Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.02.2009, 20:19   #71
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Wasza Zmora czyli "Aplikacja...."

Cytat:
Napisał =>kl@udiaa<= Zobacz post
Wyłączenie programów działających w tle coś daje? Nie wiem które mogę wyłączyć....
Chodzi o programy typu: Winamp, Media Player, GG i antywirusy. Ogółem, wyłącz wszelkie programy do odtwarzania filmów, muzyki, emulacji czy komunikowania się z ludźmi. A jeśli to nie pomoże, zajrzyj do zakładki "Procesy" i wyłącz te z nazwą użytkownika (Twoją). Tylko broń Boże nie wyłączaj EXPLORERA, bo wyłączysz pulpit i trzeba będzie resetować komputer Ja oprócz tego wszystkiego, odłączam też internet na czas grania, ale nie wiem, czy to ma jakiś wpływ... bo reszta na pewno tak - i to ogromny.
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.02.2009, 21:23   #72
=>kl@udiaa<=

Już naprawiłam.
Insimenator był problemem.
I usunęłam te dodatki cleanerem, które były zaznaczone na czerwono i różowo.
I programy w tle też wyłączyłam.
Ale moim problemem też jest grafika, którą ustawiałam na full, wtedy gra się wyłącza.
=>kl@udiaa<= jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.02.2009, 10:35   #73
malina
Guest

Witam, mam problem z dodatkiem Ikea, otóż zainstalowałam sims2 a potem Ikea urządza dom. Gra wchodzi, ale po pewnym czasie podczas grania zawiesza się. Nie wiem co jest grane. Może ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.02.2009, 09:01   #74
Alene
Guest

ja znowu mam taki problem z tą aplikacją, że kiedy idę kupić jakieś nowe ciuszki dla simsów i przy dłuzszym pobycie na tej parceli, wyskakuj "aplikacja...". Też mi się tak dzieje, kidy chcę coś zrobić albo grać na parceli montekich z werony (ta rodzina gdzie jest merkucjo i romeo z tymi dziadkami) to mi takze wtedy wyskakuje ten problem ;/ o co chodzi.

Bjork. Ty napewno wiesz co z tym zrobić . Bo tam wiele postów wcześniej pisałaś coś Basi315, że jak chce to podasz jej jakieś fajne programy, które pomagają w tym żeby nie wyskakiwało "aplikacja..." i że jak ma sie te programy to nie trzeba wył.aczać tych procesów z menadżera.
pozdrawiam i proszę o pomoc.(mam ściągnięte dodatki z neta, ale gdy skanuje nie ma żadnych wadliwych dodatków , no i w rzeczy samej ORYGINALNE dodatki i podstawe zadnych piratów! jakby co

Edit: a jesli chodzi o ten procesor to co mam wyłączać w trakcie gry? te moje uzytkownika to wiem ale oprócz tego mam jeszcze te mojego komputera, które wiem że nie można wyłączać i tego explorera.exe . ale oprócz tego mam jeszcze takie jak lokalne i sieciowe.czy moge je wyłączać?

Ostatnio edytowane przez Alene : 27.02.2009 - 09:14
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.02.2009, 11:56   #75
tatuś-nieuk:)
Guest

Cześć:/ -macie spoko bo coś jeszcze potraficie zrobić -..a ja gżęzne na samym początku..:/ ...ale zaczne od początku-jakiś czas temu kupiłem The Sims 2 (mam orginał ze sklepu) i zainstalowałem-spoko gierka śmigała -i mała była zadowolona pózniej była spora przerwa,jakieś 3/4 miesiące noi wielki powrót a tu lipa.Pojawił się komunikat Napęd DVD-ROM nie został odnaleziony.Wykryto oprogramowanie emulujące CD/DVD .Wyłącz wszystkie programy do emulacji CD/DVD i ponownie uruchom grę. Noi moi drodzy jestem niedobry tedi bo nie umię tragedia -jestem cianki w te klocki,nic nowego nie instalowałem, wyłączam avast i dalej nic a w systemie się boję kopać chyba ze ktos punkt po punkcie wyośli mi co moge a czego nie moge wyłączyć,zaznaczam że jestem noga z tematu.Pszepraszam że tu umieściłem temat ale nie mogę jeszcze -pozatym pewno wszyscy by mnie skrzyczeli ze to banał i zaśmiecanie.....proszę pomoc
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.03.2009, 08:48   #76
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Tatusiu - jesteś jednak "Ukiem", bo starasz się nauczyć czegoś nowego
To jest proste Tak jak opisałeś The Sims 2 nie lubią, kiedy jest włączone oprogramowanie emulujące napędy, więc poszukaj na pasku zadań przy zegarze dziwnych "ikonek" np. programów "Deamon Tools" "Alkohol120%", albo "CDEX" czy coś podobnego i powyłączaj te programy na czas uruchamiania gry One zazwyczaj mają brzydki zwyczaj włączania się automatycznie przy starcie systemu.
Powodzenia.
stare 01.03.2009, 11:25   #77
ultraviolence

A ja się wtrącę do tematu i polecę program, który mam już od dobrych kilku miesięcy - a mianowicie chodzi o xp-AntiSpy. Pozwala on na wyłączenie wszelkich niepotrzebnych procesów i ukrytych aplikacji, jakie używa komputer, tym samym zwiększając jego wydajność Od czasu jego zainstalowania i dostosowania do własnych potrzeb, praktycznie nie pamiętam, aby wyskoczyło mi coś z "Aplikacją". Wyjątkiem jest ten błąd z DirectX 3D, o którym już kiedyś pisałam... ale na szczęście zdarza się on dość rzadko
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.03.2009, 22:18   #78
=>kl@udiaa<=

Jeśli gracie na laptopach to musicie ustawić wydajność baterii. Mi się w zawieszało na ładowniu, nawet kiedy był kabel, bo miałam ustawione oszczędzanie energii.
Wysoko wydajność jest odpowiednia.
No i wyłączenie programów działających w tle także pomaga.
=>kl@udiaa<= jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.03.2009, 20:23   #79
Simmer
Guest

Witam!
Nie moge założyć nowego tematu więc napisze tutaj.
Mam problem z S2. Po instalacji próbuje jeszcze dodać patha jednak kiedy chce go włączyć wyskakuje mi włóż płytę 4. W tym problem że płyty 4 nie czyta. Instalacja szybko zeszła, 4 płytka działała, a potem kiedy chcę uruchomić grę pisze "włóż właściwą płytę". Płyta w napędzie więc raczej wszystko spoko więc musi być wina patha. Z tym że patch nie działa i tak jestem lekko zmieszany bo nie wiem co robić... HELP!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.03.2009, 16:34   #80
synes
Guest

Nieśmiertelny komunikat "Aplikacja Została zakłócona program został zamknięty" się na mnie uwziął. Gdy próbuję włączyć grę, w najlepszym przypadku dochodzi tylko do ustawiania domów w nowo powstałym otoczeniu. Reinstalacja nie pomaga. Użyłam Sims2Pack Clean Installer żeby usunąć niektóre dodatki - nadal nic. Nawet jak wywalę z downloads wszystkie dodatki, gra nie chce iść dalej ;/
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 10 (0 użytkownik(ów) i 10 gości)

Zasady Postowania