![]() |
#71 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]() Ja zrobiłabym tak: 1.Stwórz kilku osobową rodzinę. 2.Kup parcele publiczną, ale lepiej gdy masz dwupiętrowy dom wtedy biznes możesz rozkręić na parterze ![]() 3.Kup meble takie żeby wszystko wyglądało na dom publiczny xD 4.Wpisz kod "boolprop testingcheatsenabled true" 4.Kliknij na dowolną Simke (Shift + Prawy przycisk myszy ![]() "Więcej->Spawn->Tombstone of L and D" 5.Pojawi się nagrobek. 6.Kiedy pojawi się potencjalny klijent kliknij na nagrobek i wybierz "Więcej-> Make me friendly too everyone here" 7. Potem pocałuj tego kogoś z kim chcesz zrobić "Bara-bara" 8.Gotowe...miłość...bara-bara...a czy było ciekawie tego nie dowiemy się xDD Nigdy nie rozkręcałam takiego biznesu, ale jak wam się to uda to napiszcie do mnie na PW ![]() Pozderki!!! Ostatnio edytowane przez Coccinelle : 27.02.2010 - 08:35 |
|
![]() |
|
![]() |
#72 |
|
![]()
A zoologiczny, w waszych oczach, to da mi kasy (czyt. zyski)??
#73 |
|
![]()
Nigdy nie miałam, ale myślę, że wielkich dochodów z tego nie będzie. Najlepiej sprzedawać drogie rzeczy, jak obrazy czy elektronikę, a te wszystkie miski i legowiska kosztują przecież tyle, co nic.
|
![]() |
![]() |
#74 |
Guest
|
![]()
chyba sprzedawanie samochodów
![]() |
![]() |
#75 |
|
![]()
a ja zrobiłem taki zwykły sklepik z różnymi kwiatkami, drzewami, krzakami i robotami(zawsze je wystawiam ^^) to po 1 dniu zarobiłem 60-70tyś. w 5-7 simowych godzin
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Guest
|
![]()
Piekarnia ie dochodowe i za duzo staraty czasu an gotowanie hmm ja polece kwiaciarnie zarobilem wtydzien 300 tyś
|
![]() |
#77 |
|
![]()
Za to ja polecam sklep ,,2.50 i wiele badziewi""
![]() W tydzień około 100. tyś (bez wymieniania towaru:/) A jak jeszcze masz złotą rangę sprzedawcy i umiesz nakłaniać klientów do kupna to mucha nie siada ![]()
#78 |
Reputacja: 17
|
![]()
Cóż wedle pytania... Biznes (wszystko wymaga wkładu finansowego) elektroniczny, galeria sztuki, drogie meble, inne cenione wyposażenie. Aby firma przynosiła dochód należy najpierw zanim podniesie się ceny produktu zdobyć zaufanie klientów, aby przychodziło ich więcej, np. zdobyć nagrodę najlepszego sklepu, czy też pozytywną recenzję w gazecie. Potem rozwinąć sekcję hurtowniczą, a następnie nakupować za tanie pieniądze z hurtowni towaru ustalić jego cenę sprzedaży na drogą... rangi sprzedawcy pomagają... A i sklep muzyczny również jest opłacalny... Ja ostatnio założyłem sklep muzyczny i po drobnym wspięciu się na wyżyny biznesowe po opłaceniu pracowników i rachunków domowych, a także wyżywienia... zostawało mi się około 6 tys. na czysto - dziennie.
#79 |
Guest
|
![]()
Czytałem cały temat ale opowiem teraz o moim sklepie. Otóż jest to sklep
Jóźwiak RTV&AGD Company. Nie trudno się domyślić co tam sprzedaję. Mam pierwszorzędny personel (2 sprzedawców ze złotą rangą plus ja, kierownik również ze złotą rangą, magazyniera, i kasjera oczywiście też złote rangi). Mój sklep jest dość obszerny, jest na dole, a na górze mam mieszkanie. Ceny są ustawione na poziomie bardzo wysokim, klientów nie brakuje zdarza się że zostawiają w kasie po 40 tysięcy simoleonów!!! Pensje pracowników są również bardzo wysokie co wpływa na morale załogi. Niestety w mojej firmie jest niezły zapieprz, prawie codziennie pracujemy po 14-16 godzin, pracownicy mdleją ze zmęczenia ale nikomu nie przychodzi do głowy zrezygnować. Mam 600 gwiazdek przywiązania klientów dlatego jeśli 1 klient ma 5 gwiazdek to łatwo go przekonac do kupna. Już kilka razy był u mnie reporter, mam chyba 4 nagrody Najlepszy z najlepszych. U mnie w sklepie najdroższą rzeczą jest TV za 12 tysięcy ale jest na niego wielu chętnych wystarczą 2-3 komendy olśnij. Dzienne obroty to zawsze ok 40 tysięcy, ale zdarzyło się też 50. Łączne obroty dochodzą już gdzieś do miliona także kasy mam w bród. Nie będe opowiadał o moim majątku ale zaznaczam że nie używałem żadnych kodów a mam ten sklep, 3 domy letniskowe, mln na koncie. ELEKTRONIKA TO PRAWDZIWA ŻYŁA ZŁOTA!!!! |
![]() |
#80 |
|
![]()
ja jak buduję dom to buduje osobne pomieszczenie i tam jedno jacuzzi tv szachy i rzutki klienci siedzą tam cały dzień i kasa się nabija i mam jeszcze to co kasę pobiera (biore 15 od godz.) zagaduję klientów i mi gwiazdki rosną. To jest dobry biznes bo sam się kręci nikogo do pomocy tam nie trzeba, także można żyć swoim życiem i mieć jeszcze inną pracę
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|