Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.01.2013, 18:55   #71
Misiaa12

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Rodzinki by Misiaa12

Stęskniłam się za simsami i zaczęłam się sprężać. Może nie mam tylu rzeczy, ile przedtem, ale da się zrobić porządną rodzinkę. Taka jakby zapowiedź (?)

Nazywam się Molly. Molly Bigam. Jestem rezolutną dziewczyną z poczuciem humoru. Mam dużą rodzinę, przez co dużo kłopotów na głowie. No, bo jadąc w odwiedziny, nie pojadę bez niczego, trzeba coś zakupić.

Jestem zaręczona z Loganem Dickens. Sądze, że tworzymy niezwykłą parę. Znamy się od dawna, prawie od zawsze. Od 4 lat choruje na białaczkę. Nie może dojść do przeszczepu, ponieważ mam rzadką krew, nie mam kandydata. Ale wierzę, że razem damy sobie radę. Jest jeszcze Matt. Jest moim najlepszym przyjacielem.

Przyjaźnimy się od małego, byliśmy sąsiadami. To najbardziej świrnięty chłopak jakiego znam. No i oczywiście, lep na baby. Nie umie się od nich odpędzić, przez co często ląduje u nas na kanapie. Oboje z Loganem się nie cierpią. Ale jakoś wytrzymują ze sobą, dla mnie.

Kiedy Logan wyjeżdża nocuje u nas Matt. Rozmawiamy wtedy całą noc o wszystkim i o niczym. No może ja rozmawiam, kiedy on jest pochłonięty swoją piłkarską grą.

Czy już mówiłam, że kiedy się uśmiecham wyglądam jak walnięta? To jest jedynym minusem mojego poczucia humoru.

Przepraszam, że nie dałam zdjęcia Logana, tak jakoś mi się zapomniało. Odcinek niebawem.

Ostatnio edytowane przez Misiaa12 : 03.01.2013 - 18:58
Misiaa12 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.01.2013, 19:00   #72
Słodki Pan Ciastek

Reputacja: 14

Molly jest fajna oby coś zbroiła co kompletnie jej nabroi w życiu!!!

Logan pewnie zazdrosny dlatego nie lubi Matta.

Oczywiście czekam na więcej
Słodki Pan Ciastek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2013, 19:00   #73
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Fajnie się zapowiada
Ma białaczkę? Poważny temat tu poruszasz, tylko wiesz, niech żyje długo i szczęśliwie

Czekam na odcinek
stare 04.01.2013, 18:12   #74
Misiaa12

Rano po śniadaniu wraz z Mattem postanowiliśmy powspominać czasy dzieciństwa. Z każdej zabawnej sytuacji śmialiśmy się wniebogłosy. Widziałam, że Matt cały czas nerwowo spogląda na zegarek. Niedługo wrócić miał Logan, pewnie nie chciał wejść z nim w jakąś konfrontację.

Nagle klamka się poruszyła, a do pokoju wszedł Logan. Był bardzo uśmiechnięty, może trochę mniej kiedy zauważył Matta.

Od razu wpadłam mu w ramiona.
-I jak na spotkaniu?-spytałam ściskając go.
-Świetnie, mamy kontrakt-odpowiedział-A tobie jak minął dzień?-spojrzał na Matta spod byka.
-Cudownie-zdążyłam tylko powiedzieć kiedy poczułam oddech Logana na karku.

Obściskiwaliśmy się, jakbyśmy nie widzieli się przynajmniej rok. Ale mi to nie przeszkadzało, potrzebowałam tego.

Nie spodobało się to jedynie Mattowi, który widąc całą sytuację wyszedł z pokoju.
-Człowiekowi pooglądać nie dają-powiedział na odchodne.

Postanowiłam zrobić niespodziankę Loganowi. Pomyślałam, że oboje chcemy bliskości. Położyłam się na puszystym dywanie czekając aż przyjdzie z łazienki.

Kiedy wrócił był zaskoczony, ale zaraz dołączył do mnie. Siedzieliśmy tak wtuleni dłuższą chwilę.
-Czemu on tutaj jest?-zapytał już wściekły.
-Nie chciał bym była sama-odpowiedziałam.
-Przychodzi tu zawsze kiedy mnie nie ma wykorzystuję okazje, chcę mnie wykurzyć-oskarżył.
-Jak możesz tak mówić...To mój przyjaciel-chciałam wyrwać się z objęć, strasznie mnie zdenerwował. Owszem, nie lubili się, ale z takimi oskarżeniami to przesada.

-Przepraszam cię-szepnął. Robiło się coraz intymniej, Logan przeniósł mnie na łóżko. Pieściliśmy się przez dłuższą chwilę.

Z nikąd do pokoju wszedł Matt. Od razu odskoczyliśmy od siebie. Logan był zdenerwowany, Matt zaczerwieniony.
-To ja już pójdę, chciałem powiedzieć, że klucze są teraz w 3 komodzie w salonie-powiedział i już go nie było.

Wraz z Loganem szliśmy na przyjęcie u jego szefa. Było to eleganckie przyjęcie więc weszłam w najlepszą kieckę jaką miałam i starannie upięłam włosy. Miałam nadzieję, że zrobię dobre wrażenie na szefie narzeczonego.

Kiedy weszliśmy już na salę z głośników wydobywała się muzyka klasyczna. Wokoło nas było wiele pięknie ubranych ludzi, wśród nich byłam szarą myszką.
-Jesteś piękna kochanie-powtarzał Logan. Nie powiem, nie czułam się lepiej. Wiem, że dla niego zawsze wyglądam pięknie, nawet wtedy kiedy mam rozwolnienie i gorączkę 40*.

Nie za dobrze czułam się w tamtym towarzystwie, dlatego postanowiłam wejść schodami na górę. Była tu jakaś biblioteka, wokół pełno półek z książkami.

Od razu wzięłam jedną z nich i zaczęłam czytać. Usłyszałam kroki, schowałam się za parawanem. Nie wiedziałam jak wyjść i czy w ogóle wyjdę. Na szczęście wzięli jakąś książkę i wyszli. Powiedziałam tylko Loganowi, że źle się czuję i wybiegłam z przyjęcia.

Gdy wróciłam do domu, po kąpieli zadzwonił dzwonek do drzwi. Był to Matt, który zauwarzył, że jestem blada.
-Dobrze się czujesz?-spytał.-A tak w ogóle Logan jest na mnie zły? Nie chciałem by doszło do takiej sytuacji.
-Dobrze. Gniewał się, ale chyba już mu przeszło.

-No chodź tu-powiedziałam i zaczęliśmy się przytulać. Wiedziałam, że mam przyjaciela, prawdziwego przyjaciele i mogę na niego zawsze polegać.

Przepraszam za tak mało zdjęć i za brak sufitu na jednym zdjęciu. Wgl dużo zdjęć mi laptop zeżarł.

Ostatnio edytowane przez Misiaa12 : 04.01.2013 - 18:16
stare 04.01.2013, 18:45   #75
Słodki Pan Ciastek

Reputacja: 14

Matt jest dobrym przyjacielem tak przynajmniej mi się wydaję .....

Logan zazdrosny jak zawsze! Ma kobieta niech się cieszy, a nie boi, że inny mu zabierze.

Fajnie się rozkręca czekam na więcej
Słodki Pan Ciastek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.01.2013, 19:27   #76
Mile

Widze, ze tu sie kreci milosny trojkacik, zobaczymy co bedzie dalej

ale czy ona nie za bardzo sie przytula do przyjaciela?

czekam na next
stare 04.01.2013, 20:03   #77
Kędziorek
Supermoderator

Przyjaciel co? Niech mnie piorun trafi jeśli on nie chce być kimś więcej.. Lepiej, żeby Logan za bardzo nie przesadzał z tą zazdrością, tylko rani tym Molly.
Akcja kiedy Matt wszedł im do sypialni jest świetna, teraz chyba zaczną zamykać drzwi na klucz A Matt nauczy się pukać zanim wejdzie do cudzej sypialni

