Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.10.2011, 08:30   #1
Searle

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy z grą

Ja mam Radeona i na innym forum ludzie też właśnie mają Radeony i myślałam, że to wina tego typu karty, ale jak widać na Twoim przykładzie, to tak nie jest.
Trzeba czekać na aktualizację. Może ona coś pomoże?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.10.2011, 18:00   #2
Vunner
Guest

To ja mam za to inny problem i się zastanawiam czy to wina modów...
Jako człowiek nie mogę nic zrobić ze swoimi zwierzętami - ani ich dosiąść, ani nic. Co może powodować ten problem?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 18:07   #3
Irbis

Reputacja: 14

Chyba jako sim
Z jakimi zwierzętami? Czy nie ma opcji w ogóle, czy są tylko niepodświetlone?
Spróbuj jakoś dokładniej opisać problem.
stare 25.10.2011, 18:21   #4
anie_1981

Ja może tak się pobawię w off-top, ale muszę się wyżalić. Dokupiłam dzisiaj RAm i skubaniec nie działa... Nawet BIOS aktualizowałam i nic. Jestem nieźle wściekła, a myślałam, że Simsy mi będą szybciej chodzić, tymczasem po uruchomieniu Simsów, mam niebieską planszę i komp się wyłącza... Najśmieszniejsze jest to, że system wstaje na tych 8 GB normalnie, Windows widzi 8 GB, ale komputer w ogóle nie jest szybszy no i lada wysiłek poważniejszy i nowe kości wyłączają kompa.

Co do problemów z samą grą, to w AP gra mi się straasznie wlecze. No grać się niemal nie da. W SV i BP, jest ciut lepiej, ale to dlatego, że zrobiłam poprawki do miast z mts... Ciągle coś z tymi Simsami...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 19:51   #5
xometr
Guest

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Ja może tak się pobawię w off-top, ale muszę się wyżalić. Dokupiłam dzisiaj RAm i skubaniec nie działa... Nawet BIOS aktualizowałam i nic. Jestem nieźle wściekła, a myślałam, że Simsy mi będą szybciej chodzić, tymczasem po uruchomieniu Simsów, mam niebieską planszę i komp się wyłącza... Najśmieszniejsze jest to, że system wstaje na tych 8 GB normalnie, Windows widzi 8 GB, ale komputer w ogóle nie jest szybszy no i lada wysiłek poważniejszy i nowe kości wyłączają kompa.

Co do problemów z samą grą, to w AP gra mi się straasznie wlecze. No grać się niemal nie da. W SV i BP, jest ciut lepiej, ale to dlatego, że zrobiłam poprawki do miast z mts... Ciągle coś z tymi Simsami...
Anie a dobrałas odpowiednie kości tzn czy taktowania zegara są takie same i czy obie są tego samego typu ddr2/ddr3 bo jeśli sa rozbieżności to wtedy dzieją się takie cuda jak niebieski ekran itp. System bedzie je wykrywał normalnie jednak przy obciązeniu moga wariowac. Najlepiej sprawdz jakims benhmarkiem czy wszystko jest ok. W razie watpliwosci podeslij loga z wynikiem na pw do mnie. Postaram się coś zaradzić.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.10.2011, 09:33   #6
Ayla
Guest

Heja Ja nie mogę urządzić wesela! Ani narzeczony ani narzeczona nie mają takiej opcji, kiedy wybierają rodzaj imprezy z telefonu Wieczór panieński i kawalerski "wymusiłam" NRaas'em, bo też nie było! Ale wesela w NRaas nie mam, brak takiej opcji I to nie wina haków, bo czy są, czy je wyrzucę, to wesela urządzić się nie da. A przed zainstalowaniem Zwierzaków żeniłam inną parę i problemu nie było

I jeszcze jedno: podczas wizyty w księgarni simka kupiła trzy książki do nauki jeździectwa. Ucieszyłam się, że coś takiego jest! Ale gra mi się zwiesiła bez zapisu Za drugim, trzecim i setnym razem nie było już takich książek w księgarni!!! O co kaman??? Są takie książki w tym dodatku, czy ich nie ma?? Jak zwykle sprawdzałam z hakami i bez...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.10.2011, 14:18   #7
Gio

Reputacja: 15

Cytat:
Napisał Ayla Zobacz post
Heja Ja nie mogę urządzić wesela! Ani narzeczony ani narzeczona nie mają takiej opcji, kiedy wybierają rodzaj imprezy z telefonu Wieczór panieński i kawalerski "wymusiłam" NRaas'em, bo też nie było! Ale wesela w NRaas nie mam, brak takiej opcji I to nie wina haków, bo czy są, czy je wyrzucę, to wesela urządzić się nie da. A przed zainstalowaniem Zwierzaków żeniłam inną parę i problemu nie było
Podzielam się w bólu z Aylą, bo mam identyczny problem. Z tym, że u mnie para nie chce ożenić się poprzez łuk, ale ślub prywatny jest już możliwy. No ale z łukiem jest bardziej niepowtarzalnie...
+ do tego moi simowie po instalacji dodatku zyskali znikąd całą masę przyjaciół i zdobyli liczne punty osobowości i tym samym wypełnili jakieś tam wyzwania W sumie nic strasznego, ale gra jako-tako chodzi mi od 2 dni, to nie wiem jaki błąd jeszcze spotkam
stare 25.10.2011, 19:42   #8
Vunner
Guest

Ok, wina modów. Myślę, że wiem dzięki któremu nie działało, ale narazie nic nie będę robił.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.10.2011, 10:32   #9
renia.345

http://imageshack.us/photo/my-images...ztytuuokq.jpg/ mam taki problem, czy mozliwe ze mam za slaba karte graficzna? mam intel 945 express chipset family
renia.345 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.10.2011, 13:36   #10
xometr
Guest

Cytat:
Napisał renia.345 Zobacz post
http://imageshack.us/photo/my-images...ztytuuokq.jpg/ mam taki problem, czy mozliwe ze mam za slaba karte graficzna? mam intel 945 express chipset family
Tak ta karta jest zdecydowanie za słaba. To jest wbudowana karta graficzna więc jej pamiec wewnętrzna wynosi 64mb pamięci reszte współdzieli z pamięcią ram. Jeśli znasz minimalne wymagania gry to chyba zrozumiesz w czym problem. Poza tym karty zintegrowane są bardzo słabe a ich parametry są znacznie niższe niż samodzielnych kart graficznych. Jedyna rada zmień kartę. Nawet najtańsza karta z piksel shader 2.0 będzie lepsza od tego. Jeśli nie stac Cię na dobra kartę polecam taką z 512 mb pamięci. Koszt nie powinien byc wyższy niż 200 zł.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania