![]() |
#71 |
Guest
|
![]()
chodzi Ci o pliki packages?
jeśli tak,to próbowałaś dać folder Mods i w Moich Dokumentach,i w folderze gry? a jeśli o sims3packi,to albo podczas instalacji pokazuje się jakiś błąd,albo pomimo udanej instalacji plików nie ma w grze.na to nie wiem,jak pomóc ![]() |
![]() |
|
![]() |
#72 |
Guest
|
![]()
Oczywiscie , robie oddzielny folder w "Moje gry"
![]() Jak cos instaluje to bardzo szybko sie laduje i zapisuje w wybranym folderze.Wchodze na gre,a tego nie ma. Kiedys pamietam,ze sciaglam cos ze strony "Liana The sims3" i mialam wszelkiego rodzaju ubrania itd - po prostu to co chcialam Zobaczymy,moze sie uda za tym razem... |
![]() |
![]() |
#73 |
Reputacja: 10
|
![]()
czy jest jeszcze jakis inny sposob na dzialanie modow w simsach? wszystko robilam wedlug poradnikow tutaj na forum i jeszcze z innych blogow. Dalam do folderow tam gdzie trzeba, pliczki potrzebne tez posciagalam i pododawalam gdzie trzeba i nic...gra zaktualizowana;(( help
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Reputacja: 11
|
![]()
Niestety, ale próbowałam już wszystkie sposoby i nigdy dodatki .package nie chcą mi wejść... Robię dobrze, bo sprawdzałam pełno razy... Ehh, chyba jestem skazana na grę bez tych plików - może to i dobrze?
![]()
![]() |
#75 |
|
![]()
Wszystko jest do zrobienia, jeśli się wie jak. Skoro pliki packages nie działają, to jedynym powodem jest złe ich instalowanie.
http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205 Czytał ktoś tego bloga? Generalnie staram się pisać poradniki najlepiej jak potrafię. Ale czasami temat jest na tyle ciężki, że trudno go zrozumieć, a jeszcze trudniej zrozumiale wyjaśnić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
|
![]()
anie ja tez robilam wszystko wedlug blogow, nie blogow i poradnikow i dalej mody mi nie dzialaja, np. NRController ;// czy jak sie on zwie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
A ja mam prośbę o pomoc, bo działa mi większość dodatków package oprócz Nraasa. Miał ktoś podobny problem i znalazł rozwiązanie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
|
![]()
Musi być plik d3dx9_31.dll w każdym katalogu Game\Bin gry. Czyli podstawka i wszystkie dodatki. Pomaga też skasowanie cachy gry. Najlepiej jest użyć do tego programu Dashboard z mts:
http://www.modthesims.info/download.php?t=387006 Po prostu włączasz program i wybierasz opcję "clear all caches". I gotowe. Skutkiem ubocznym czyszczenia cachy gry, jest powolne ładowanie się gry pierwszy raz po czyszczeniu i długie ładowanie etykietek rzeczy w CAS i trybach budowy\kupowania. Ale niestety niektóre mody wymagają czegoś takiego. Można spróbować usunąć tylko scriptCache.package, ale usunięcie tylko tego pliku nie zawsze pomaga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
No i za wcześnie się ucieszyłam... Po popsuciu systemu Windows 7 (który automatem podczas przywracania wywalił mi wszystkie włożone do katalogów gry pliki dll) nadal NRAAS nie działa. Ale właściwie to mi chodzi głównie o możliwość edycji sima w CAS - więc może ktoś z Was zna jakiś inny mod na to, który by nie sprawiał tylu problemów?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
|
![]()
Nie znam innego moda. I naprawdę nie rozumiem, dlaczego Wam ludzie NRaasy nie działają... Na końcu mojego bloga dopisałam info o kasowaniu plików cache...
http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205 Mi to pomaga. Co prawda nigdy nie spotkałam się z problemem "nie działania NRaas'a", ale jak zmieniam go na nowszą wersję, to bez czyszczenia cache'a gry, gra widzi jakby starą wersję NRaasa. Dopiero po skasowaniu cache jest OK. Sprawdzajcie tez programem Dashboard z mts (link w moim blogu), czy NRaas nie ma z czymś konfliktu. I wielu ludzi, którzy mi piszą na PW, boi się jak ognia kasowania cache myśląc, że coś się zepsuje. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby wyczyszczenie cache'y gry cokolwiek w niej popsuło. Jedyne skutki uboczne opisałam też w blogu i one nie psują gry. |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|