![]() |
#751 |
Reputacja: 16
|
![]()
Moja simka chyba nie była dobra w tych sprawach. Sprzedawałem glinianie wyroby i te z maszyny do szycia. Kiedyś sprzedawała zabawki i roboty to wtedy zależało jaki miała humor, bo jak zły to przy sprzedawaniu minusowe gwiazdki leciały to zamykałem biznes do końca dnia. Zabawki kupowali lecz robotów niezabardzo choć były dobre nie zepsute. Więc to chyba zależy, czasem biznes idzie czasem nie. Można próbować z maszynami do samodzielnego wyrobu ale trzeba np. wyrobić dużo kwiatów na około srebrną rangę żeby nie sprzedawać samych stokrotek.
![]() Pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#753 |
Reputacja: 10
|
![]()
Moi drodzy,wiem że coś podobnego było,ale wybaczcie, nie chce mi się szukać.
-Czy można mieć kilka biznesów jednoczeście? (tzn. kwiaciarnę i np. restaurację) -ile trzeba mieć kasy,ażeby założyć np. kwiaciarnę czy restaurację? WB ma od dawna,ale jakoś tak nigdy nic ,żadnego biznesa nie otwierałam,a więc pytam się. |
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Reputacja: 16
|
![]()
Dastina
1.Można mieć dwa biznesy. ![]() 2.Na to pytanie nie ma dobrej odpowiedzi, bo to zależy jakie meble dasz: drogie czy tanie, jaka parcela: duża lub mała plus jeszcze wypłata dla pracowników więc różnie. aluminium Nie wiem może dajesz za drogo. Może ci się wydawać, że np. latawiec powinien być po 20zł, a dla simów jest to za dużo. U mnie leciały jak świeże bułeczki pudełka z pajacykami. ![]() Kombinuj z ceną i "olśniewaj" simów jeśli masz złotą rangę sprzedawcy, jeśli sim się rozgląda to zaproponuj mu twojego wyrobu produkt. Pozdro ![]() Serdeczne życzonka dla wszystkich z okazji Wielkanocy! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Guest
|
![]()
W pudelku z grą z dodatkiem Własny Biznes była taka książeczka-poradnik.
Przeczytałam ją, żeby wiedzieć co i jak ![]() Było tam takie zdanie, że towary na półkach należy uzupełniać na bieżąco, bo puste półki odstraszają klientów. W związku z czym mam pytanie - czy brak towaru na półce (taka karteczka z iksem) to naprawdę jakiś problem i odstrasza klientów? ![]() Jeśli ma się dużo półek i dużo towaru, to spokojnie można z uzupełnianiem towaru poczekać aż do zamknięcia sklepu i jak wyjdą klienci to dopiero uzupełniać ![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Guest
|
![]()
@ewuniatko - Tak, coś takiego odstrasza klientów
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
|
![]()
Ja dodam tylko,że jak masz pustki w sklepie to klient do kierownika sklepu będzie się skarżyć na magazyniera,żeby tego uniknąć musisz mieć magazyniera ze złotą rangą.
Ostatnio edytowane przez Remus Lupin : 12.04.2010 - 08:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Guest
|
![]()
Serdecznie dzięki za konkretne odpowiedzi
![]() Pomogliście mi - naprawdę ![]() Jeszcze raz - Dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
|
![]()
Ach byłbym zapomniał pamiętaj,że towary na półka mają być uzupełnione jakby przyszedł ten reporter bo jak będzie pusto to może ci napisać zły artykuł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
@up: Niekoniecznie od tego.
Jak przyjdzie reporter, trzeba się nim po prostu "zaopiekować", dogadzać mu itd. Aczkolwiek puste półki też mogą pogorszyć ocenę przedsiębiorstwa. |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|