Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11.08.2011, 20:41   #71
R4sT4m4n
Guest

Domyślnie Problem z dzwiekiem

Siemka mam taki maly problemik zwiazany z dzwiekiem.Chodzi o to ze jak wchodze w interakcje ze zwierzakiem (obojetnie czy z psem czy z kotem) to nigdy nie slychac tego co mowi sim ani szczekania psa czy miauczenia kota :/ Moze to nic wielkiego ale mnie wkurzaja takie niuanse, musze miec wszystko ladnie i wporzadku ;p Wczesniej tez nie bylo slychac odglosu i mamrotania sima jak sie teleportowal ( sposobem ninja) ale jak zmienilem zeby gra dzialala w trybie zgodnosci z windows xp sp 3 to juz byl dzwiek.Ale ze zwierzetami nadal nic.

PS jesli to cos ma do rzeczy to gram na windows 7, kiedys na XP wszystko smigalo, te same dodatki byly jak i teraz.Dodam tez ze przeinstalowalem ts2: zwierzaki i nic sie nie zmienilo.Moze akurat te pliki dzwiekowe ( szczekanie, gadanie sima do zwierzaka) sie nei skopiowaly z plyty ?

z gory dzieki.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 11.08.2011, 21:38   #72
rudzielec

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cytat:
Napisał R4sT4m4n Zobacz post
To tak jeden problem rozwiazalem bo postanowilem zeby gra sie wlaczala w trybie zgodnosci z windows XP service pack 3 noi ok.Juz przy teleportacji slychac co gada i ten odglos ale do zwierzat nadal nic ;/

PS gram na windows 7.
To prawdopodobnie wina jakiegoś dodatku z internetu, a dokładniej mówiąc moda, który w jakiś sposób zmienia działanie gry. U mnie dzieje się to samo co u Ciebie, ale tylko czasami, kiedy simy rozmawiają, to jeden z nich rusza ustami i nic nie słychać, niestety nie odkryłam u siebie którego dodatku to wina

Cytat:
Napisał maalox9 Zobacz post
Witam
Mam pewien problem od samego zainstalowania the sims 2
Otóz gdy robię jakieś nagłe oddalenie, przybliżenia itp pasek dolny mi znika i pojawiają się takie niebieskie kwadraty (screen)
Potem kiedy zainstalowałem ts2 : wlasny biznes robi się to samo + gdy się zatnie gra monitor się wyłącza ale gdy spaskuje gre monitor się włącza.
Proszę o pomoc bo nie wiem o co kaman - specyfikacja kompa
Procek AMD Athlon 2000+
1gb ram
Grafa : Radeon 9200 128mb
http://img263.imageshack.us/img263/7...lemthesim2.png
A masz stacjonarkę czy laptopa? Jeśli stacjonarka to polecam zrobić tak, jak napisała Liv... jednakże z tego co się orientuję, karty radeona to nie jest najlepsze rozwiązanie do simsów, mogę się mylić, ale u mnie nie działały za najlepiej nie wiem czy to tez nie jest wina ramu jesli masz tylko jeden giga, może Ci po prostu wywalać takie cuda, bo komp jest zbyt obciążony. Jeśli jednak masz laptopa to jest to ewidentnie wina zintegrowanej karty graficznej, ja mimo nowego lapka, ciągle mam z tym problemy na simach. Niestety chyba nie da rady nic z tym zrobić.

Cytat:
Napisał mily122 Zobacz post
Ja mam jedno pytanie (jeśli było to przepraszam):
Czy jak zainstaluję dwa dodatki (CPR i WB ) na innym dysku niż na tym na którym jest zainstalowana gra The Sims 2 to czy będą mi one działać ?
możesz zainstalować nawet podstawę gry, czyli pierwszą płytę The Sims2 na innym dysku z resztą dodatków które posiadasz (tak by było w sumie najlepiej) gra utworzy sobie podstawowy folder na dysku C sama
stare 12.08.2011, 08:31   #73
R4sT4m4n
Guest

Hmm .. Tylko ze ja nie sciagalem nic z internetu do simsow nigdy .. sproboje sie jeszcze pobawic z trybami zgodnosci z roznymi systemami.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.08.2011, 08:49   #74
rudzielec

nic z neta? no to wracamy do punktu wyjścia... może spróbujmy inaczej, masz komputer stacjonarny czy laptop?
stare 12.08.2011, 10:46   #75
R4sT4m4n
Guest

Komputer stacjonarny.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.08.2011, 17:29   #76
simsiara1991

Mam pytanie. Chciałabym zainstalować TS2 (mam oryginalne) i wkładam płyte biore autorun i wychodzi komunikat "włóź do napędu dysc CD/DVD i co mogę z tym zrobić???
Ja już powiedziałam TAK kupiłam bransoletke
W niebie Twoje narządy nie będą Ci już potrzebne....
Dzięki mojemu TAK ktoś przeżyje....
simsiara1991 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.08.2011, 18:51   #77
Fisia

Przeczyść płytę, a potem trochę mocniej wciśnij do napędu (trochę, bo jeszcze uszkodzisz :o). Albo uruchom ponownie komputer/laptop, nie wiem czy to zadziała, ale jak się odświeży może będzie bardziej pobudzony do pracy xd Kiedyś tak miałam ale sobie odpuściłam. Po połowie roku sobie przypomniałam i wtedy poszło normalnie :o
Albo spróbuj włożyć to na próbę na innym komputerze w domu (jeżeli jest). To raczej nie jest wina płyty. Może jeszcze wkładaj i wykładaj na przemian, a jak po pięciu razach nie zadziała zainstaluj to sobie następnego dnia. I nie kupuj nowej płyty, bo nie trzeba.

Ostatnio edytowane przez Fisia : 12.08.2011 - 18:55
Fisia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.08.2011, 19:13   #78
R4sT4m4n
Guest

simsiara1991, takie zabawy we wkladanie i wykladania plyty w naped raczej nic nie dadza . Ostatnio tez mialem taki problem, zakonczylo sie na kupnie nowej stacji dyskow.Zobacz czy naped CI czyta inne plyty, jesli tak to jednak wina Twoich TS2, a jesli nie czyta to masz popsuta stacje dyskow.Pewnie laser sie zuzyl.. Nowy naped - wydatek rzedu 100 - 120 zlotych.Przyjdzie do Ciebie fachowiec i w 15 minut zrobi .

PS Jakies pomysly co do mojego problemu ?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.08.2011, 20:20   #79
Hithiriel

Problem: sim zawiesza sie po zrobieniu zdjęcia. Pomaga jedynie wyłączenie gry bez jej zapisywania, w przeciwnym razie sim po uruchomieniu pozostaje nadal nieruchomy. Próbowałam komendy boolProp ale gra jej nie przyjmuje. Nie moge sobie poradzić z tym problemem. Proszę o pomoc.
Hithiriel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.08.2011, 07:18   #80
R4sT4m4n
Guest

Ehh wyglada na to ze moj problem zaginal wsrod innych pytan no trudno
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 23 (0 użytkownik(ów) i 23 gości)

Zasady Postowania