graficznej, to dlatego, że karta prawdopodobnie się również przegrzała

E: poza grą oczywiście będzie Ci działac normalnie, bo nie jest tak obciążona
stare 02.08.2012, 13:44   #736
kalafjor

Reputacja: 16

Miałem podobny problem, bo mi wiatraczki nie działały. :CC
Najpierw trzeba było uderzać w komputer i czasami się naprawiały. Ostatecznie pracowałem ze zdjętą obudową z jednej strony.
W koncu okazało się, że wentylator się nie obraca, bo jest brudny. XDD Sprawdź, moze u ciebie też się nie obracają.
kalafjor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.08.2012, 21:11   #737
Malin

@ Rudzielec - ciężko mi stwierdzić, co było przyczyną tego blue screena, w każdym razie po znacznym zmniejszeniu tego folderu z nowymi dodatkami (zostawiłam ok. 100 plików) gra dziś ruszyła bez problemów, więc może to rzeczywiście procesor się poddał przy mieleniu tylu plików gry. Dzięki za upewnienie (teraz wiem, że osiągnęłam limit wielkości Downloadsu i nic więcej nie będę mogła ściągnąć... )

@ Kalafjor - radę na pewno zapamiętam, chociaż tym razem się nie przydała. Nie aż tak dawno temu miałam kompa w serwisie, więc niemożliwe, żeby tak szybko wiatraczki zakurzyły się do stanu, w którym przestają się obracać No a bez obudowy to ja już jadę od kilku miesięcy, inaczej się nie da
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.08.2012, 10:16   #738
marlena0189

Mam mały problem z adopcją dziecka. Chciałam ostatnio zaadoptować dziecko pewnym małżeństwem z dość dużego (jak na mnie) rodu Link. Chodziło mi o dziecko w wieku szkolnym i tu pojawił się problem. Opieka przywozi mi dziecko które po przyłączeniu się do rodziny od razu umiera. Myślę, że to dziecko umiera dlatego, że w jego domu był wielki pożar, rodzice zginęli wcześniej i wyskoczył komunikat o zabraniu dziecka przez opiekę, jednak zanim zdążyli przyjechać to dziecko też zmarło. (Tragedia rodzinna do dziś jest skazą tego rodu). Tym dzieckiem jest kuzyn babci albo prababci matki adopcyjnej Aleksandry Link. I nie byłoby problemu bo zaadoptowałabym sobie następnego dzieciaka, ale wtedy musiałabym zapisać grę a to dziecko co umiera w drzewie genealogicznym przenosi się od swoich prawdziwych rodziców do tych adopcyjnych. Czy jest jakiś sposób by pominąć go w adopcji, by został na swoim miejscu w drzewie genealogicznym a żebym mogła adoptować dzieci w wieku szkolnym?
marlena0189 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.08.2012, 10:29   #739
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Podam Ci najprostsze możliwe rozwiązanie - stwórz sobie dorosłego, którego jako dziecko Twoja rodzinka mogłaby zaadoptować.
Wprowadź go na parcelę i np. za pomocą insimenatora zmień jego grupę wiekową z dorosłego na dziecko.
Opieka społeczna się wkrótce po nie zgłosi i będzie jako pierwsze do adopcji.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.08.2012, 13:31   #740
Kenny McCormick

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał Liv
Podam Ci najprostsze możliwe rozwiązanie - stwórz sobie dorosłego, którego jako dziecko Twoja rodzinka mogłaby zaadoptować.
Wprowadź go na parcelę i np. za pomocą insimenatora zmień jego grupę wiekową z dorosłego na dziecko.
Opieka społeczna się wkrótce po nie zgłosi i będzie jako pierwsze do adopcji.
Jesteś geniuszem! :* Akurtat chciałem zaadoptować sima, a bałem sie poczwary xD

A czy manekiny z zamiennym skinem stąd mogą urodzić bobasa? bo coś mi sie o uczy obiło, że manekiny nie mogą rodzić, błąd gry wywala i tyle z gry

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości)

Zasady Postowania