Fajny odcinek, czekam na więcej
stare 05.01.2013, 15:33   #78
eyvee

A ja chce Molly i Matta - lepiej pasuja do siebie Logan mi nie ten teges.... Nie wiem czemu, jakos za staro wyglada dla naszej slicznej Molly. Cos czuje, ze bedzie sie duuuuzo dziac ^.^
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.01.2013, 12:53   #79
Misiaa12

Czas leci niemiłosiernie. Szczególnie wtedy kiedy jesteś szczęśliwy. Do ślubu został ostatni dzień, ostatni dzień tzw. wolności. Już rano odwiedził mnie Matt z koszykiem pełnym jedzenia.
-Jak się czujesz? Za pare godzin będziesz panią Smith-powiedział z entuzjazmem.
-Świetnie-odpowiedziałam spoglądając na koszyk.
-Aha. Więc idziemy to uczcić, mały piknik. Weź strój i idziemy-odrzekł.

Kiedy znaleźliśmy się na plaży śmiechom nie było końca. Mieliśmy pełno tematów do rozmów.

Jak za dawnych czasów badaliśmy piasek, jak się tu znalazł i kto go sprowadził na ziemię. Oczywiście żartem.

Następnie poszliśmy popływać w morzu. Topiliśmy siebie nawzajem i wyławialiśmy piasek śmiejąc się przy tym na całą plaże. Ludzie pokazywali na nas palcami.

-Ej, nie chlap, bo się utopię. Nie żartuje!

Następnie przenieśliśmy się na koc. Nie wiedziałam, że Matt robi takie dobre jedzenie. I tak większość zjadły nam mrówki, które przychodziły stadami.

Tej nocy nie mogłam spać, dlatego nad ranem zerwałam się z łóżka. Nie wierzyłam, że za parę godzin będę Molly Smith. Założę śnieżnobiałą suknię, welon. Na moim palcu zabłyśnie obrączka, już zawsze z Loganem będziemy razem. Oczywiście zjadłam pożywne śniadanie, by nie obyło się jakimś zatruciem w tak ważny dzień.

Kiedy wszyscy dotarliśmy na miejsce, podszedł do mnie Matt. Był w niebieskim sweterku, wyglądał przezabawnie.
-Wspaniale wyglądasz-skomplementował.
-Ty też, pasuję ci niebieski-odparłam.

-Oj mała-zaczęliśmy się przytulać.-Jeszcze niedawno robiłaś w pieluchy.
-Kto to mówi, jesteś o dwa lata starszy.

Zaczęła się ceremonia, nagle stres zniknął, liczył się tylko on.

O dziwo, nawet Matt był zadowolony i nam gratulował.

Wszyscy świetnie się bawiliśmy. Byłam najszczęśliwszą kobietą na świecie.

-I jak samopoczucie?-zapytał Matt.
-Wspaniale-odparłam cały czas się uśmiechając.
-Jeszcze raz gratuluje-powiedział i przytulił, zupełnie inaczej niż wcześniej, czułam jego bliskość.

Oczywiście wcale nie był to koniec wesela. Impreza trwała w najlepsze.

Matt wcale nie próżnował. Podrywał wszystkie panie, które były na weselu.

Mattowi i jego koledze zachciało się nagle zażyć kąpieli w morzu. Za dużo alkoholu.

Czas na noc poślubną.

Bonus

Ostatnio edytowane przez Misiaa12 : 06.01.2013 - 13:26
stare 06.01.2013, 13:20   #80
Kędziorek
Supermoderator

Ten ślub mnie trochę zaskoczył, myślałam, że Matt trochę o nią powalczy zanim Molly stanie na ślubnym kobiercu, a tu nic Liczyłam że coś się stanie na tej plaży..

Też mi się zdaje, że Logan wygląda trochę za staro dla Molly, ale co tam.. Ważne żeby byli szczęśliwi co nie?

Czekam na next

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania