Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.12.2011, 08:27   #71
Meona

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA?

zgadzam się z figą.. tych chorób trochę brakuje przecież człowiek nie jest wiecznie zdrowy..

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.12.2011, 20:39   #72
Ejak

Co powinno poprawić EA?

Nie co poprawić, tylko kogo mieć, a tutaj pada imię i nazwisko Will Wright.
stare 15.12.2011, 10:11   #73
anie_1981

Fakt... Bez Willa Wrighta ta seria "umiera za życia"...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.12.2011, 10:16   #74
simka334player

Świete słowa ejak!
Z ust mi to wyjąłeś. To co? Robimy tę listę?
stare 17.12.2011, 20:43   #75
Levkoni

Ja sobie tak patrzę na logo The Sims i pomyślałem, że fajnie by było gdyby ten domek nad literką "M" powrócił, tak jak w logo pierwszych simów
stare 17.12.2011, 21:57   #76
Justyna0307

ja popieram figę.
Szczególnie te choroby, jakieś nawet śmiertelne choroby (mogłyby być uleczalne) by się przydały kąpanie dzieci nie wiem czemu zniknęło :/ Zarost też dobry pomysł studia, właśnie studia byłyby dobre więcej zawodów... większe miasta, bo newtoni mi się nie mieszczą w tych małych miastach
Ogólnie mogliby bardziej dopracowywać gry niż gonić za forsą. Bardziej dopracowana gra bardziej zachęciłaby do grania... a te bugi mnie zniechęcają :/ i grafika... jak zobaczyłam psy w 3 to myślałam że gry już nie kupię

a co robię poza graniem w The Sims 3? oto mój blog http://justynamakeup.blogspot.com/
Justyna0307 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.12.2011, 06:48   #77
Piwusia

The Sims 4 wyobrażam sobie jako grę z bardziej realistyczną grafiką (nie tak jaskrawą jak trójka).Podejrzewam,że czwarta edycja gry i tak nie powstanie,ale fajnie by było,gdyby wykorzystano w niej system aspiracji i wspomnień z dwójki.Nie wydawano by akcesorii do tej części gry,a za to więcej nowych opcji pojawiałoby się w expansion packach.Kariery w podstawce The Sims 4 byłyby takie:edukacja (do wyboru bycie nauczycielem:języka Simlish,matematyki,historii,sztuki),haker,medycyna ,dziennikarstwo,polityka,aktorstwo,sportowiec,bada cz natury,armia,wizjoner.Większą część tego co nasi Simowie robią w pracy możemy widzieć i kontrolować.Podobnie rzecz ma się z Simami w szkole czy na studiach,też możemy obserwować ich poczynania.System studiów jest niemal identyczny jak w dwójce,z tą różnicą,że tutaj dochodzi już w podstawce.Bez studiów Sim nie może zostać nauczycielem,lekarzem ani politykiem.Wolniej też przyswaja umiejętności.Charakter Sima nie jest określony przez cechy takie jak w trójce,może stale się zmieniać,kształtowany przez różne wydarzenia (np.Sim po śmierci kogoś bliskiego będzie przez jakiś czas bardziej refleksyjny,zamknięty w sobie i co z tym idzie zmienią się jego pragnienia).Gra nie byłaby pozbawiona humoru,ale mimo wszystko znacznie poważniejsza od swoich poprzedniczek.Humor przejawiałby się głównie w opisach obiektów i nawiązaniach do starszych edycji gry (pojawi się tu więc Mroczny Kosiarz,Towarzyski Króliczek,a także Niewidzialny Przyjaciel (The Sims 3-Pokolenia).Simom można by było zmieniać wzrost,a także sposób poruszania się (zalotny w którym Simki kołyszą biodrami na boki a Simowie chodzą pewnym siebie krokiem,luzacki (ręce w kieszeniach,ugięte nogi),niepewny (spuszczona głowa,przygarbiona sylwetka),maniakalny (takie Simy poruszają się bardzo szybko,niekontrolowanie poruszając rękoma,czasem dostają drgawek) i zwyczajny.o i można ustalić ton głosu Sima.Decydujemy czy imiona i nazwiska Simów NPC mają być angielskie,tak jak w oryginale czy spolszczone.Pojawiają się zupełnie nowe rodzinki,ale też te znane z poprzednich edycji gry.Przywrócona zostanie możliwość zaprojektowania własnych otoczeń.Można też przeprowadzić się do innego miasta bez utraty kontaktu z przyjaciółmi.Meble i ubrania kupuje się w przeznaczonych do tego sklepach,co za tym idzie znika tryb kupowania.Przejście Simów w nową grupę wiekową jest bardziej płynne,np.u dorosłego z czasem pojawiają się zmarszczki,siwieją mu włosy.Dodano animacje czesania się Simów i robienia makijażu.Simy wychodząc z kąpieli są mokre i inne takie szczególy.Oto jak wyobrażam sobie pierwszy dodatek do The Sims 4:

The Sims 4 Family Reunion (Spotkanie rodzinne)

Z tym dodatkiem Simowie mogą urządzić niezapomniane wesele,dzięki czterem nowym sukniom ślubnym,nowym tortom i wspaniałej parceli publicznej jaką jest Łuk Kasjopeji.Otrzymają również sklep z biżuterią,w której będą mogli kupić nie tylko ślubne obrączki,ale też całe mnóstwo innych ozdób.Simowie łatwiej niż kiedykolwiek mogą się teraz kontaktować z bliskimi,mając do wyboru trzy rodzaje wielkich imprez:spotkanie po latach (przy rodzinnym stole lub w Ogrodzie Lizawietty),spotkanie kuzynostwa (w dowolnym miejscu,nastoletni Sim ma dzięki niemu okazję,by poznać swojego dalekiego kuzyna,a ponieważ nie ma między nimi bliskiego pokrewieństwa,będą mogli stać się parą) i spotkanie rocznicowe (w domu,kiedy np.dziadkowie obchodzą pięćdziesiątą rocznicę ślubu).Każdy rodzaj zjazdu rodzinnego ma swoje wady i zalety,przy spotkaniu po latach łatwiej popaść w konflikt z krewnymi,ponieważ często będą próbować robić nam niewybredne żarty.Z drugiej strony na tym spotkaniu dostaniemy więcej prezentów niż na dwóch pozostałych,możemy też oglądać album ze zdjęciami.Spotkanie kuzynostwa ma tę zaletę,że nasz nastoletni Sim może zakochać się w swojej dalekiej kuzynce / kuzynie (ten rodzaj związku jest bardzo trwały i trudniej go zniszczyć poprzez kłótnie czy nawet zdrady).Wadą jest to,że jakaś ciotka wcześniej czy później zacznie przyczepiać się do naszego Sima (tak jak pani Zadecka dręcząca Simów w dwójce).Na spotkaniu rocznicowym łatwo o wpadki jak poplamienie sobie bluzki sokiem czy podknięcie się o mebel (na żadnym innym zjeździe się to nie zdarza).Ale jeśli będziemy mieć trochę szczęścia uda nam się wykopać w ogródku dziadków / rodziców medalik spełniający życzenia.Możemy też oglądać w gronie rodzinnym album ze zdjęciami.System oceny spotkań rodzinnych jest podobny do systemu randek z dodatku Nocne Życie w The Sims 2.W tym rozszerzeniu nasi Simowie mogą obchodzić Święta (zimą Boże Narodzenie,a wiosną Święto Lizawietty).To drugie obchodzi się w Ogrodzie Lizawietty,gdzie trwa festiwal na cześć owej pani,która jest uosobieniem wiosny.Simowie mogą śpiewać karaoke czy kupować różne drobiazgi na kiermaszu, jednak większą atrakcją jest nauka wyplatania kwiatowych koszyków.Trzeba za nią dużo zapłacić i nie jest powiedziane,że uda nam się ją zgłębić,ale jeśli tak,to odtąd będziemy mogli zarabiać na tworzeniu różnych pamiątek (otwiera się przed nami nowa ścieżka kariery-artysta amator).Pojawi się pytanie czy chcemy porzucić swoją dotychczasową pracę na rzecz zostania owym artystą.Jeśli tak będziemy mogli nauczyć się rzeźbić,tworzyć laleczki voodu (do wykorzystania na nielubianym Simie) i wiele innych za niezłą kasę.Ostatnim punktem Święta Lizawietty jest zanurzenie się w jeziorze,wtedy może też przyjść do nas wróżka,która wyczyta nam przyszłość z ręki.Niestety nie zawsze się pojawia (zwykle podchodzi do bogatych Simów).Na Święta Bożego Narodzenia mamy opcję strojenia choinki,bombek i łańcuchów jest na tyle dużo,że możemy praktycznie dowolnie ozdobić nasze drzewko,które przedtem należy ściąć w lesie.Pojawiły się też świąteczne witraże i opcja przebrania się za Świętego Mikołaja lub Śnieżynkę.Sim,tak przebrany może rozdać pozostałym domownikom prezenty oraz skuteczniej nakłaniać ich do śpiewania świątecznych piosenek,posprzątania domu itp.Nie jest jednak tak łatwo zdobyć bożonarodzeniowy strój,trzeba będzie przekupić Gwiezdną Księżniczkę-Kasjopeję.Oprócz zestawu karaoke,obiektów ślubnych i bożonarodzeniowych należy też wyróżnić nową linię mebli, jest to Kolekcja Rodu Kasjopeji.Złotawa rama łóżka czy stół z wyrytą gwiezdną konstelacją to tylko niektóre z bardzo ekskuzywnych i drogich rzeczy z tej serii.Zarówno Kasjopeja jak i Lizawietta to postaci o których często pojawia się wzmianka w dodatku (obiekty czy parcele nazwane ich imieniem) jednak niezwykle trudno je spotkać.Nasze Simy będą mieć jednak z tego wiele korzyści.Od Kasjopeji mogą dostać,tak ja było to już wyżej wspomniane,strój Mikołaja lub Śnieżynki,a jeśli osiągną w relacjach z nią wieczną przyjaźń (nowa więź,trwale łącząca Simy) otrzymają propozycję zostania Gwiezdnym Strażnikiem lub Strażniczką.Funkcja ta wiąże się z dużą odpowiedzialnością,Simy ją pełniące będą pamiętać wszystkie swoje sny,z których większość będzie się spełniać (po przebudzeniu pojawi się okienko z opisem snu).Simy te mają też trzy nowe interakcje niedostępne dla innych:' wróż z ręki', 'zgłębiaj wiedzę kosmiczną' (po kliknięciu na biblioteczkę/nowa umiejętność dostępna tylko dla Gwiezdnych Strażników i Strażniczek) i 'licz gwiazdy'.Dobrze sprawdzają się w zawodzie naukowca.Spotykając Lizawiettę nasz Sim może poprosić ją,by nauczyła go bycia bardziej rodzinnym.Aby to zrobiła,Sim musi dać jej jak najwięcej różowych kwiatów ze Wzgórza Wiecznej Wiosny.Z czasem Sim po kliknięciu na biblioteczkę otrzyma opcję 'czytaj poradnik domowy',dzięki której rzeczywiście stanie się bardziej życzliwy dla bliskich,a nawet będzie mógł nawet zmienić aspirację na 'pragnienie stworzenia rodziny'.Relacja wiecznej przyjaźni z Lizawiettą,skutkuje wspomnieniem Sima 'Staję się bohaterem/bohaterką legendy'.Taki Sim jest również od tej pory honorowym gościem festiwalu z okazji Święta Lizawietty,a co za tym idzie otrzymuje trzykrotnie więcej simoleonów za swoje występy karaoke.Jak na rozszerzenie o tematyce rodziny przystało,dodatek wprowadza kilka nowych zabaw dla dzieci,są to:skoki w dal,czarodziejska wyliczanka,gra w gumę i jojo.Dzieci mogą też wziąć udział w balu przebierańców (dodatek wprowadza ubranka podobne do tych w akcesoriach Rozrywka Rodzinna w dwójce).Bal urządza się tak samo jak w przypadku zwykłej imprezy,wystarczy kliknąć na telefon i wybrać właściwą opcję.Wracając do ubrań,pierwsze skrzypce grają tu stroje dla dzieci.Małe Simy będą mogły się przebrać za księżniczki,rycerzy,wróżki i magów.Ważnym elementem są też cztery nowe suknie ślubne (jak w akcesoriach Impreza w The Sims 2) i fartuszki (nawiązanie do packu z dwójki "Kuchnia i Łazienka) dla tych najbardziej rodzinnych Simek.Ogólnie jest z czego wybierać,a jeśli do tego wszystkiego dodamy nowe fryzury (długie,kręcone włosy,ślubne fryzury z welonem lub kucyki ze spinkami w kształcie gwiazdek dla kobiet i trzy eleganckie uczesania dla mężczyzn) nasze Simy mogą wyglądać naprawdę magicznie.Nowe parcele takie jak wspomniany już wcześniej Łuk Kasjopeji czy Ogród Lizawietty można przypisać do dowolnego otoczenia,aby korzystać z rozrywek,które oferują.Niech Simowie przekonają się,że rodzinne spotkania mogą być najlepszymi chwilami w życiu.Expansion Pack "Family Reunion" gwarantuje prawdziwie rodzinno-magiczną atmosferę.

Ostatnio edytowane przez Piwusia : 18.12.2011 - 07:56
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.12.2011, 08:03   #78
suomii

A ja wcale nie chcę czwórki. I tak by była zabugowana, pragnę tylko, żeby dopracowali trójkę, zrobili masę dodatków i będę mega szczęśliwa. Do dwójki miałam wszystkie dodatki, od trzech lat leżą w piwnicy, nie gram w nie kasa wyrzucona. Jakby była czwórka to pewnie zrobię tak samo z trójką. Więc po co mam ją kupować, skoro wyjdzie kolejna część?
stare 18.12.2011, 11:33   #79
Ayia
Guest

eris234, czytasz mi w myślach. Dokładnie to samo znalazło się na mojej liście zmian.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.12.2011, 12:14   #80
Meona

Eris to by było zbyt piękne.. ale zgadzam się z tobą.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania