Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.03.2010, 14:22   #71
Ilona
Guest

Domyślnie Odp: The Sims 3-nowosci

coś dla fanów magii!!!Zespól Jordoosims wydal mini pack związany z magia i czarami,jest to zbiór prac rożnych kreatorów,więcej tutaj

http://sims3magic.livejournal.com/

http://www.modthesims.info/download.php?t=394684
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.03.2010, 15:28   #72
Ilona
Guest

Najnowsza aktualizacja: 1.11/2.6/3.2

Aby zainstalować niniejszą aktualizację, uruchom grę i użyj zakładki „Aktualizacje” w programie startu.

Niniejsza aktualizacja gry zawiera:

*
Gra podstawowa: Usunięto błąd powodujący, że Simowie bez przerwy wykonywali interakcję „Zaprasza mnie do środka” na parcelach innych Simów.
*
Gra podstawowa: Usunięto błąd powodujący, że Simowie zacinali się w interakcji „Weź kawałek”, gdy brali pizzę.
*
Wymarzone Podróże: Usunięto błąd powodujący zawieszanie się gry przy próbie zapisania rodziny w bazie wypadowej.
*
Nowoczesny apartament Akcesoria: Usunięto błąd powodujący utratę funkcjonalności wyposażenia rodziny po użyciu narzędzia tworzenia stylu na obiekcie.
*
Nowoczesny apartament Akcesoria: Usunięto błąd, który uniemożliwiał wypełnienie pragnienia „Kupić konsolę do gier wideo” po kupieniu konsol „GUGA JoyToy 3” oraz „Konsola 7”.
*
Nowoczesny apartament Akcesoria: Usunięto błąd, który uniemożliwiał liczenie ryb w akwariach w pragnieniu życiowym „Doskonałe prywatne akwarium”.
*
Aktualizacja trybu zakupów w Store: Usunięto problemy wywoływane przez czcionkę i aktualizację w sklepie zaimplementowanym w grze, wprowadzoną w najnowszej wersji zestawu sieciowego EA Webkit.

więcej tutaj http://www.thesims3.com/community/ne...2010#-98330229
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.03.2010, 18:47   #73
anie_1981

Reputacja: 10

Kurcze nie wiem czy mam ochotę na najnowszą łatkę. Nie miałam takich problemów jak te wymienione w opisie łatki. Może to dlatego, że właściwie nie jeżdżę na wakacje. Znudziły mi się te wyjazdy bardzo szybko. Boję się też, że po łatce znowu będę musiała się pozbyć niektórych modów. A chyba wolę mody niż kolejną "rewelacyjną łatkę firmy EA". Gdybym była pewna, że chcę kupić "Karierę", to co innego bo wtedy i tak musiałabym instalować komplet łatek.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.03.2010, 17:30   #74
Ilona
Guest

ja zainstalowałam i powiem krotko-pierwsza latka w historii gry,po której nie trzeba aktualizować haków i modów,nawet tego na cenzurę,wszystkie działają bez zarzutu,tyle,ze muzyki w CAS nie naprawili

a tutaj możecie poczytać o w wpadkach twórców przy tworzeniu gry

http://pl.thesims3.com/community/new...10#-1557022428

Ostatnio edytowane przez Ilona : 26.03.2010 - 17:32
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.03.2010, 18:34   #75
nmin

Cytat:
Napisał ilona Zobacz post
Nowoczesny apartament Akcesoria: Usunięto błąd, który uniemożliwiał liczenie ryb w akwariach w pragnieniu życiowym „Doskonałe prywatne akwarium”.
Mój Sim marzył o doskonałym akwarium, i mimo posiadania dużych akwariów, musiałam kupić trzynaście kul, bo te ryby z dużych nie liczyły się do pragnienia. Czyli po łatce to się zmieni, dobrze rozumiem?
nmin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.03.2010, 19:00   #76
Tofik
Guest

Tak zacznie się liczyć
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.03.2010, 11:35   #77
anie_1981

A mi łata równo namieszała... Mój zapis jest bardzo stary, powstał na łacie 1.4, jeszcze przed WP, NA i czymkolwiek innym. Gram już z piątym pokoleniem, albo jeszcze dalej. Nie pozbędę się tego zapisu, bo cieszę się, że mam tak zaawansowane drzewo genealogiczne, że ledwie się w nim mogę połapać. Po zainstalowaniu łaty zrobiłam rodzinie mumię, ale mumia okazała się fiaskiem. Miała być domową sprzątaczką, ale inne Simy się jej brzydziły no i denerwowało mnie, że tak powoli chodzi. Więc weszłam do edycji miasta, skasowałam mumię a na jej miejsce wprowadziłam jakąś na szybko stworzoną Simkę, żeby była gosposią. Minęło parę simodni i chciałam podzielić rodzinę bo było już 7 domowników. Młode małżeństwo z jednym dzieckiem miało się wyprowadzić. Kobitka jeszcze na odchodne zaszła w ciążę. No i tutaj pojawiły się schody. Nie mogłam podzielić tej rodziny! Ani telefonem, ani edycją miasta nie szło ich podzielić. Mogłam ich wszystkich przenieść do innego domu, ale podzielić się nie dało, a próbowałam wszystkiego. W kółko było przetwarzam... Mogło tak stać i 10 minut, a nic się nie dało zrobić. Nie wiem czego to jest wina i to mnie najbardziej boli, bo gdybym wiedziała co zaszkodziło grze, to bym tego unikała. Na szczęście głupia nie jestem i przed każdą łatą zostawiam sobie kopię zapisu na dysku, więc nie straciłam miasta. Po oddaniu starszej wersji zapisu od razu kazałam kobitce zajść w ciążę i się wynieść razem z mężem i dzieckiem. Teraz mam tam tylko rodziców i nastolatka, ich dziecko. Teraz nie wiem co dalej, bo korci mnie zostawić ten zapis gdzieś na dysku i trochę "sprowokować" grę, żeby wiedzieć, co było nie tak. Czy zaszkodziła mumia, gosposia, a może to że skasowałam mumię i od razu dołożyłam gosposię. Bo ciężarna Simka, która się wyprowadziła na pewno nie zaszkodziła, zawsze tak robię. Mam dorosłego dzieciaka, sprowadzam mu do domu drugą połowę, hajtają się, ona zachodzi w ciążę i ich wyrzucam.
stare 27.03.2010, 12:20   #78
asiak155

A mi gra nie chce zainstalować aktualizacji. Uruchomiłam simy i nic o aktualizacji, to włączam ten program do ściągania simów zaczyna się aktualizować i wyskakuje błąd, ze nie może się zainstalować. Simy się nie zaktualizowały a po włączeniu w grze Store wychodzi do pulpitu. Teraz nie mogę uruchomić już menadżera, bo każe mi się upewnić, że próbuje uruchomić program na kilku zalogowanych kontach użytkowników, a więc nie mogę zaktualizować gry.
asiak155 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.03.2010, 12:44   #79
anie_1981

To zainstaluj grę od nowa. Należy pamiętać, że trzeba instalować patche po kolei. Niestety, ale tak już tą grę napisali, że trzeba robić te @1#%& patche bo inaczej nie można instalować dodatków. Ja wszystkie patche, które downloader ściąga, zatrzymuję na dysku, bo bym musiała je ściągać z godzinę z każdy instalowaniem gry od nowa.

Och i jeszcze jedno, na czas aktualizacji najlepiej jest zabrać z gry wszystkie nieoficjalne dodatki a także mody i hacki.
stare 27.03.2010, 17:17   #80
asiak155

Wcześniej nie miałam problemów z aktualizacja. Teraz i tak znudziły mi się simy, a pewnie i tak po wyjściu nowego dodatku będę musiała instalować wszystko od nowa.
asiak155 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania